22 Ιαν 2020

Από χρυσάφι η πίτα του Βορίδη, με κόστος 12.000 ευρώ

- Προκλητική απάντηση και ρεσιτάλ κυνισμού, μετά το σάλο για τη "χρυσή" πίτα
- Τελιγιορίδου σε Βορίδη: Οποιος θέλει φιέστες, να τις κάνει με δικά του έξοδα και όχι με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων
- Σύμπτωση; Ο πρώτος διδάξας περί "μιζέριας και λαϊκισμού", σε όσους αντέδρασαν στη "χρυσή" πολυθρόνα του, Πατούλης, κοστολόγησε κι αυτός την πίτα του στα 12.000, αλλά τελικά έμεινε στο "φτωχό" 10.800


   Από… χρυσάφι φαίνεται ότι είναι η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς η σχετική εκδήλωση έχει συνολικό κόστος 12.000 ευρώ.
   Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, το υπουργείο εγκρίνει την δέσμευση πίστωσης ύψους 12.000,00 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ειδικός φορέας 1029 - 101. - 0000000, Λογαριασμός 2420906001- οικ. έτους 2020 για την «κάλυψη της δαπάνης της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το προσωπικό και τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ οικ. έτους 2020».


   Η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, έγραψε σχετικά με τη βασιλόπιτα στο υπουργείο όπου χρημάτισε στοίχισε φέτος 12.000 ευρώ, ότι πέρσι κόστισε 30 ευρώ!!
   «Απίστευτα πράγματα. »Πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου.
Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 
12.000 ευρώ!!! Το επιτελικό κράτος εν δράσει!!!», κατέληξε η κ. Τελιγιορίδου.
   Η «γενναιοδωρία» του Μ. Βορίδη δεν πέρασε απαρατήρητη από χρήστες στα social media, οι οποίοι τοποθετήθηκαν αναλόγως…
   Απογειώνει το θέμα “χρυσή βασιλόπιτα” η απάντηση Βορίδη: Φταίει η “κατρακύλα” του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάλαβε ότι είναι “προσφορά στους 750 υπαλλλήλους” και για “ενίσχυση της συνεργατικότητας που προωθεί ο υπουργός”!
   Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν «κύκλοι» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων, χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του, για να κάνει μικροπολιτική.
   Σύμφωνα με πληροφορίες από συμπολιτευτικά μέσα, τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο, ένα ποσό το οποίο κύκλοι του υπουργείου χαρακτηρίζουν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας».
   Πηγές του υπουργείου προσθέτουν μάλιστα ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο και ελλείψει δημοσιονομικής δυνατότητας, αποδίδονται οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους. Τονίζουν, δε, ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης του πνεύματος συνεργατικότητας που αποδεδειγμένα προωθεί ο υπουργός, Μάκης Βορίδης.

   Ολ. Τελιγιορίδου σε Βορίδη: Οποιος θέλει φιέστες να τις κάνει με δικά του έξοδα και όχι με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων
   "Από κάτι τέτοια “μεγαλοστελέχη” σαν της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ χρεοκόπησε η χώρα και οδηγήθηκε στα μνημόνια” έγραψε η Ολυμπία Τελιγιορίδου, σχολιάζοντας την απάντηση "πηγών" του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που κάνουν λόγο για "κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ"!!!
   “Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ απαντά στην δημοσίευσή μου για το κόστος της κοπής της βασιλόπιτας λέγοντας πως είναι μια προσφορά προς τους εργαζόμενους του υπουργείου, που στοίχισε 12.000 ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο.
   Όποιος θέλει να κάνει φιέστες για την προσωπική του προβολή, να τις κάνει με δικά του έξοδα και όχι με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό και οφείλουμε όλοι να τα σεβόμαστε.
   Από κάτι τέτοια “μεγαλοστελέχη” σαν της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ χρεοκόπησε η χώρα και οδηγήθηκε στα μνημόνια” έγραψε η Ολυμπία Τελιγιορίδου, σχολιάζοντας την απάντηση "κύκλων" του Υπουργείου στη δημοσίευσή της για την πρωτοχρονιάτικη πίτα των 12.000 του Μάκη Βορίδη.

  Ρεσιτάλ κυνισμού Βορίδη για την πίτα των 12.000 ευρώ
   Μετά τον σάλο που ξέσπασε για τη φιέστα κοπής πίτας στο υπουργείο αξίας 12.000 ευρώ ο Μάκης Βορίδης δεσμεύθηκε να ανακαλέσει την απόφαση, όμως τα λεγόμενα και οι κυνικές απόψεις του κ. υπουργού συνεχίζουν να προκαλούν προβληματισμό.
   Αρχικά, ο Μάκης Βορίδης τοποθετήθηκε μέσω του ΑΝΤ1 όπου δεν δίστασε να δηλώσει… θύμα κοινωνικού αυτοματισμού λέγοντας «δηλαδή θα πάρουν ΕΚΑΣ αν δεν κόψουμε την βασιλόπιτα; Τι είδους κοινωνικός αυτοματισμός είναι αυτός; Επειδή κόπηκε ΕΚΑΣ, μισθός, σύνταξη δεν μπορεί να γίνει γιορτή 12.000 ευρώ».
   Στη συνέχεια βρέθηκε στο Open TV, όπου είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ και, παρά το γεγονός ότι δεσμεύθηκε να ανακαλέσει την απόφαση και να πληρώσει τα χρήματα από την τσέπη του, δεν παρέλειψε να προκαλέσει ξανά.
   Ο Μάκης Βορίδης προσπάθησε να εξηγήσει να ανεξήγητα λέγοντας ότι «υπάρχει ο κωδικός για αυτή τη δαπάνη, δεν το εκπόνησα εγώ» και στη συνέχεια δήλωσε «ανακαλώ την απόφαση για την εκδήλωση που επίκειται, θα βγάλω ανακλητική απόφαση, θα πάω στο γραφείο μου και θα την υπογράψω».
   Φρόντισε, ακόμη, να μας ενημερώσει ότι δεν είναι πλούσιος και πως ο Πάνος Καμμένος θα είναι, εμμέσως, εκείνος που θα πληρώσει τα έξοδα.
   «Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι. Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά» είπε χαρακτηριστικά.
   Αναμένουμε, πλέον, να δώσει στη δημοσιότητα την απόφαση ανάκλησης ο κ. υπουργός. Και μετά και την απόδειξη πληρωμής...

  Φθηνότερη η πίτα του Πατούλη: Κόστισε μόνο 10.800 ευρώ
   «Σφιχτός» φάνηκε ο Γιώργος Πατούλης για την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Περιφέρειας Αττικής.
   Παρότι αποδοκίμασε πρόσφατα τη «μιζέρια και τον λαϊκισμό», απαντώντας στην καταγγελία του συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας για την αγορά έναντι 20.000 ευρώ ενός γραφείου, μιας περιστρεφόμενης δερμάτινης καρέκλας και δύο πολυθρονών για τον εξοπλισμό του χώρου υποδοχής πολιτών, στην κοπή της πίτας φαίνεται πως παρασύρθηκε.
   Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα στη Διαύγεια το κόστος για την εκδήλωση ήταν 10.800 ευρώ, αν και το αρχικό αίτημα ήταν για 12.000 ευρώ, όπως δηλαδή ακριβώς στην περίπτωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.