9 Δεκ 2019

Ανακοίνωση-ντροπή από Χρυσοχοΐδη για την άγρια καταστολή στα Εξάρχεια - VIDEO & ΦΩΤΟ

Επιχειρεί να βγάλει… ψέματα και fake news τα όσα παρακολούθησε όλη η Ελλάδα μέσω εκατοντάδων φωτογραφιών και βίντεο


   Σε ένα ντροπιαστικό ατόπημα προβαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ανακοίνωση στην οποία προσπαθεί να απαντήσει στην κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις άγριες σκηνές αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.
   Στην ανακοίνωση το υπουργείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επιχειρεί να βγάλει… ψέματα και fake news τα όσα παρακολούθησε όλη η Ελλάδα μέσω εκατοντάδων φωτογραφιών και βίντεο από τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά τη διάρκεια μικροεπεισοδίων, μετά το τέλος της πορείας μνήμης για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα. 
   Όχι μόνο ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε ακραία καταστολή, αλλά, εμμέσως πλην σαφώς συγχαίρει τη βίαιη στάση των ΜΑΤ αναφέροντας ότι «αυτή η κυβέρνηση και η αστυνομία πρέπει να βάλουν ένα τέλος».
   Το υπουργείο, ακόμη, υποστηρίζει ότι «οι άντρες των ΜΑΤ δεν “εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας”, συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων, με τις μολότοφ και τις πέτρες στα χέρια. Η διαδήλωση άλλωστε είχε τελειώσει περίπου 2 ώρες πριν».



   Η ανακοίνωση, βέβαια, δεν απαντά στις πάρα πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει για «τυφλές» προσαγωγές και αναίτια βία, ενώ σφυρίζει αδιάφορα για τα πολλά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν βίαιη ακινητοποίηση νεαρών που δεν κρατούν μολότοφ, ούτε πέτρες στα χέρια».
   Δικαιολογεί τον υπερβάλλοντα ζήλο των ΜΑΤ κάνοντας λόγο για «δύσκολες συνθήκες οδομαχίας» και καταλήγει με τον γνωστό τρόπο ότι… υπάρχουν οι απαραίτητες θεσμοποιημένες διαδικασίες για να ελεγχθεί η νομιμότητα τυχόν υπερβάσεων.


This girl was just screaming at the cops. No riots were happening. This is the brutal way they have arrested her in Exarcheia Square some minutes ago.

594 people are talking about this

The Greek riot police roughing up and dragging off one of the people they arrested in Exarchia tonight as demonstrators marked the 2008 police killing of 15-year-old Alexis Grigoropoulos.

126 people are talking about this



Riot police cordoned off central Aristotelous Square to protect the city's "Christmas village".

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Video shows how police worldwide use extreme violence & fascist methods against anti-government/anti-austerity/anti-authoritarian protests to repress any resistance.
0 to 41 from today, 42 to 58 from Yday, 59 to the end from .
Footage @NnoMan1 & @prensaopal

239 people are talking about this

   Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι οι μεγάλες αντιδράσεις από κόμματα, φορείς και πολίτες ανάγκασαν, χθες, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να αποστείλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνογόρου του Πολίτη τις όποιες αναφορές για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.