12 Ιουν 2019

11ο Art Festival στην Άρτα

- Ο καλοκαιρινός θεσμός των φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (πρώην ΤΛΠΜ) συνεχίζει για 11η χρονιά το μουσικό του ταξίδι
- Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού στην Άρτα

   Οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Πρώην Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου) ανακοινώνουν τη συνέχεια του Art Festival “Πολιτιστική Παρεμβολή”. Ο καλοκαιρινός θεσμός που συνεχίζει για 11η χρονιά το μουσικό του ταξίδι.
   Μετά την περσινή επιτυχία στην πόλη της Άρτας φέτος επιστρέφει στο μέρος που ξεκίνησε για να το μετατρέψει σε ένα καλλιτεχνικό σταυροδρόμι. Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει τη σύμπραξη της ποικιλομορφίας που κουβαλά ο κάθε φοιτητής από όλα τα μέρη της Ελλάδας με το ΤΜΣ (πρώην ΤΛΠΜ) και τις καλλιτεχνικές τους “ανησυχίες” που πραγματώνονται στο τμήμα.
   Οι φοιτητές του ΤΜΣ με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Αρταίων, ενάντια στις κάθε φύσεως δυσκολίες επιστρατεύουν όρεξη, δουλειά και ενέργεια για ένα καλλιτεχνικό διήμερο: Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Ιουνίου στο Campus στην Πανεπιστημιούπολη της Άρτας στους Κωστακιούς. Ώρα Έναρξης Συναυλιών στις 20:15 μ.μ. O χαρακτήρας του φεστιβάλ είναι μη κερδοσκοπικός και διατηρεί την είσοδο ελεύθερη για όλους. Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μουσικά σύνολα των Φοιτητών του Τμήματος καθώς και του Μουσικού Σχολείου Άρτας.
   Η αυλαία του Festival ανοίγει την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 20:15 με το Μουσικό Σχολείο Άρτας σε μια ιδιαίτερη εμφάνιση. Συνεχίζουμε με τους “ΔΙΚΡΙΑΝ” ένα σχήμα μαθητών του Μουσικού Σχολείου σε ένα ταξίδι στο κόσμο του ρεμπέτικου. Στο προσκήνιο έρχονται οι “North Ensemble” με μουσικές από τα Βαλκάνια. Έπειτα στην σκηνή ανεβαίνουν οι “Ποτ Πουρέδες” περπατώντας σε λαϊκά μονοπάτια. Αμέσως μετά έρχονται στην σκηνή οι “TranditionART” για να μας ξεσηκώσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Στην συνέχεια έχουμε την “Δημοτική Ζυγιά” με Ηπειρώτικα ακούσματα. Στο stage έρχεται ο “Θρακικός Άνεμος” για να αρχίσει το γλέντι με χορούς από την περιοχή της Θράκης. Τη βραδιά θα κλείσουν οι “Λα#μπεμόλ” με παραδοσιακό γλέντι και με κυρίαρχο όργανο το κλαρίνο που θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
   Το Σάββατο 15 Ιουνίου, ξεκινάμε στις 20:15 με τους ” Πουφ Πρίτς” με ένα μουσικό ταξίδι με Ethnic, Spiritual και Rock στοιχεία. Συνεχίζουμε με τους “Coverdose” με ελληνικό έντεχνο και Rock ύφος. Έπειτα στην σκηνή ανεβαίνουν οι “Ρεμπετιστάν” με ένα όμορφο αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου. Την σκυτάλη παίρνει ο “Bitter Cake Project” παρουσιάζοντας μας δικές του συνθέσεις με Ambient, Experimental και Electronic στοιχεία. Συνεχίζουμε με τους “Altern Ego” διατηρώντας την ρυθμικότητα περνάμε σε ρυθμούς Alternative Hip Hop και Beatbox. Αμέσως μετά έρχονται τα “Λαϊκά Προ-άστεία” με ρεμπέτικη διάθεση. Το μουσικό μας ταξίδι συνεχίζει το σχήμα “Ταξίμι” σε μια σύμπραξη λαϊκού και ρεμπέτικου. Συνεχίζουμε με τους “Cesni” με μουσικές από την Ανατολή. Στο σημείο αυτό στο προσκήνιο έρχονται τα κοπέλια από την Κρήτη με το σχήμα “Κρήτη μου, όμορφο νησί μου” για να μας ξεσηκώσουν με τον πεντοζάλη τους. Η αυλαία του 11ου Art Festival “Πολιτιστική Παρεμβολή” κλείνει με “Ταξίδι στο Αιγαίο” με χορούς και τραγούδια από τα όμορφα νησιά μας.
   Το Art Festival “Πολιτιστική Παρεμβολή” αποτελούσε και θα αποτελεί μια μη κερδοσκοπική κίνηση φοιτητών, με σκοπό την συνδιαλλαγή προβληματισμών και δημιουργικών ιδεών μέσα από ένα καλλιτεχνικό πρίσμα και γι’ αυτό έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού στην πόλη της Άρτας.
   Για περισσότερες πληροφορίες: 6987307187 Θανάσης Κουτσούνης, Πρόεδρος Φοιτητών Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Πρώην Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.