19 Σεπ 2019

Τα μηνύματα έχουν δοθεί εδώ και μέρες και κορυφώθηκαν χθες. Το παιχνίδι τώρα αρχίζει...

Σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να αντιμετωπίσει την οργή του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ουσιαστικά «άδειασε» για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα


   Τα χθεσινά «αποκαλυπτήρια» της δικογραφίας που έφτασε στη Βουλή και αφορούσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δεν πρόσφεραν κάτι καινούργιο και δεν ενίσχυσαν καθόλου το κυβερνητικό «αφήγημα» για σκευωρία στην υπόθεση Novartis.
   Αντιθέτως, τα στοιχεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στη δικογραφία του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου -για τον οποίο αναμένεται να αποφασιστεί η άρση ή όχι της ασυλίας του- είναι μια σειρά σοβαρών δεδομένων που έχουν σχέση με το πραγματικό σκάνδαλο, δηλαδή την προνομιακή μεταχείριση της πολυεθνικής εταιρείας που εν μέσω κρίσης θησαύριζε πουλώντας σε τιμές εξωφρενικά υψηλές τα προϊόντα της στην Ελλάδα.
   Η τακτική της κυβέρνησης στη διαχείριση του θέματος μπορεί άνετα να στραφεί εναντίον της και μάλιστα σύντομα. Με απλά λόγια, οι καταγγέλλοντες για τα... αίσχη του «Ρασπούτιν» θα πρέπει να κληθούν να αποδείξουν την αλήθεια των λεγομένων τους.
   Από όσα αναφέρονται στη δικογραφία που δόθηκε στους βουλευτές και στα κόμματα, ο... θησαυρός ήταν άνθρακες, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός «έλυνε και έδενε» στη Δικαιοσύνη, επιδιώκοντας την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
   Διαβάζοντάς την, την ίδια άποψη θα έχουν και τα στελέχη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Υπάρχει βέβαια και η κατάθεση του κ. Αγγελή. Αλλά απέναντί της στέκεται η κατάθεση της κ. Τουλουπάκη. Εισαγγελέας κατά εισαγγελέα.
   Η έρευνα σε αυτό το επίπεδο έχει σίγουρα ενδιαφέρον, για να διαπιστωθεί τελικά αν κάποιοι απέκρυψαν στοιχεία της έρευνας που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα ή υπήρξαν όντως παρεμβάσεις για να «χειραγωγηθεί» η έρευνα.
   Σε κάθε περίπτωση, από πουθενά δεν προκύπτει όφελος από τη σπουδή της κυβέρνησης να στήσει μια επικοινωνιακή φιέστα που κρατάει εδώ και μέρες -με την αρωγή των φιλικών της μέσων-, όπου εξόφθαλμα επιχειρείται να παρασυρθεί η κοινή γνώμη σε ένα ζήτημα που δεν μοιάζει -με τα έως τώρα δεδομένα- να έχει αντίκρισμα.
   Αντιθέτως, εκείνο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η οργή του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ουσιαστικά «άδειασε» για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα μηνύματα έχουν δοθεί εδώ και μέρες και κορυφώθηκαν χθες. Το παιχνίδι τώρα αρχίζει.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.