16 Μαΐ 2019

Ψηφίζουν σήμερα αυτά που θέλουν να ξηλώσουν αύριο

Μουρμουρίζοντας και βρίζοντας, αλλά τα ψήφισε. Επειδή το πολιτικό κόστος για τη ΝΔ, που σχεδιάζει να κόψει όλα τα κοινωνικά μέτρα, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν τα καταψήφιζε


   Ψήφισε λοιπόν τα θετικά μέτρα στη Βουλή η Ν.Δ. Μουρμουρίζοντας και βρίζοντας, αλλά τα ψήφισε. Επειδή το πολιτικό κόστος για την αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν τα καταψήφιζε.
   Αναγνωρίζοντας ότι η καταψήφιση των μέτρων έχει σοβαρό πολιτικό κόστος, η Ν.Δ. καταλαβαίνει, επί της ουσίας, ότι τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία και σημαντικά για πολύ κόσμο.
   Δεν θέλει να το παραδεχτεί, διότι ξέρει πως αυτός που θα τα πιστωθεί είναι η κυβέρνηση. Και αφού θα τα πιστωθεί η κυβέρνηση, δεν μπορεί παρά να είναι προεκλογικά ρουσφέτια και κομμουνιστικές ιδεοληψίες, που κακομαθαίνουν τους φτωχούς στην τεμπελιά. Ως τέτοια τα έχει καταγγείλει άλλωστε. Τα ψηφίζει όμως.
   Ακόμη χειρότερα: η Ν.Δ. κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει στον κόσμο να καταλάβει πως, έτσι και έρθει στα πράγματα, όλα τα μέτρα κοινωνικής ανακούφισης θα καταργηθούν. Η συζήτηση των τελευταίων ημερών γύρω από τη 13η σύνταξη είναι αποκαλυπτική.
   Πρώτα ο Κ. Μητσοτάκης τη χαρακτήρισε προεκλογικό ρουσφέτι. Διαμαρτυρήθηκε όμως ότι είναι μισή και πετσοκομμένη. Και μετά την ψήφισε στη Βουλή. Τώρα τα μασάει για το αν θα συνεχίσει να την καταβάλλει στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται να την κόψει. Αν επρόκειτο να τη διατηρήσει, δεν είχε λόγο να τα μασάει.
   Στην πραγματικότητα η Ν.Δ. σχεδιάζει να κόψει όλα τα κοινωνικά μέτρα. Οι φοροαπαλλαγές που έχει υποσχεθεί στους πλούσιους δεν αφήνουν χώρο για αναδιανομή και κοινωνική πολιτική. Γι’ αυτό κάθε κοινωνική πολιτική χαρακτηρίζεται από τη Ν.Δ. αδιέξοδη και αντιπαραγωγική.
   Με μια κουβέντα: Τα ψηφίζουν και μετά σκοπεύουν να τα ξηλώσουν. Είναι κατανοητό;
το Κύριο Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.