20 Δεκ 2019

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις κ. Χρυσοχοΐδη

- Φωτογραφίες διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. και εκθέτουν ξανά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη
- Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Δ. Ινδαρές, δεμένος πισθάγκωνα, διαμαρτύρεται στους αστυνομικούς


   Στη δημοσιότητα έρχονται φωτογραφίες από τον τραυματισμένο από την αστυνομία Δημήτρη Ινδαρέ, ο οποίος συνελήφθη, μαζί με την οικογένειά του, στη βίαιη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι.
   Τις φωτογραφίες δίνει στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στα όσα ισχυρίζεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Ελληνική Αστυνομία.
   Σημειώνεται ότι από χθες, τόσο με ανακοινώσεις όσο και με επίσημες ενημερώσεις, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να διαψεύσει την πραγματικότητα που έχει καταγραφεί σε φωτογραφίες και βίντεο για την αστυνομική επιχείρηση.
   Εκτός από τους ισχυρισμούς από πλευράς αστυνομίας, στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η κυβέρνηση και κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, να φτάνουν στο σημείο να κάνουν σπέκουλα κατά της ίδιας της οικογένειας σε σχέση με την κατάληψη.

  Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
   Εάν μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ιδού δύο φωτογραφίες, δηλαδή 2.000 λέξεις ως απάντηση στα κατ’ εξακολούθηση ψεύδη του κ. Χρυσοχοίδη. Πρόκειται για τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Ινδαρέ, όπως τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία που του ασκήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι χωρίς ίχνος εισαγγελικής νομιμοποίησης.
   Ιδού λοιπόν το έργο Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη.
   Ιδού λοιπόν ποιος κατέχει στην Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα εκπροσώπησης του Γκέμπελς.


  Τι δηλώνει ο Δημήτρης Ινδαρές
   Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε στο πατρινό thebest.gr για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δύο ημέρες, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του δεν έχουν καμία ανάμειξη.
   Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ινδαρές:
   Έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό θα μπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διατάσεις όμως το να υπάρχει μία πόλωση εξωφρενική, οδηγεί στο να χαθεί το νόημα και πολλά άλλα πράγματα.

  Και ηχητικό ντοκουμέντο από τη βία στην ταράτσα
   Την ίδια στιγμή, το τηλεοπτικό κανάλι Open παρουσίασε σε ρεπορτάζ του ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης στην ταράτσα του σπιτιού, με τον Δημήτρη Ινδαρέ να φωνάζει προς τα ΕΚΑΜ.
   Αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, την ώρα που είναι δεμένος πισθάγκωνα:

Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς.
Δεν είμαστε καλά! Έχετε τρελαθεί τελείως; Έχετε τρελαθεί τελείως; Ντροπή σου!.
Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη κάτω.
Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος. Όπου οι μεν βασανίζουν τους δε, με εναλλασσόμενους ρόλους. Τέλειωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικούς και τώρα έρχεται ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να…


  «Είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών»
   Είχε προηγηθεί πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για ενέργειες επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών.
   Η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ «επιβεβαιώνει αυτό που προσπάθησε να κρύψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά κατήγγειλε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών τις οποίες όμως ονομάζει “ελαστικές μπάλες”».
   Κάνει, ακόμη, λόγο για «αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι του σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ χωρίς εισαγγελική παραγγελία» και σημειώνει «ο ξυλοδαρμός του ίδιου και των παιδιών του μέσα στο σπίτι τους και οι πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό, τελικά δεν είναι ψέματα, όπως ισχυρίστηκε για να εξαπατήσει με άθλιο τρόπο τον κ. Αλιβιζάτο ο κ. Χρυσοχοΐδης».
   Κατηγορεί, τέλος, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι «έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος. Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους».
   Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Πέμπτης ο Γιάννης Ραγκούσης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τουλάχιστον μια γυναίκα εξ επαφής με πλαστική σφαίρα, επικαλούμενος τις ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ και Ερυθρός Σταυρός.



375 people are talking about this

Έχει ενδιαφέρον ότι οι περισσότερες φωτό με τα ΕΚΑΜ να επιχειρούν είναι στο γειτονικό σπίτι και ΟΧΙ στην ίδια την κατάληψη...Θα έλεγε κανείς ότι εκνευρίστηκαν πιο πολύ με την άρνηση των κατοίκων να μπούν παράνομα στα σπίτια τους, πάρα με την άρνηση των καταληψιών να εξέλθουν

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter


214 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.