18 Δεκ 2019

Τα εθνικά θέματα και η πολιτική σοβαρότητα

- Δεν ήταν ποτέ σοβαρότερη η Δεξιά στα εθνικά θέματα. Και θα ήταν για γέλια, αν η συγκυρία δεν ήταν τόσο σύνθετη και περίπλοκη
- ΣΥΡΙΖΑ: Καλό θα είναι ο Κ. Μητσοτάκης να λύσει τα εσωκομματικά του σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο πέραν των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και να μην κάνει το πρόβλημα της ΝΔ πρόβλημα της χώρας


   Το να κατηγορεί ένας πρώην πρωθυπουργός έναν άλλον πρώην πρωθυπουργό για ελλιπείς και προβληματικούς χειρισμούς στα εθνικά θέματα ένα πράγμα δείχνει: ότι το παλιό πολιτικό σύστημα ούτε συνέχεια είχε, ούτε σοβαρότητα.
   Γιατί στα σοβαρά κράτη η εξωτερική πολιτική κινείται λίγο - πολύ στην ίδια τροχιά, δεν αλλάζει όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις, και βεβαίως κάθε κυβέρνηση ενημερώνεται από τους προκατόχους της για το τι παραλαμβάνει και τι έχει να διαχειριστεί στη συνέχεια.
   Αυτά, στα σοβαρά κράτη. Γιατί στο δικό μας, για όποιον θυμάται, ο Κ. Σημίτης τα παράτησε όλα, δύο μήνες πριν τις εκλογές, μέσα σε κατακραυγή για το καθεστώς διαφθοράς που είχε επικρατήσει στη χώρα και προφανώς δεν ήταν σε θέση να ενημερώσει κανέναν.
   Και ο Κώστας Καραμανλής έφερε στη χώρα μια κυβέρνηση - ανέκδοτο, ένα μνημείο ανεπάρκειας, σπατάλης και πελατειακών σχέσεων. Και ποιος μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά όταν η παρακαταθήκη που άφησαν πίσω τους ήταν διαλυτική για τους πολιτικούς τους χώρους και για τη χώρα συνολικά;
   Σαν να μην έφτανε αυτό, βλέπουμε τώρα να χρησιμοποιούνται θέματα εθνικής σημασίας για να λυθούν εσωκομματικοί λογαριασμοί στη Ν.Δ.
   Τα «Νέα» του Β. Μαρινάκη παραποίησαν σκόπιμα τον τίτλο του άρθρου του Κ. Σημίτη για να χτυπήσουν τον Καραμανλή.
   Κι αυτό σχετίζεται με τις εσωτερικές συγκρούσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των οποίων ο Σαμαράς προσπαθεί να πιέσει με κάθε τρόπο τον Μητσοτάκη και ταυτόχρονα να βγάλει τον Καραμανλή εκτός κούρσας.
   Δεν ήταν ποτέ σοβαρότερη η Δεξιά στα εθνικά θέματα. Και θα ήταν για γέλια, αν η συγκυρία δεν ήταν τόσο σύνθετη και περίπλοκη.

  ΣΥΡΙΖΑ: Καλό θα είναι ο Κ. Μητσοτάκης να λύσει τα εσωκομματικά του σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο πέραν των κρίσιμων εθνικών θεμάτων
   «Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει δυστυχώς να εκμεταλλευθεί τα ελληνοτουρκικά για να λύσει τα εσωκομματικά του» υποστηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
   Όπως σημειώνουν, η επιλογή της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ», ιδιοκτησίας γνωστού υποστηρικτή του κ. Μητσοτάκη, να αλλοιώσει τον τίτλο του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για τα ελληνοτουρκικά, για να πλήξει έναν άλλον πρώην πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνει το εν εξελίξει ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με φόντο τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
   Κατά τις εν λόγω πηγές, «καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να λύσει τα εσωκομματικά του σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο πέραν των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και να μην κάνει το πρόβλημα της ΝΔ πρόβλημα της χώρας».
   Παράλληλα, από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι «η διαρροή των κανόνων εμπλοκής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες τις κυριακάτικες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες δείχνει δυστυχώς πως η κυβέρνηση εξετάζει μέχρι και μείζονα εθνικά θέματα με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας».
   Τονίζουν, τέλος, πως «τα ελληνοτουρκικά αποτελούν πολύ σοβαρό ζήτημα για να χρησιμοποιούνται για επικοινωνιακές πομφόλυγες και ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.