18 Δεκ 2019

Η μεγάλη απάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το Κοινωνικό Μέρισμα

- Θεανώ Φωτίου: «Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη της τελευταίας στιγμής, τελικά πάλι ψεύδεται»
- Πίστεψαν τα ψεύτικες διαβεβαιώσεις του και τις παραπλανητικές ανακοινώσεις των ΜΜΕ του, μπήκαν στην πλατφόρμα να υποβάλουν αίτηση και διαπίστωσαν ότι δεν είναι δικαιούχοι!


   Δεν άργησαν να διαψευσθούν οι ελπίδες για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες – οι περισσότεροι των οποίων λάμβαναν το κοινωνικό μέρισμα τα τελευταία τρία χρόνια- καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των αιτούντων «κόπηκε» με συνοπτικές διαδικασίες.
   Οι περισσότεροι, που ήταν λήπτες του κοινωνικού μερίσματος την τελευταία τριετία, είχαν μια τελευταία ελπίδα ότι μπορεί την ύστατη ώρα να βρεθούν μέσα στους δικαιούχους, αλλά τελικά απογοητεύτηκαν.
   Απογοητεύτηκαν, όμως, και άτομα με αναπηρίες, καθώς η κοινή υπουργική απόφαση περιέχει μια παγίδα. Το μέρισμα χορηγείται μόνο σε όσους λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ!
   Στο πλαίσιο αυτό, μετά την αναγραφή των στοιχείων τους, είδαν στην οθόνη του υπολογιστή τους μια κόκκινη ένδειξη, στην οποία αναγράφεται:
 Κατάσταση: Μη έγκριση
 Αιτιολογία: Δεν πληρούνται τα κριτήρια χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος σύμφωνα με την ΚΥΑ.
   Πέρυσι, τον Δεκέμβριο του 2018, έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα (ύψους 200-1.200 ευρώ), 1.659.452 δικαιούχοι-νοικοκυριά που αντιστοιχούν σε 3.708.719 ωφελούμενους και το συνολικό ποσό που διατέθηκε ήταν 768,74 εκατ. ευρώ.
   Φέτος δίδεται σε μόλις 252.845 άτομα/νοικοκυριά, που σημαίνει ότι σε σχέση με πέρυσι, χάνουν το κοινωνικό μέρισμα 1.409.975 άτομα!
   Τα στοιχεί,α που συγκέντρωσε η ΗΔΙΚΑ, δείχνουν ότι το ποσοστό των απορρίψεων στις αιτήσεις παραμένει τεράστιο.
   Σε σύνολο 961.783 αιτήσεων, που είχαν υποβληθεί μέχρι και τις 11:00 σήμερα το πρωί, εγκρίθηκαν 148.178, δηλαδή ποσοστό μόλις 15,4% ενώ σε 813.146 περιπτώσεις, η απάντηση ήταν απορριπτική.
   Δηλαδή, οι 85 στους 100, «κόβονται» από το σύστημα. Η ΗΔΙΚΑ κατέγραψε και 459 περιπτώσεις πολιτών που ακύρωσαν την αίτησή τους για να την υποβάλλουν εκ νέου.
   «Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη της τελευταίας στιγμής ότι το μέρισμα θα δοθεί σε όλους τους ανάπηρους, τελικά πάλι ψεύδεται», σχολίασε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

  Αναλυτικά η δήλωση της Θεανώς Φωτίου:
   «Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη της τελευταίας στιγμής ότι το μέρισμα θα δοθεί σε όλους τους ανάπηρους, τελικά πάλι ψεύδεται. Το μέρισμα δίνεται μόνον σε όσους εξ αυτών παίρνουν επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.
   Αποκλείεται έτσι ένας μεγάλος αριθμός χαμηλοσυνταξιούχων ΑμεΑ στη βάση της μικρόψυχης αριθμητικής στην οποία μας έχουν συνηθίσει: Μιας αριθμητικής με την οποία οι μεγαλόστομες εξαγγελίες παροχών για όλους, μεταφράζονται αθόρυβα στην πράξη σε εξαπάτηση των περισσότερων.
   Όταν δε, ο πολίτης που πίστεψε τις παραπλανητικές ανακοινώσεις που αναπαράγουν άκριτα τα φιλικά τους μέσα, μπει στην πλατφόρμα για να υποβάλει αίτηση, διαπιστώνει εμβρόντητος ότι δεν είναι δικαιούχος!. Έτσι απλά, χωρίς καμία εξήγηση, σε αντίθεση με ό,τι είχε κατακτηθεί για όλα τα μερίσματα που είχαν δοθεί επί ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.
   Όλα αυτά πέρα από την ουσία, αποτυπώνουν την απαξιωτική, αφ’ υψηλού αντιμετώπιση των ευάλωτων συμπολιτών μας από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ, με όρους φιλανθρωπίας.
   Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, ως νέοι ηγεμόνες, μοιράζουν σε λίγους από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ότι περισσεύει από την δήθεν αναπτυξιακή πολιτική τους, πολιτική ενίσχυσης των υψηλών εισοδημάτων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν δίνει λογαριασμό, δεν διστάζει να εξαπατά και να ψεύδεται. Ελπίζουμε όχι για πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.