11 Ιαν 2020

Όλγα Γεροβασίλη για το προσφυγικό: Και η Κυβέρνηση ακόμη…συσκέπτεται

Το χάος στο προσφυγικό αποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν παντελώς ανέτοιμη να το διαχειριστεί αλλά πανέτοιμη να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό με αφορμή αυτό


   Πάνω από 32.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ΚΥΤ (Hotspots), σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη.
   Στη Μόρια πάνω από 19.000 άνθρωποι συνωστίζονται σήμερα, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ οι αντίστοιχοι αριθμοί ανέρχονταν σε 3.600 άτομα.
   Οι συνθήκες διαβίωσης επιδεινώθηκαν δραματικά ενώ η αρμόδια δομή για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, δηλαδή το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, καταργήθηκε!
   Στη θέση του, η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν εγκαθίδρυσε οποιοδήποτε μηχανισμό, αλλά αντιθέτως δημιούργησε ένα τόσο μεγάλο διαχειριστικό κενό, ώστε σήμερα να μην μπορεί να διαχειριστεί το χάος που προκάλεσε.
   Αντί οποιασδήποτε μάλιστα ενέργειας, η Κυβέρνηση, για να διαχειριστεί επικοινωνιακά την απόγνωση των νησιωτών και των τοπικών κοινωνιών …“συσκέπτεται”.
   Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 8.1.2020 “εκτάκτως” και με “πρωτοβουλία” του Μεγάρου Μαξίμου διοργανώθηκε “σύσκεψη” για το προσφυγικό – μεταναστευτικό με τους υπουργούς κ.κ. Γ. Γεραπετρίτη, Α. Σκέρτσο, Τ. Θεοδωρικάκο, Μ. Χρυσοχοΐδη, Α. Στεφανή και τους βουλευτές της ΝΔ από τις περιοχές που θα “υποδεχθούν” τους πρόσφυγες – μετανάστες.
   Όμως, μισό χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης είναι μάλλον λίγο αργά για ..συσκέψεις.
   Το πολυδιαφημισμένο δε “σχέδιο διαχείρισης” του προσφυγικού με την υποτιθέμενη “αυστηρότερη φύλαξη συνόρων, κλειστά κέντρα στα νησιά του Αιγαίου, αποσυμφόρηση των δομών και αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες”, όπως αποδεικνύεται δεν συνιστά καν σχέδιο παρά μια άνευ αντικρίσματος εξαγγελία.
   Ο δε στρατιωτικού τύπου “συντονιστικός φορέας” για το μεταναστευτικό, τον οποίο εξήγγειλε η Κυβέρνηση, πέραν από τα σοβαρά ζητήματα στρατιωτικοποίησης του κράτους που θέτει, όχι μόνο δεν εγγυάται κανένα πρακτικό όφελος αλλά αντιθέτως παραβιάζει την ιεραρχική οργάνωση και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Σωμάτων Ασφαλείας.
   Αλλά φαίνεται ότι μόλις τώρα η, κατά τα λοιπά “σαν έτοιμη από καιρό” να κυβερνήσει, Νέα Δημοκρατία αρχίζει να ανακαλύπτει την πραγματικότητα. Ίσως λοιπόν η προσφυγική κρίση να υπήρξε στα αλήθεια. Ίσως μάλιστα και να μην τη δημιούργησε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε φτάσει να διατείνεται η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της λαϊκίστικης προεκλογικής ρητορικής της.
   Η διαχειριστική ανεπάρκεια της Νέας Δημοκρατίας είναι έκδηλη. Ακόμη και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτή βουλευτές και τοπικοί πολιτευτές της, ακόμη και οι Δεξιοί Δήμαρχοι είναι πια απέναντί της. Γιατί όχι μόνο επιδεικτικά τους αγνόησε ενώ σχεδιάζει στην πλάτη τους την υποτιθέμενη “διαχείριση” αλλά και γιατί τους καθιστά υπόλογους απέναντι στις τοπικές κοινωνίες για να υλοποιήσουν μια πολιτική που καταρτίζεται ερήμην τους.
   Οι δήμοι του Βορείου Αιγαίου στο σύνολό τους, με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, έχουν ταχθεί ενάντια στη δημιουργία των νέων δομών-φυλακών που εξήγγειλε η Κυβέρνηση. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, με τους Δημάρχους Μυτιλήνης, Δυτ. Λέσβου, Χίου, Αν. και Δυτ. Σάμου ανέλαβαν εν όψει της σύσκεψης στο Μαξίμου “…και τη διοργάνωση κοινών κινητοποιήσεων σχετικά με προβλήματα που προκαλεί η συνεχιζόμενη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση”.
   Όταν ακόμη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι απέναντί της, τότε η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και η Νέα Δημοκρατία θερίζει ό, τι έσπειρε.
   Το χάος στο προσφυγικό αποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν παντελώς ανέτοιμη να το διαχειριστεί αλλά πανέτοιμη να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό με αφορμή αυτό.

Άρθρο της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Άρτας, στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.