5 Ιαν 2020

Κρύφτηκε ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ.

- Όταν με λαϊκισμό σπέρνεις ξενοφοβία και ρατσισμό, αυτό θα θερίσεις...
- Όμως, επειδή το προσφυγικό δεν είναι δύσκολο θέμα μόνο για την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά για τη χώρα, οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται. Κυρίως οι κυβερνητικοί βουλευτές...


   Έλαμψε δια της απουσίας του ο Γιώργος Στύλιος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Άρτας, από την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου 2020, με αποκλειστικό θέμα το αίτημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εκμισθώσει από το Δήμο Αρταίων 80 από τα 300 στρέμματα που προορίζονται για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, με σκοπό να κατασκευαστεί εκεί δομή φιλοξενίας προσφύγων.
   Αντιθέτως, στην πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ανταποκρίθηκαν τόσο η Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Χρήστος Γκόγκας του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι όχι μόνα παραβρέθηκαν αλλά τοποθετήθηκαν με ευθύτητα και επιχειρηματολόγησαν υπεύθυνα.
   Μάλλον αυτή την ευθύνη θέλησε να αποφύγει ο κυβερνητικός βουλευτής της Άρτας και γι' αυτό όχι μόνο δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά δεν έστειλε καν μια δήλωση για το θέμα, εκφράζοντας την άποψή του.
   Σαφώς το προσφυγικό έχει εξελιχθεί σε φιάσκο για τη ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σαφέστατα έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι οι δήθεν "έτοιμοι" αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανοι να το διαχειριστούν και κατόρθωσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν το απόλυτο μπάχαλο. Όσο και αν το κρύβουν τα πρόθυμα ΜΜΕ τους, που εμφάνιζαν την Μόρια των 3.500 προσφύγων ως κόλαση αλλά δεν βλέπουν την Μόρια των 20.000.
   Ακόμα χειρότερα, η ΝΔ, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα στελέχη του κόμματός του, οι βουλευτές του, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Άρτας, δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία με ξενοφοβία και ρατσισμό. Χρησιμοποίησαν τον πλέον φτηνό λαϊκισμό για να ξυπνήσουν μισαλλόδοξα αντανακλαστικά και να χαϊδέψουν ακροδεξιά αυτιά, ώστε να χτυπήσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως υπαίτια των προσφυγικών ροών, που αυτοί δήθεν θα σταματούσαν μόλις καθόταν στις κυβερνητικές καρέκλες.
   Και, μόλις τον Ιούλιο κεφαλαιοποίησαν σε ψήφους τη λαϊκίστικη πολιτική τους, επιτυγχάνοντας τον σκοπό τους, ανακάλυψαν ότι τους πρόσφυγες δεν τους έφερνε "η κ. Τασία", αλλά οι "γεωπολιτικές συνθήκες".
   Αλλά, εάν αυτοί είναι μανούλες στις κωλοτούμπες, το ίδιο δεν ισχύει με όλους όσοι έμαθαν να βλέπουν στα πρόσωπα των προσφύγων αυτούς που θα τους αλλοιώσουν τον πολιτισμό, όπως λαϊκιζαν τα γαλάζια στελέχη. Κι έτσι, η κυβέρνηση της ΝΔ βρέθηκε αντιμέτωπη με αυτό που η ίδια η ΝΔ δημιούργησε ως αντιπολίτευση.
   Με αποτέλεσμα, η μόνη ρεαλιστική, η μόνη ανθρωπιστική, η μόνη σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα λύση, που θα αποσυμφορήσει τα νησιά του Β. Αιγαίου και θα προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση στους κατατρεγμένους, για όσο καιρό παραμείνουν στη χώρα μας, να είναι μία λύση στην οποία αντιδρούν σε μεγάλο βαθμό οι τοπικές κοινωνίες.
   Το κατανοώ ως γεγονός και το θυμικό μου με σπρώχνει να πω: ας πρόσεχαν! Αυτούς τους άνεμους έσπειραν, αυτές τις θύελλες θερίζουν.
   Όμως, επειδή το προσφυγικό δεν είναι δύσκολο θέμα μόνο για την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά για τη χώρα, οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται. Κυρίως οι κυβερνητικοί βουλευτές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.