10 Δεκ 2019

«Κοινωνικό μέρισμα» σε ποδοσφαιρικούς και μπασκετικούς παράγοντες!

- Την ώρα που πετσόκοψαν το κοινωνικό μέρισμα, αφήνοντας εκτός πάνω από 1,4 εκατ. δικαιούχους, με τροπολογία δίνουν «μέρισμα» σε ποδοσφαιρικούς και μπασκετικούς παράγοντες!
- Και μάλιστα αναδρομικά από την 1-1-2014


   Την ώρα που η κυβέρνηση πετσόκοψε το κονδύλι του κοινωνικού μερίσματος, αφήνοντας εκτός πάνω από 1,4 εκατ. δικαιούχους, αποφάσισε να χορηγήσει ένα «μέρισμα» σε ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες και παράγοντες (!) και μάλιστα αναδρομικά από την 1-1-2014.
   Πρόκειται για τη μείωση σχεδόν στο μισό της φορολογίας, από 44% στο 22%, επί των αμοιβών που εισπράττουν οι αθλητές, για συμβόλαια αξίας άνω των 40.000 ευρώ.
   Στην ουσία, η μείωση της φορολογίας, ευνοεί τους ποδοσφαιρικούς και μπασκετικούς παράγοντες, οι οποίοι επιβαρύνονται σήμερα με τη φορολογία των συμβολαίων.
   Ικανοποιείται έτσι ένα αίτημα, με στόχο την προσέλκυση πιο ποιοτικών αθλητών, αλλά σε κάθε περίπτωση, η μείωση του φόρου στα συμβόλαια των εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ, έρχεται σε μια περίοδο που δεινοπαθεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
   Σύμφωνα με την τροπολογία, ορίζεται αυτοτελής φορολόγηση των ποσών, που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές (όπως ποδοσφαιριστές, καλαθοσφαιριστές κά) για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις σαράντα χιλιάδες ευρώ (40.000).
   Δηλαδή το ποσό μέχρι το ποσό των 40.000 ευρώ, θα φορολογείται με τους συντελεστές της κλίμακας που ισχύει για όλους τους φορολογούμενους (9%, 22%, 28% και 36%), αλλά για το επιπλέον ποσό, ενώ οι υπόλοιποι φορολογούμενοι θα φορολογούνται με 44%, οι ποδοσφαιριστές και οι μπασκετμπολίστες, θα φορολογούνται με 22%!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.