20 Ιουν 2019

Αναδείχθηκε ο οριστικός ανάδοχος για το δρόμο Τετράκωμο - Φράξο - Καστανιά Άρτας

- Θα ενώνει δύο μοναδικής ομορφιάς προορισμούς, την Κοιλάδα του Αχελώου με τα Τζουμέρκα και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ήπια τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής
- Ένα έργο που το διεκδικούσε εδώ και χρόνια η τοπική κοινωνία και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα


   Σε πορεία υλοποίησης εισέρχεται το σημαντικό οδικό έργο που θα ενώσει με ασφαλή δρόμο τα χωριά της Κοιλάδας του Αχελώου με τα Τζουμέρκα και κατ`επέκταση με την Ιόνια Οδό. Πρόκειται για το έργο της βελτίωσης του οδικού τμήματος Τετράκωμο - Φράξο - Καστανιά, ένα έργο το διεκδικούσαν εδώ και χρόνια φορείς και κάτοικοι της περιοχής και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.
   Η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του έργου ξεκίνησε όταν εντάχθηκε πέρυσι, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 3.430.000 ευρώ.
   Η δημοπράτηση ολοκληρώθηκε και πριν λίγες μέρες έγινε η κατακύρωση του αποτελέσματος και η ανάδειξη του οριστικού αναδόχου αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού έργου για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Ανάδοχος του έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ. και η ολοκλήρωσή του τοποθετείται στα τέλη του 2020.
   Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση και αναβάθμιση της υφιστάμενης επαρχιακής οδού που συνδέει την Δημοτική ενότητα Αθαμανίας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με τον οικισμό Φράξο Καστανιάς της Δημοτικής ενότητας Τετραφυλίας του Δήμου Γ Καραισκάκη.
   Η οδική σύνδεση της Κοιλάδας του Αχελώου με τα Τζουμέρκα θα σημάνει τη διασύνδεση δύο μοναδικής ομορφιάς προορισμών και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ήπια τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Για την Κοιλάδα του Αχελώου είναι ένα ακόμα έργο που έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων που είτε υλοποιούνται είτε έχουν δρομολογηθεί και θα βελτιώσουν σημαντικά την προσβασιμότητα της περιοχής που θεωρείται ως μέρος εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.