28 Δεκ 2019

Η Άρτα υποδέχεται τα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου της Πωγωνιανής Ιωαννίνων

Πλήθος δράσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ξενάγηση στα μνημεία της πόλης και στο Φράγμα, αναμνηστικά δώρα


   Καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας θα υποδεχθεί τα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου της Πωγωνιανής Ιωαννίνων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, και διοργανώνει ποικίλες δράσεις για τη γνωριμία τους με την πόλη της Άρτας και την ιστορία της.
   Είκοσι έφηβοι, ηλικίας από 13 έως 18 ετών, θα περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου και, με τη συνοδεία των αρχαιολόγων της Υπηρεσίας θα γνωρίσουν, μέσα από τα εκθέματα, την ιστορική διαδρομή της Αμβρακίας και τη ζωή στην αρχαία πόλη.
   Παράλληλα, τα παιδιά θα επισκεφθούν τα εργαστήρια συντήρησης, όπου θα ενημερωθούν από τους συντηρητές αρχαιοτήτων της Εφορείας σχετικά με τις αρχές συντήρησης των αρχαίων αντικειμένων, σε μια προσπάθεια γνωριμίας με το επάγγελμα του συντηρητή, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων.
   Στους χώρους του Μουσείου θα λάβουν επίσης χώρα δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα με κεντρικό θέμα «Η σημασία της ενδυνάμωσης των δεσμών και των σχέσεων στην πρόληψη των εξαρτήσεων», οι οποίες θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν, ειδικά για τα παιδιά της Κιβωτού, από τα μέλη του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ν. Άρτας
   Η επίσκεψη θα συνεχιστεί με την περιήγηση στα βυζαντινά μνημεία της Άρτας και την ξενάγηση στην Παναγία Παρηγορήτισσα και την Αγία Θεοδώρα, και θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή στο Μουσείο.
   Τη δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας θα εμπλουτίσει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Άρτας με διανομή αναμνηστικών δώρων στα παιδιά.
   Σε ανάμνηση της επίσκεψης στο Μουσείο, θα διανεμηθούν επίσης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας ενημερωτικά έντυπα και γύψινα αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων.
   Μετά την ολοκλήρωση των δράσεων στο Μουσείο και τα μνημεία της περιοχής, τα παιδιά θα επισκεφθούν το Φράγμα Πουρναρίου Άρτας.
   Κατά την παραμονή των παιδιών στο Μουσείο, θα προσφερθούν γλυκές και αλμυρές γεύσεις με την ευγενική χορηγία τοπικών επιχειρήσεων.
   Τις δράσεις θα συντονίσουν οι:
   - ΕΦΑ Άρτας: κ. Βασιλική Τράμπα, συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης
   - Κέντρο Πρόληψης Ν. Άρτας: κ. Σπυριδούλα Φλώρου, κ. Θεοδοσία Κομηλάγιου, κοινωνικοί λειτουργοί
   - Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Άρτας: κ. Βέκη Αθανασάκη, εκπαιδευτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.