10 Δεκ 2019

Νέα παραίτηση γαλάζιου Διοικητή από Νοσοκομείο – «Αριστεία» για κλάματα

- Πριν καν εκδοθούν επίσημα οι διορισμοί τους, παραιτούνται ένας ένας
- Μετά την Καρδίτσα και την Κω, τώρα και από τη Θήβα


   Πριν καν εκδοθούν επίσημα οι διορισμοί των νέων Διοικητών στα Νοσοκομεία, παραιτούνται ένας ένας.
   Το δρόμο της παραίτησης άνοιξε από το Νοσοκομείο Καρδίτσας ο Κώστας Πατέρας, ο 80χρονος, που έκανε το αλισβερίσι προεκλογικά με τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη, να πάει στη ΝΔ μαζί με τις ψήφους που ελέγχει και να πάρει ως αντάλλαγμα τη θέση Διοικητή σε Νοσοκομείο.
   Τον ακολούθησε και ο Τάσος Τσαχουργιανίδης, θεολόγος και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέρου, που παραιτήθηκε από το Νοσοκομείο της Κω.
   Αυτός ο "άριστος" έγινε "διάσημος" για τις αναρτήσεις του στο facebook.
   Όπως διαβάζω στην "Εφημερίδα των Συντακτών", στη σελίδα του στο facebook κυριαρχούν οι ξενοφοβικές αναρτήσεις, ενώ αφθονούν τα σχόλια με ακραία ρητορική του μίσους και επίκληση πράξεων αυτοδικίας.


   Ο ίδιος άλλωστε, σε ανάρτηση την οποία κατέβασε από το facebook, απειλούσε με αυτοδικία «όλους τους λαθροπίθηκους (μετανάστες-λαθρομετανάστες)», που τους κατηγορούσε συλλήβδην ότι βεβήλωσαν παρεκκλήσια στη Λέρο, όπως ισχυριζόταν, ενώ αναρωτιόταν αν η Εκκλησία «ασχολείται με τη μη ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ της Ελλάδος».
   Δεν έμεινε άλλωστε στα λόγια. Οπως έγραφε η «Εφ.Συν.» («Ξενοφοβικό μένος και στο Θεραπευτήριο Λέρου», 1/12/2016), το Δ.Σ. της Ενωσης στην οποία προήδρευε ο κ. Τσαχουργιανίδης ζήτησε σε έκτακτη συνεδρίαση να ακυρωθεί η συμμετοχή τριών ευάλωτων γυναικών προσφύγων σε δραστηριότητες πλέξης χαλιών μαζί με άλλους θεραπευόμενους.
   «Θεωρούμε ότι ο χώρος αυτός ανήκει στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και οι υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτό αμείβονται για να παρέχουν υπηρεσίες μόνο στους νοσηλευόμενους ασθενείς μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο ασφαλής είναι αυτή η συνύπαρξη τόσο σε ψυχιατρικό επίπεδο όσο και σε παθολογικό και γι’ αυτό ζητάμε άμεσα την ανάκληση της ανωτέρω απόφασής σας και να προστατέψετε όπως οφείλετε τους χώρους εργασίας μας και τους ασθενείς μας», σημείωνε το Δ.Σ.
   Η προσπάθειά του, βέβαια, έπεσε στο κενό, καθώς συνάντησε την αντίδραση αλληλέγγυων, ενώ η τότε διοικήτρια του θεραπευτηρίου Ελένη Λήδα Σαρίκα διευκρίνιζε στην «Εφ.Συν.» ότι «η συνύπαρξη με τους πρόσφυγες συμβαδίζει με τις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις της θεραπευτικής αντιμετώπισης των ατόμων με ψυχικές διαταραχές».
   Είναι, όμως, απορίας άξιο ποιες επιστημονικές αντιλήψεις κομίζει ο θεολόγος νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κω, όταν για το Μακεδονικό έχει κάνει την ανάρτηση: «Οι Σκοπιανοί αισθάνονται Μακεδόνες, λένε... Και οι πούστηδες αισθάνονται Γυναίκες Αλλά δεν είναι...!!!».
   Σειρά τώρα πήρε και ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας, Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος
   Ο κ. Τυρηνόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του εξαιτίας των έντονων συζητήσεων στην τοπική κοινωνία, ότι δε διαθέτει τα τυπικά προσόντα της προκήρυξης, ενώ ως αρχιτέκτονας που είναι, δεν έχει καμία σχέση με τον κλάδο της Υγείας.
   Για να λέμε, βέβαια, του στραβού το δίκιο, ο αρχιτέκτονας έχει τόση σχέση με την Υγεία, όση έχει ο δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας, που τον έβαλαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και ο καθηγητής, πρ. πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, που τον έβαλαν στο Νοσοκομείο Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.