28 Νοε 2019

ΣΥΡΙΖΑίοι, κάτω τα χέρια από τον Κικίλια!

- Απλώς υλοποιεί την πολιτική του κόμματός του, κατ’ εντολήν του αρχηγού του
- Λέτε να το έκανε ερήμην του Μητσοτάκη; Αστείο το ερώτημα...


   Για να πω την αλήθεια, κι εγώ ένοιωσα έκπληξη από το μέγεθος της αναξιοκρατίας στη ΝΔ.
   Πίστευα ότι, έστω για ξεκάρφωμα, θα έβαζαν κάποιους τεχνοκράτες.
   Αλλά, αυτό τον κακό χαμό σε ολόκληρη τη δομή της δημόσιας διοίκησης, αυτό το εξόφθαλμο και αλαζονικό ρουσφετομάνι, με "μαυρισμένους" αποτυχόντες πολιτευτές, με κομματάρχες δεύτερης και τρίτης διαλογής, με συζύγους, κουμπάρους και ξαδέλφια, ομολογώ πώς δεν το περίμενα.
   Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις;
   Απ' τον Ταχιάο στην "Αττικό Μετρό" ή τον 80χρονο τέως γυμνασιάρχη, που πήγε στη ΝΔ, επειδή του έταξε ο ίδιος ο Μητσοτάκης θέση διοικητή σε Νοσοκομείο;
   Ειδικά για το θέμα των διοικητών στα δημόσια Νοσοκομεία, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη την αποπομπή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.
   Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Άλλωστε, όπως σχολιάζει και ο Τάσος Παππάς, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κικίλιας απλώς υλοποιεί την πολιτική του κόμματός του. Διόρισε επικεφαλής στα νοσοκομεία της χώρας πανάσχετους ανθρώπους. Για την ακρίβεια, τοποθέτησε κομματικά στελέχη δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Αυτούς είχε, αυτούς έβαλε.
   Λέτε να το έκανε ερήμην του Μητσοτάκη; Αστείο το ερώτημα. Αλλωστε, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας, που τον παραίτησαν όχι εξαιτίας του σάλου -για δεκάδες άλλους έγινε το ίδιο-, αλλά εξαιτίας ότι βγήκαν στα κάγκελα και απειλούσαν οι ΝΔκράτες της Καρδίτσας, που ήθελαν για "δικούς" τους τη θέση, ο 80χρονος τέως γυμνασιάρχης, λοιπόν, αποκάλυψε ότι του είχε υποσχεθεί το πόστο ο ίδιο ο Μητσοτάκης αυτοπροσώπως, ως αντίδωρο στην απόφασή του να επιστρέψει στη Ν.Δ., δεν τον είδατε στο video, από τον ΣΚΑΪ, με τον Προτοσάλτε να βρίσκεται σε απόγνωση για το live "ξεβράκωμα"του Μητσοτάκη;
   Αλλά, έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές επί Δεξιάς. Δώσε μου για να σου δώσω. Τίποτε δεν είναι δωρεάν.
   Ο Κικίλιας, όπως και όλοι οι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης, λειτουργεί κατ’ εντολήν του αρχηγού του. Δεν έχει αποκτήσει -και είναι μάλλον απίθανο ότι θα καταφέρει κάποτε να αποκτήσει- το πολιτικό ανάστημα και το κομματικό εκτόπισμα που θα του επιτρέπουν να οικοδομήσει μια σχέση αυτονομίας με την ηγεσία της παράταξής του. Τον Μητσοτάκη και την στενά ελεγχόμενη Αυλή του.
   Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους συναδέλφους του στην κυβέρνηση. Τόσους μηχανισμούς έχει φτιάξει ο Μητσοτάκης για να ελέγχει τους υπουργούς του. Τέτοια συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια του πρωθιερέα της κυβέρνησης (άτιμη ανασφάλεια) δεν υπήρχε ούτε την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα ο πάπας του εγχώριου αστισμού Κωνσταντίνος Καραμανλής, ούτε την εποχή που ήταν στα πράγματα ο χαρισματικός και λαοφιλής Ανδρέας Παπανδρέου.
   Ας μην γελιόμαστε, με το συγκεκριμένο μοντέλο διακυβέρνησης που έχει επιβληθεί, με το επιτελικό κράτος του, ασφυκτικά ελεγχόμενο από τον ίδιο, υπεύθυνος για όλα, ακόμα και για τα μικρά, είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Αυτός είναι που γελοιοποιεί τις ίδιες του τις δεσμεύσεις στα θέματα της αξιολόγησης, της αξιοκρατίας και της αριστείας. Αυτός είναι που χλευάζει στα μούτρα τους όσους τον πίστεψαν. Δεν αναφέρομαι στους οπαδούς της "παλαιοκομματικής" Δεξιάς, που αυτό ήθελαν και αυτό πήραν, αναφέρομαι σε αυτό το μετακινούμενο "κρίσιμο" -που λένε και οι δημοσκόποι- 10% με 15% των ψηφοφόρων.
   Και το έκανε από την πρώτη μέρα, διορίζοντας φίλους και συγγενείς σε νευραλγικά πόστα και αφήνοντας τους υπουργούς του να πράξουν το ίδιο στις περιοχές ευθύνης τους.
   Οπότε, το αμυντικό επιχείρημα που διακινούν οι δημοσιολόγοι της Δεξιάς, ότι τάχα ακόμα και ο κ. Μητσοτάκης αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα με τις επιλογές του υφισταμένου του και εξέφρασε τη διαφωνία του (φυσικά εκ των υστέρων και φυσικά μέσω κύκλων), είναι για τους καφενέδες της επικράτειας.
   Εκεί μόνο μπορεί να πιάσει, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι οι θαμώνες θα έχουν καταναλώσει αρκετές ποσότητες τσίπουρου ώστε να έχει πέσει σε γλυκό λήθαργο η κριτική τους σκέψη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.