23 Μαΐ 2019

Καλώς τα παιδιά. Καλώς τα 3-0

Κάθε μέρα και «καλύτερος»


   Κάθε μέρα και «καλύτερος». Κάθε μέρα και πιο αποκρουστικός. Τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά απεχθής εμφανίζεται σε κάθε συνέντευξή του, σε κάθε δημόσια παρουσία του. Αφού καταφέρνει κάθε μέρα και «σκοράρει», μοιράζοντας άλλοτε άφθονο γέλιο, άλλοτε σκορπίζοντας τον τρόμο για τον αγώνα επιβίωσης στην εργασιακή ζούγκλα που μας έχει ετοιμάσει και άλλοτε κάνοντας ο ίδιος θρύψαλα το υποτίθεται φιλελεύθερο προφίλ του.
   Ας πάρουμε την τελευταία του ραδιοφωνική συνέντευξη κι ας προσπεράσουμε τη φοβερή και τρομερή του πρόβλεψη πως το "Τσίπρας - Μητσοτάκης θα γράφει 1-0 μετά την Κυριακή" κι ας σταθούμε στις τρεις δεσμεύσεις του, αφού, μιλώντας στο News 24/7, δήλωσε πως έτσι κι αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα καταργήσει με το καλημέρα την απλή αναλογική, τη 13η σύνταξη και το πανεπιστημιακό άσυλο και, για να μην τον λένε και άνθρωπο δίχως όραμα δανείστηκε και μια παράγραφο από το προεκλογικό πρόγραμμα του ανιψιού του πουλώντας για δική του ιδέα την "ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο".
   Κάθε μέρα και πιο μακριά από τον πολίτη. Κάθε και πιο μακριά από τους πολλούς. Κάθε του συνέντευξη και μια δοκιμασία στα νεύρα και στις αντοχές κάποιων δυνάμεων που στο εσωτερικό του κόμματός του τραβούν τα μαλλιά τους μ' αυτά που αποκαλούν αυτογκόλ, αλλά, δυστυχώς γι' αυτούς, δεν πρόκειται για αυτογκόλ ούτε για γκάφες.
   Πρόκειται για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτόν που κρύβεται πίσω από τις στημένες φωτογραφίες και τις στημένες συναντήσεις στον δρόμο. Πρόκειται για τον βαθιά αντικοινωνικό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, που εχθρεύεται τον κόσμο της εργασίας και θεωρεί απόλυτα φυσιολογικές τις κοινωνικές ανισότητες που το σύστημα γεννά και αναπαράγει.
   Δεν ήταν γκάφες ούτε αυτογκόλ τα όσα είπε για το δώρο των Χριστουγέννων, για το οκτάωρο και την επταήμερη εργασία. Δεν ήταν γκάφα τα όσα αποκάλυψε πως πιστεύει για τον ρόλο της γυναίκας στον 21ο αιώνα, όπως δεν ήταν αυτογκόλ τα περί ψήφου των δεκαεπτάχρονων μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα.
   Το πραγματικό του πρόσωπο αποκάλυπτε και αποκαλύπτει κάθε φορά που δημοσίως μιλά και τοποθετείται, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ της αντικοινωνικότητας και του συντηρητισμού που πραγματικά τον διακρίνει. Κι ας τρέχουν μετά τα «εξαπτέρυγά» του να εξηγούν ότι αυτό που είπε δεν είναι αυτό που νομίζουμε.
γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.