10 Οκτ 2019

Οι Τούρκοι εισβάλλουν σε Συρία και κυπριακή ΑΟΖ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήπιε το αμίλητο νερό

- Λαλίστατοι στην πατριδοκαπηλία, μούτοι στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων
- Αλέξης Τσίπρας: Παράνομη και επικίνδυνη η εισβολή, εκκωφαντική η αφωνία της Ελλάδας


   Εντυπωσιάζει αρνητικά η αφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.
   Την ώρα, μάλιστα, που η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταδικάσει με ανακοινώσεις τους τη γειτονική χώρα στην ημεδαπή ο έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην ΕΡΤ αρκέστηκε να δηλώσει πως είναι λάθος αυτό που κάνει η Τουρκία!
   Την ίδια βέβαια ώρα τα κυβερνητικά στελέχη στα κανάλια υπεραμύνονται της ομολογουμένως περίεργης αυτής αφωνίας, λέγοντας ότι έχουμε στοιχιθεί πίσω από την Ε.Ε. Μόνο που η Ε.Ε. αρκέστηκε σε μία αναφορά του απελθόντα πλέον Ζ. Κ. Γιούνκερ, να μην περιμένει χρήματα η Τουρκία από την Ευρώπη ενώ η νέα πρόεδρος Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ Λάιεν μαζί με τον δικό μας Μαργαρίτη Σχοινά, προφανώς προτιμούν να προστατεύουν τον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής από τους πρόσφυγες.
   Εντωμεταξύ, η Τουρκία εισβάλλει κανονικά σε ένα τρίτο κράτος, δημιουργώντας προφανώς τετελεσμένα, την ίδια ώρα που αμφισβητεί ανοιχτά το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και έχει εισβάλει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου!
   Για όποιον δεν κατάλαβε, με την επέμβαση στη Συρία, μπαίνει για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες στην περιοχή μας το μείζον θέμα της αλλαγής συνόρων και αυτή τη φορά όχι από τον διαμελισμό μιας χώρας (βλέπε ενωμένη Γιουγκοσλαβία) αλλά από την στρατιωτική εισβολή μιας χώρας που βλέπει και αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως υπερδύναμη στην περιοχή.
   Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς τον πολύ υπαρκτό κίνδυνο να προκληθούν νέες προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας και τον εξίσου υπαρκτό κίνδυνο να απελευθερωθούν στις εμπόλεμες περιοχές τζιχαντιστές που κρατούσαν οι Κούρδοι, πολλώ δε μάλλον όταν η Τουρκία έχει βοηθήσει τα εξτρεμιστικά αυτά στοιχεία και συνεργάζεται με τους πιο μετριοπαθείς.
   - Δεν αισθάνεται την ανάγκη η Ελληνική κυβέρνηση να τοποθετηθεί απέναντι σε όλα αυτά; Δεν αισθάνεται την ανάγκη να υπομνήσει τους κινδύνους για την Ελλάδα;
   - Δεν αισθάνεται την ανάγκη να θυμίσει τους κινδύνους στη διεθνή κοινότητα από το διαρκές χάιδεμα της Τουρκίας του Ερντογάν.
   - Δεν αισθάνεται την ανάγκη να στείλει ένα μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο και σε όσους εντός της Τουρκίας βαυκαλίζονται με «γαλάζιες πατρίδες»;
   - Δεν αισθάνεται να σταθεί στο πλάι της Κυπριακής Δημοκρατίας που αντιμετωπίζει κι αυτή μια τουρκική εισβολή;
   Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς χτυπά το καμπανάκι, λέγοντας ότι «Η πολιτική της δημιουργεί αστάθεια και κινδύνους για την ειρήνη σε όλη την περιοχή, ενώ ενισχύονται οι αιτίες για καινούργια κύματα προσφύγων» και καλώντας την Κυβέρνηση της ΝΔ να σοβαρευτεί και να αφήσει τα «επικοινωνιακά παιχνίδια» και τις «κούφιες επανεκκινήσεις».
   Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο facebook, αργά χθες το βράδυ, χτύπησε κι εκείνος το καμπανάκι του κινδύνου ή των κινδύνων λέγοντας πως η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία είναι παράνομη και επικίνδυνη και ότι «η αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να επιβάλει το διεθνές δίκαιο, προφανής, η ασυνάρτητη στάση του Προέδρου Τραμπ, τραγική. Και η αφωνία της Ελλάδας εκκωφαντική».
   Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε: "Η εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία είναι παράνομη. Θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση την περιοχή καθώς και σε ενίσχυση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. 
   Η αδυναμία της Διεθνούς κοινότητας να επιβάλει το Διεθνές Δίκαιο, προφανής. 
   Η ασυνάρτητη στάση του Προέδρου Τραμπ, τραγική. 
   Και η αφωνία της Ελλάδας εκκωφαντική."
   Μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το Ελληνικό ΥΠΕΞ δεν αισθάνθηκαν μέχρι τώρα την ανάγκη να τοποθετηθούν, να υπομνήσουν τους κινδύνους, να στείλουν ένα μήνυμα στον προκλητικό γείτονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.