4 Ιαν 2020

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έβγαλε στον αφρό τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για 13η σύνταξη και κατώτατο μισθό - VIDEO

ΣΥΡΙΖΑ: Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης ΝΔ η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδο από την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί


   Για άλλη μια φορά τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον αφρό!
   Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης για να διαλύσει και τις τελευταίες εναπομείνασες προσδοκίες των συνταξιούχων ότι πρόκειται να λάβουν από τη κυβέρνηση της ΝΔ 13η σύνταξη. 
   Μάλιστα, σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός Ανάπτυξης αρχικά «δεν αναγνώρισε» καν την ύπαρξη 13ης σύνταξης, ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως «τα λεφτά για την 13η σύνταξη δεν υπάρχουν».



   Θυμίζουμε ότι ένα από τα κύρια επιχειρήματα της κυβέρνησης για το ότι δεν θα δοθεί φέτος κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους, ήταν γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα το θυσίασε για να δώσει τη 13η σύνταξη, οπότε οι συνταξιούχοι για το 2019 το έχουν λάβει.
   Εμμέσως πλην σαφώς δήλωνε πριν από αρκετό καιρό ότι οι συνταξιούχοι, δεν πρέπει να διαμαρτύρονται, ούτε να παραπονιούνται. Τώρα, έρχεται η κυβέρνηση με μια δήλωση του υπουργού της, να τους το καταργήσει.
   Τα «ψίχουλα» που κατηγορούσε ο Κ. Μητσοτάκης ότι έδινε ο Τσίπρας, στους συνταξιούχους, τώρα έρχεται και τους τα καταργεί!
   Ο Αδωνης Γεωργιάδης, επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού, παρά μόνο εάν (και στο ύψος που) θα υπάρξει ανάπτυξη του ΑΕΠ. Και αυτό σε «συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους», δηλαδή εφόσον συναινέσει ο ΣΕΒ, ο μεγαλύτερος πολέμιος της αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 11% και της κατάργησης του αίσχους του υποκατώτατου, πέρυσι τον Φεβρουάριο, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
   Το ίδιο πολιτικό κόμμα δεν ήταν που, πριν τις εκλογές, υποσχόταν ότι από το 2020 η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα τρέχει με 4%, γιατί είναι ικανοί κυβερνήτες και δεν πάσχουν από ιδεοληψίες με τις αποκρατικοποιήσεις και την επιχειρηματικότητα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ; Και αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να προχωρούν σε αύξηση του κατώτατου μισθού κάθε χρόνο σε διπλάσιο ποσοστό της ανάπτυξης, δηλαδή, 8%;

  ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδο από την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί
   Η κυνική ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, σχετικά με την οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης και τον κατώτατο μισθό, δείχνει την ακραία μεροληψία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη υπέρ των λίγων και κατά των πολλών.
   Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε «πως δεν υπάρχουν λεφτά» για την χορήγηση της 13ης σύνταξης, μόνιμο μέτρο που είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά από την έξοδο από τα μνημόνια. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως διαφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία επίσης είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Είναι πλέον σαφές πως η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδο από την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.