14 Νοε 2019

Όλγα Γεροβασίλη: Η βία δεν αποτελεί μέρος της κανονικότητας. Το κλίμα που στήνεται από υπουργούς της κυβέρνησης δεν ευνοεί ούτε τις ημέρες αυτές ούτε τη Δημοκρατία

- «Αυτό που επιχειρείται να κάνουν κάποιοι στο δημόσιο λόγο είναι να ταυτίσουν τους μπαχαλάκηδες με τους φοιτητές»
- «Η χθεσινή δήλωση Βορίδη για τη χρήση βίας προσβάλλει την ελληνική αστυνομία»


   Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΤΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στην εκπομπή "Εκτός Γραμμής" με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

   Σε ερώτηση για την πρόσφατη εξέλιξη αναφορικά με τους 126 πρόσφυγες οι οποίοι έχουν καταλύσει μέσα στο Πολυτεχνείο, η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε ότι: «τρόποι για την αντιμετώπιση του θέματος υπάρχουν. Η δύναμη της πειθούς είναι αυτή η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας. Για να πει κάποιος τι θα κάνει πρέπει να ξέρει και μερικές λεπτομέρειες οι οποίες είναι συνήθως καθοριστικές: Είναι άλλο να πέρασαν π.χ. μάνες με παιδιά μέσα και άλλο να μπουν κάποιοι συνοδευόμενοι από κάποιους. Το σίγουρο είναι ότι η ελληνική αστυνομία έχει πολλούς τρόπους να το χειριστεί».
   «Αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες και πολλά από αυτά που λέγονται στο δημόσιο χώρο προσβάλλουν την ελληνική αστυνομία», τόνισε η γραμματέας της Κ.Ο του Σύριζα, υπενθυμίζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Βορίδη περί βίας. «Η χθεσινή δήλωση του κ. Βορίδη για τη χρήση βίας προσβάλλει την ελληνική αστυνομία» και πρόσθεσε πως «η ΕΛ.ΑΣ έχει αυστηρά καθορισμένους κανόνες με τους οποίους εργάζεται ειδικά για τη χρήση βίας. Αυτό είναι το μέτρο όχι για την "κανονικότητα", αλλά για συγκεκριμένες ακραίες συνθήκες. Αυτούς τους κανόνες θέλει η ελληνική αστυνομία να τους τηρεί. Η αστυνομία έχει ρόλο στην προάσπιση της Δημοκρατίας, γνωρίζει ότι είναι καθήκον της η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών».
   Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «η αστυνομία παίρνει εντολές για το τι θα κάνει, δουλεύει με κανόνες και, όταν παραβιάζονται οι κανόνες και από τους ίδιους τους αστυνομικούς, η ηγεσία της φροντίζει να πράξει τα δέοντα».
   «Όλα κρίνονται. Και οι αποφάσεις της πρυτανικής αρχής και η χρονική στιγμή κατά την οποία λαμβάνονται», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη για την απόφαση της πρυτανικής αρχής να κλείσει την ΑΣΟΕΕ και πρόσθεσε ότι «να θυμίσω ότι τα πανεπιστήμια δεν ανήκουν στις πρυτανείες μόνο. Διοικούνται από την πρυτανεία, αλλά είναι και χώρος των φοιτητών».
   Το φοιτητικό κίνημα είναι ενιαίο γιατί υπάρχουν κοινά ζητήματα ανάμεσα στους φοιτητές. Η δημοκρατία θα πρέπει να αντιμετωπίζει τη νεολαία γνωρίζοντας τις ανάγκες της και σεβόμενη το φοιτητικό κίνημα. Θέλει λίγο κόπο από πλευράς των κυβερνώντων και της ηγεσίας. Η δημοκρατία είναι δύσκολο «άθλημα». Πρόσθεσε δε ότι «το υπουργείο το διαχειρίστηκε με έναν τρόπο στη συνέχεια ούτως ώστε η ένταση να σταματήσει και σταμάτησε. Για να πούμε τα πράγματα όπως είναι και να είμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι».
   «Αυτό που επιχειρείται να κάνουν κάποιοι στο δημόσιο λόγο είναι να ταυτίσουν τους μπαχαλάκηδες με τους φοιτητές» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.
   «Άκουσα την κυρία Μιχαηλίδου σε μία εκπομπή χθες, ότι στην ΑΣΟΕΕ υπήρχε πρόσβαση σε όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο συριακός στρατός. Όταν εκστομίζεται μία τέτοια θέση από μια υπουργό της κυβέρνησης, όταν ο κύριος Βορίδης μιλάει για τη βία ότι είναι μέρος της κανονικότητας στήνεται κλίμα το οποίο δεν ευνοεί ούτε τις επόμενες μέρες που έρχονται ούτε τη Δημοκρατία».
   Σε ερώτηση για το αν γνώριζε την κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι: «Οι πρυτανικές αρχές όταν βλέπουν ότι γίνεται κάποιο πλημμέλημα μπορούν να καλέσουν την αστυνομία ενώ η αστυνομία παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα για κακουργηματικές πράξεις όταν ενημερωθεί» και υπενθύμισε ότι στην περίπτωση του Αριστοτελείου «ενημερωθήκαμε ότι τελούνται παράνομες πράξεις και επιλήφθηκε του θέματος η αστυνομία για το συγκεκριμένο θέμα», ενώ συμπλήρωσε ότι οι πρυτανικές αρχές δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο.


   Σε ερωτήσεις για την προανακριτική και την κατάθεση Φρουζή σημείωσε τα ακόλουθα: «Ο κύριος Φρουζής είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, άρα μη αξιόπιστος μάρτυρας» επισήμανε η γραμματέας της ΚΟ και συμπλήρωσε:
   «Έγινε παράνομα εξαίρεση των Πολάκη και Τζανακόπουλου. Αυτή τη στιγμή παρίστανται τα πέντε μέλη από τα εφτά γιατί δεν θα επιτρέψουμε να μην καταθέσει ο κύριος Φρουζής».
   Σχετικά με τις διαρροές διαλόγων Φρουζή στην προανακριτική η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε: «αν με ρωτούσατε θα σας έλεγα τον διάλογο από χθες. Αν θέλει κάποιος ερωτών να διευκολύνει ή να υποστηρίξει τη θέση του μάρτυρα, ο οποίος είναι σε μία τέτοια διαδικασία, του απευθύνει ερωτήσεις οι οποίες είναι ήδη γραμμένες σε χαρτί».
   Τέλος, σχολιάζοντας την στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στην προσπάθειά τους να σταθούν συνήγοροι του κ. Φρουζή και όποιου άλλου χρειαστεί, προκειμένου να αποδείξουν ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι σκάνδαλο. «Είδε όλη η Ελλάδα στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης τις μαρτυρίες των ίδιων των συμμετεχόντων για το τι ακριβώς συνέβαινε με τη Novartis. Εδώ ο κύριος Φρουζής είπε και ψέματα ότι τον καλέσανε εισαγγελείς για να του ζητήσουν να είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Οι εισαγγελικές αρχές είπαν ότι ο κύριος Φρουζής πήγε να ζητήσει αποδέσμευση των λογαριασμών του. Σε αυτή την υπόθεση έχουμε πολλά να δούμε και αυτό που νόμιζε η Νέα Δημοκρατία ότι θα καταφέρουν να παρουσιάσουν την υπόθεση ως σκευωρία θα έχει ως εξέλιξη να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.