20 Αυγ 2019

Τι δείχνει η Σαμοθράκη

Τα «μπαλώματα» που αποφάσισε η χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη δεν κρύβουν τη γύμνια τους τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα όσο και γενικότερα. Αντίθετα την υπογραμμίζουν και την κάνουν πιο εμφανή...


   Δεν χωράει αμφιβολία ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης είναι πολύ σοβαρό, διασύρει τη χώρα διεθνώς και αναμφίβολα είναι διαχρονικό. Ενα τέτοιο πρόβλημα, από τη σκοπιά των ευθυνών, δεν αφορά μόνο την τωρινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες.
   Είμαστε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια χώρα που ο τουρισμός αποτελεί -κατά το κοινώς λεγόμενο- τη βαριά της βιομηχανία. Κατά συνέπεια τέτοια προβλήματα δεν θα έπρεπε να προκύπτουν.
   Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Κι αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, τα χρόνια προβλήματα αυτού του τόπου δεν είναι λίγα. Συνηθίσαμε όμως, αντί να τα λύνουμε, να τα σπρώχνουμε κάτω από το χαλί. Οι αιτίες που υπάρχουν είναι πολλές και η κυριότερη τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω τους. Αυτό συμβαίνει και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Κατά συνέπεια το βαθύτερο πρόβλημα είναι οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, που ανέχονται ή κάνουν πλάτες σε αυτά τα συμφέροντα αφήνοντας τα προβλήματα να χρονίζουν και να μεγεθύνονται.
   Στη βάση όλων αυτών είμαστε οι τελευταίοι που θα ρίχναμε ευθύνες μόνο στη σημερινή κυβέρνηση για το πρόβλημα της Σαμοθράκης, αν εκείνη το αντιμετώπιζε στις πραγματικές του διαστάσεις και με τη δέουσα σοβαρότητα. Δεν το έπραξε. Ακολούθησε την πεπατημένη: αντανακλαστικά μηδέν, σχεδιασμός ανύπαρκτος, προκλητική καθυστέρηση (μόλις χθες -15 ημέρες μετά την εμφάνιση του προβλήματος- έγινε η κυβερνητική σύσκεψη για τη λήψη μέτρων), αγωνιώδης και ανεπιτυχής προσπάθεια να φορτώσει όλες τις ευθύνες στους προκατόχους της.
   Τα μέτρα που αποφάσισε η χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη για το πρόβλημα της Σαμοθράκης δεν χρήζουν σοβαρού σχολιασμού. Εμφανώς είναι περιστασιακά. Στην κυριολεξία «μπαλώματα» έως ότου μπούμε στη χειμερινή περίοδο. Μετά βλέπουμε...
   Και ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο δεν κρύβουν τη γύμνια της σημερινής κυβέρνησης τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα όσο και γενικότερα. Αντίθετα την υπογραμμίζουν και την κάνουν πιο εμφανή.
   Ετσι, όμως, δουλειά δεν γίνεται. Κι ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο είναι πλέον ευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, χωρίς μικροκομματισμούς και κούφιες αντιπολιτευτικές κορόνες, να θέσουν το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις και να απαιτήσουν ουσιαστικές λύσεις. Και για τη Σαμοθράκη και για όποια άλλη χρόνια πληγή αυτού του τόπου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.