7 Νοε 2019

Όλγα Γεροβασίλη: Οι πολίτες της Άρτας κρίνουν και συγκρίνουν

Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης, αγνοώντας επιδεικτικά την τοπική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αναστέλλουν τη λειτουργία του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη της Άρτας


   Άμεσή ήταν η αντίδραση της βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, κ. Κεραμέως, ότι θα καταργήσει πρακτικά το ένα από τα τέσσερα τμήματα που θα λειτουργούσαν στην Άρτα την ακαδημαϊκή περίοδο 2020-2021, μαζί με άλλα 37 σε ολόκληρη την χώρα. Αγνοώντας επιδεικτικά την τοπική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αναστέλλει τη λειτουργία του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη της Άρτας.
   Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει στη δήλωσή της:

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης ξηλώνουν τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας μας  στηρίξαμε τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συνδέσαμε την έρευνα και την εκπαίδευση με την παραγωγή σε τοπικό επίπεδο, στην κατεύθυνση ενός νέου, σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού ιδρύθηκαν με το νόμο 4559/Α’ 142/3-8-2018 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οι Σχολές Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γεωπονίας, και Μουσικών Σπουδών, με έδρα την πόλη της Άρτας.

Από τη στιγμή της ανάληψης της διακυβέρνησης, η ΝΔ υπονομεύει με κάθε τρόπο την τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Καταργεί τα Διετή Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα ΑΕΙ για αποφοίτους ΕΠΑΛ, τα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης, μειώνει τον αριθμό των εισακτέων. Φτάνει να καταργήσει Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες είχαν προκύψει από τις προτάσεις των ίδιων των ΑΕΙ και των τοπικών κοινωνιών.

Και ότι δεν μπορεί να καταστρέψει ότι έγινε με κόπους και θυσίες τα προηγούμενα 4,5 χρόνια, προχωρεί στη συστηματική υπονόμευσή του.
Σήμερα λοιπόν εξήγγειλε ότι θα καταργήσει πρακτικά το ένα από τα τέσσερα τμήματα που θα λειτουργούσαν στην Άρτα την ακαδημαϊκή περίοδο 2020-2021, μαζί με άλλα 36 σε ολόκληρη την χώρα. Αγνοώντας επιδεικτικά την τοπική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αναστέλλει τη λειτουργία του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη της Άρτας.

Το Υπουργείο προτιμά να κλείνει τις πόρτες των δημόσιων Πανεπιστημίων, ενώ ανοίγει αυτές των ιδιωτικών κολλεγίων μέσω της αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας. Τελικά, εκεί στόχευε η μισαλλόδοξη προεκλογική ρητορική της ΝΔ και η εσπευσμένη μετεκλογική κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Οι πολίτες της Άρτας κρίνουν και συγκρίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.