24 Δεκ 2019

Πρωτοφανές "επιτελικό" φιάσκο, παραμονή Χριστουγέννων, με τους Διοικητές των Νοσοκομείων

Ο Μητσοτάκης, μετά τον 82χρονο που έκανε Διοικητή ως αντάλλαγμα για 1.000 ψήφους, υποχρεώθηκε, παραμονή Χριστουγέννων, να αλλάξει ακόμα 13 Διοικητές Νοσοκομείων, πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του διορισμού τους


   Θα θυμάστε το σάλο που είχε προκληθεί, περί τις 20 Νοεμβρίου, όταν είχαν γνωστοποιηθεί τα ονόματα των νέων Διοικητών Νοσοκομείων.
   Και αυτό διότι, εκτός από τον περιβόητο πλέον 82χρονο Πατέρα του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις αναταράξεις που είχαν προκληθεί από την αποκάλυψη ότι είχε παζαρέψει τη θέση του Διοικητή με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντάλλαγμα 1000 ψήφους στη Ν.Δ., η λίστα των νέων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών έβριθε από τραγελαφικές κομματικές περιπτώσεις.
   Έχουμε και λέμε:
  Δάσκαλοι και συνταξιούχοι
   Στα μέσα Νοεμβρίου, έντονη αντίδραση είχε προκαλέσει ο διορισμός ενός 82χρονου πρώην γυμνασιάρχη στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Κωνσταντίνος Πατέρας παραιτήθηκε από τη θέση του, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «όργιο ρουσφετιών», ζητώντας την αποπομπή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ο πρώην γυμνασιάρχης έχει πολιτευτεί με τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ αλλά και το ΛΑΟΣ κατά το παρελθόν και ήταν πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
   «Δεν ξέρουμε ποια περίπτωση είναι πιο εξοργιστική. Αυτή του βουλευτή Καστοριάς που ομολογεί σε συνέντευξη πως ο νεοδιορισθείς Διοικητής στο Νοσοκομείο Καστοριάς είναι ρουσφέτι του; Ο 82χρονος Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας, που μας ενημερώνει πως προτιμά τον μισθό του Διοικητή από τη σύνταξή του και πως του είχε τάξει τη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; 'Η οι Πρόεδροι ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας που διορίστηκαν Διοικητές σε Άρτα και Πρέβεζα και αναγκάζονται να πληρώνουν και οδοιπορικά οι άνθρωποι;», σημείωνε σκωπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για τοποθέτηση «αποτυχημένων πολιτευτών που αναζητούν μια αργομισθία στο Δημόσιο».

   Ο σάλος για τους διορισμούς παλιών πολιτευτών και ατόμων με μηδενική σχετική εμπειρία, κατέληξε στο σημερινό φιάσκο, με το υπουργείο να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις έξι ατόμων και να αναγκάζεται να ανακαλέσει την εντολή διορισμού για άλλους επτά.
   Παρά ταύτα και στη νέα λίστα παραμένει η συντριπτική πλειοψηφία των κομματικών, ρουσφετολογικών και τραγελαφικών διορισμών: Ακλόνητοι οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ, στη θέση του ο ξάδελφος του βουλευτή που "είπε έναν καλό λόγο", αμετακίνητοι ο έμπορος λαδιού, όπως και ο γυμναστής, πρώην προπονητής του Εδεσσαϊκού, αλλά και ο δημοσιογράφος με τοπική ιστοσελίδα. Και πάμπολλοι άλλοι, που ουδεμία σχέση έχουν με το χώρο της υγείας, όπως απόστρατοι αξιωματικοί, συνταξιούχοι δάσκαλοι κλπ

   ΣΥΡΙΖΑ: Με 13 ακόμα αλλαγές Διοικητών ολοκληρώθηκε το επιτελικό φιάσκο της ΝΔ
   «Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τον 82χρονο, που έκανε Διοικητή ως αντάλλαγμα για τις 1.000 ψήφους που του έφερε στα Τρίκαλα, υποχρεώθηκε παραμονή Χριστουγέννων να αλλάξει ακόμα 13 Διοικητές Νοσοκομείων πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του διορισμού τους.
   Η η πολιτική των ατελείωτων ρουσφετιών σε συγγενείς, αποτυχημένους πολιτευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ καταλήγει σε ένα πρωτοφανές επιτελικό φιάσκο», », σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά οι αλλαγές
Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) των Αθηνών, ο Αδαμάντιος Γάκης αντικαθίσταται από τον Ιωάννη Ευθυμιάδη για τη θέση του αναπληρωτή Διοικητή στην οργανική μονάδα του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμιγκ», που είναι διασυνδεόμενο με το «Σισμανόγλειο». Αλλαγές είχαμε και στα δύο Νοσοκομεία παίδων, με τον Ιωάννη Παύλου να αντικαθιστά την Ελευθερία Πικρού στο Γ.Ν. Παίδων «Αγ. Σοφία» και την Ευσταθία Κατοίκου τον Νικόλαο Αντωνίου στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.
Στη 2η ΥΠΕ, αντικαταστάθηκε ο Αναστάσιος Τσαχουργιαννίδης, που είχε ανακοινωθεί ως Διοικητής στο Νοσοκομείο της Κω, από τον Σταμάτη Βασιλειάδη. Υπενθυμίζεται ότι ο διορισμός του κ. Τσαχουργιαννίδη είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων λόγω της πληθώρας των ξενοφοβικών αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμπλουτισμένων με ακραία ρητορική μίσους και επίκληση πράξεων αυτοδικίας. Τις σχετικές αναρτήσεις είχε αναδείξει η «Εφ.Συν.».
Στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Καλύμνου ο Γεώργιος Λαζαρίδης αντικαθιστά την Καλλιόπη-Μαρία Σταθοπούλου.
Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στα πρόσωπα που θα διοικούν τα δημόσια Νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, ενώ στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ο Παναγιώτης Πεγίδης αντικαθιστά τον Κυριάκο Ασίκογλου στη θέση του αναπληρωτή Διοικητή στο Γ.Ν. Σερρών.
Ο Δημήτρης Κεχαγιάς θα αντικαταστήσει ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα, τον Κωνσταντίνο Πατέρα, στη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Στην ίδια υγειονομική περιφέρεια ο Κωνσταντίνος Χροναίος θα είναι ο επόμενος αναπληρωτής Διοικητής στο Γ.Ν. Λιβαδειάς - Γ.Ν. Θήβας, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα Θήβας, αντί του Κωνσταντίνου Τυρηνόπουλου - άλλο ένα πρόσωπο που απασχόλησε τη δημόσια συζήτηση και παραιτήθηκε από τον διορισμό του με καταγγελίες.
Στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δ. Ελλάδος, η Ειρήνη Αγγελάκου θα αναλάβει αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν. Ηλείας, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα Αμαλιάδας, αντί του Θεόδωρου Θεοδωρακόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.