15 Νοε 2019

Λίγο πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, χουντοφασίστες μαγάρισαν σχολείο στην Κόνιτσα

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Τα απομεινάρια του χουντο-φασισμού και όσοι ενισχύουν με οποιοδήποτε τρόπο τέτοιες ενέργειες και απόψεις στην Ελληνική κοινωνία, θα βρουν αποφασιστική απάντηση από την αγωνιζόμενη νεολαία


   Βανδαλισμένο βρήκαν το σχολείο τους το πρωί οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Λύκειο Κόνιτσας, σήμερα 15 Νοεμβρίου, ημέρα εκδηλώσεων στα σχολεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Κάποιοι χουντοφασίστες, όμως, νωρίτερα, προφανώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, γέμισαν το σχολείο με συνθήματα μίσους, φέρνοντας μ’ αυτό τον απαράδεκτο τρόπο και πάλι την Κόνιτσα στο προσκήνιο.
   Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει την αναγραφή φασιστικών συνθημάτων στο Λύκειο της Κόνιτσας τις ημέρες της επετείου της εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και τονίζει:
   Είναι αξιοσημείωτο ότι το περιεχόμενο των συνθημάτων αναφέρεται στην εκδίωξη των «αριστερών καθηγητών από τα σχολεία» αλλά και στο δήθεν ψέμα για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, καθώς χρόνια τώρα η χουντική και φασιστική προπαγάνδα προσπαθεί να διασπείρει με διάφορους τρόπους ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο  γεγονός που έχει απολύτως τεκμηριωθεί από μαρτυρίες και ντοκουμέντα και την ιστορική έρευνα.
   Όμως, τα απομεινάρια του χουντο-φασισμού και όσοι ενισχύουν με οποιοδήποτε τρόπο τέτοιες ενέργειες και απόψεις στην Ελληνική Κοινωνία, θα βρουν αποφασιστική απάντηση από την αγωνιζόμενη νεολαία, που συνεχίζει στο δρόμο του Νοέμβρη.
   Θα βρούν απάντηση στους σημερινούς αγώνες για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στους αγώνες για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό .
   ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
   ΜΑΖΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.