18 Ιουν 2019

Ο «Σύριζας ο ψεύτης» και οι 200 λόγοι για να τον ψηφίσω!

Οφείλουμε να τα κάνουμε γνωστά, όχι μόνο στους 2.690 ψηφοφόρους της Άρτας αλλά και σε πολύ περισσότερους

   Δεν μπορεί να μην το έχετε ακούσει: Ο Τσίπρας μας είπε ψέματα, άλλα μας έλεγε κι άλλα έκανε. Αν τους ρωτήσεις, όμως τι ψέματα τους είπε και τους παραπλάνησε για να υφαρπάξει την ψήφο τους, τότε θα σου πούνε εξαγγελίες του '13 ή του '14.
   Και αν τους θυμίσεις ότι ο Τσίπρας προσέφυγε στην κάλπη τον Σεπτέμβρη του 2015, ακριβώς επειδή δεν κατόρθωσε να κάνει πράξη τις εξαγγελίες του και ζήτησε εκ νέου την λαϊκή εντολή υπό τα νέα δεδομένα και κατέθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού το πρόγραμμά του για έξοδο από τα Μνημόνια, με την κοινωνία όρθια και ο λαός τον εμπιστεύτηκε και τους ξαναρωτήσεις τι ψέμα τους είπε και τους παραπλάνησε, θα σε κοιτάνε με τα μάτια γουρλωμένα και βουβοί.
   Και, φυσικά, οι περισσότεροι που τα λένε αυτά, δεν ψήφισαν ποτέ τον Τσίπρα, για να τους "παραπλανήσει" και να τους "αρπάξει" την ψήφο.
   Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015 αλλά δεν τον ψήφισαν στη φετινή ευρωκάλπη.
   Πριν 4 χρόνια, λοιπόν, στην ΠΕ Άρτας ψήφισαν 45.939 και πήραν ΣΥΡΙΖΑ: 18.723 και Ν.Δ. 14.136. Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ψήφισαν 48.169 άνθρωποι και πήραν ΣΥΡΙΖΑ: 16033 και ΝΔ: 15.322.
   Παρατήρηση πρώτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ψηφοφόρους, αλλά δεν τους κέρδισε η ΝΔ. Το ίδιο το βλέπουμε και πανελλαδικά. Η Ν.Δ. δεν πήρε τόσες περισσότερες ψήφους, που να δικαιολογεί το ποσοστό της κι αυτό συνέβη επειδή ο παρονομαστής του κλάσματος, τα έγκυρα ψηφοδέλτια, λιγόστεψαν. Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε από τον Μητσοτάκη, έχασε κυρίως από την αποχή και από όσους ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα και υποβοηθούμενοι από την παραδοσιακή χαλαρότητα της ευρωψήφου, ψήφισαν "περιφερειακά". Στις εκλογές του 7 του Ιούλη, εκεί όπου κρίνεται το μέλλον μας και οι πολίτες αποφασίζουν κυριολεκτικά για τη ζωή τους, ακόμη και αν η ΝΔ πάρει τον ίδιο αριθμό ψήφων, το ποσοστό της θα πέσει αρκετά.
   Παρατήρηση δεύτερη: Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι υποψήφιοι βουλευτές, οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες της περιοχής μας που συγκροτούν το ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να απευθυνθούν πρώτα απ' όλα σε αυτούς τους 2.690 ανθρώπους (αυτοί που δεν τον ψήφισαν ανάμεσα στις εκλογές του Σεπτέμβρη και τις Ευρωεκλογές) και να εξηγήσουν σε κάθε έναν και κάθε μία από αυτούς, τι πραγματικά έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα.
   Είναι προφανές, ότι αρκετοί και αρκετές, θα αισθάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, δεν έκανε όλα όσα θα μπορούσε να κάνει ή δεν τα έκανε με την ταχύτητα που θα ήθελαν να τα έχει κάνει. Δεν πέρασαν όμως απέναντι.
   Είναι προφανές, επίσης, ότι αυτοί οι πολίτες δεν λειτουργούν, κυρίως, με τη λογική «μας είπε ψέματα». Έκαναν τις δικές τους πολιτικές επιλογές, για μια σειρά λόγους, που είναι σεβαστές και πρέπει να ακουστούν.
   Τέσσερα χρόνια μετά και ο κάθε ένας και η κάθε μία, πρέπει να κάνει τον λογαριασμό του. Τι πραγματικά έκανε και τι πραγματικά δεν έκανε, ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Εμείς λέμε, ότι έκανε, όχι ένα, όχι δύο, αλλά διακόσια «πράγματα».
   Αυτά οφείλουμε να τα κάνουμε γνωστά, σε έναν προς έναν, από όσους ψηφοφόρους χάσαμε το προηγούμενο διάστημα. Αλλά και σε ακόμα περισσότερους!
   Και σε αυτούς που απογοητεύτηκαν το καλοκαίρι του 2015.
   Και σε αυτούς που πίστεψαν ότι το ΚΙΝΑΛ ανήκει στην κεντροαριστερά και δεν είναι δεκανίκι.
   Και σε αυτούς τους ανθρώπους, τους κεντροδεξιούς, που δεν αναγνωρίζουν πια το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως το κατάντησαν ο Μητσοτάκης και τα ορφανά της ΠΟΛΑΝ και του ΛΑΟΣ.
   Σε πολύ περισσότερους!
   Σε όλους όσοι απαρτίζουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
   Σε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, που βλέπει τη λαίλαπα που φέρνει μαζί του το σύστημα που σπρώχνει τον Μητσοτάκη και αυτή τη ΝΔ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.