5 Δεκ 2019

Πρωθυπουργός ή τρίτος παρατηρητής;

- Ο Κυρ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι παιδική χαρά
- Μήπως ξέχασε ότι είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας;


   Στην τελική ομιλία του στο συνέδριο της Ν.Δ. ο Κυρ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα πήγαινε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και θα τόνιζε για την Τουρκία ότι «μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το Διεθνές Δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας, που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας».
   Ο πρωθυπουργός πήγε στη σύνοδο της Ατλαντικής Συμμαχίας, πήρε τον λόγο, αλλά δεν είπε τίποτε από όσα υποσχέθηκε στο συνέδριο του κόμματός του. Προχθές, μία μέρα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, πηγές από το υπουργείο Αμυνας άφηναν να διαρρεύσει ότι η Ελλάδα θα σταματήσει τις συζητήσεις με τη γείτονα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
   Στη συνέχεια, τα επιτελεία του μεγάρου Μαξίμου, υπολογίζοντας το κόστος, έτρεχαν να μαζέψουν τη διαρροή. Οι αυστηροί τόνοι κράτησαν λίγες ώρες. Χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, μας ενημέρωσε ότι το μόνο που συμφώνησε μαζί του ήταν η «συνέχιση των συζητήσεων για τα ΜΟΕ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας».
   Ο Κυρ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι παιδική χαρά. Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν και όπως δήλωσε του έθεσε όλα τα φλέγοντα ζητήματα στις σχέσεις των δύο χώρων, αναπτύσσοντας τις ελληνικές θέσεις.
   Τον πιστεύουμε. Δημόσια όμως έκανε λόγο για «τουρκικές ενέργειες» τις οποίες απέφυγε να χαρακτηρίσει ως προκλητικές, παράνομες, εχθρικές προς την Ελλάδα και ως παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Γιατί άραγε;
   Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι τα προβλήματα με τη γείτονα θα ξεπεραστούν «εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση». Ετσι θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος τρίτος, αλλά ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μήπως σε αυτή την περίπτωση το ξέχασε;
   Αν όλα αυτά φαίνονται περίεργα, απλώς θυμίζουμε πως πριν από τη συνάντησή τους οι Μητσοτάκης και Ερντογάν είχαν συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος να ξεχάσει την ιδιότητά του, όπως συνέβη με τον Ελληνα πρωθυπουργό.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.