16 Σεπ 2019

Επιβεβαιώθηκε: Πάει και το κοινωνικό μέρισμα, το κατάργησαν! - VIDEO

- Η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί το κοινωνικό μέρισμα που δινόταν κάθε χρόνο, από το 2016, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
- Άλλη είναι η προτεραιότητά τους, η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών


   Το θέμα καταβολής κοινωνικού μερίσματος τον Δεκέμβριο του 2019 έκλεισε οριστικά σήμερα (15/9) και δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος την απέκλεισε.
   Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στoν τηλεοπτικό σταθμό OPEN και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως «ό,τι ήταν να δοθεί, δόθηκε τον Μάιο από τον κ. Τσίπρα», ενώ παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ για την καταβολή επιδόματος (13η σύνταξη κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή μετά από 15 μήνες.
   Ωστόσο, όπως σχολιάζει το sofokleousin.gr, το κοινωνικό μέρισμα δεν αφορούσε μόνο τους συνταξιούχους, είχε ευρύτερη διάσταση και καταβαλλόταν γενικά σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα εν είδη δώρου Χριστουγέννων και οι οποίοι δεν θα το λάβουν σίγουρα αυτόν τον Δεκέμβριο.
   Βέβαια, οι προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης είναι πολύ διαφορετικές, αν αναλογιστούμε ότι επέλεξε, πριν από ένα μόλις μήνα, να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτησίες άνω των 500.000€, που αφορά μόλις το 3% των φορολογουμένων.
   Υπενθυμίζεται, ότι τον Δεκέμβριο του 2018 το κοινωνικό μέρισμα κινήθηκε από 200 έως 1200 ευρώ, καταβλήθηκε σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά (3,5 εκατ. ωφελούμενοι), με βασικό κριτήριο ετήσιο εισόδημα με όριο τα 9.000 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, ποσό το οποίο προσαυξανόταν κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος έως τα 27.000 ευρώ.

  Αλέξης Χαρίτσης: «Υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας»
   “Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του κοινωνικού μερίσματος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με την παραπάνω κίνηση.
   “Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων. Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών”, επισήμανε.


  Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

 “Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., με δική της πρωτοβουλία, επιλέγει την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος που δινόταν κάθε χρόνο από το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απόφαση αυτή, αποκαλύπτει την πολιτική κατεύθυνση της Ν.Δ. υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η κυβέρνηση επέλεξε πριν από ένα μόλις μήνα να μειώσει  τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτησίες άνω των 500.000€, που αφορά μόλις το 3% των φορολογουμένων.
Σήμερα στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του μερίσματος.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.