17 Απρ 2019

Αλέξης Τσίπρας: Το ΔΝΤ φεύγει, πλέον ορίζουμε εμείς το μέλλον μας - Video

«Ήρθε η ώρα της φορολογικής ελάφρυνσης και των κινήτρων για την παραγωγή» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός για τη μεσαία τάξη


   Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης στον Αλέξη Τσίπρα, που βρέθηκε χθες στην περιοχή, στον αυτόνομο, και με την πρωθυπουργική "βούλα", Δήμο Βελβεντού. Τα χειροκροτήματα του κόσμου και τα χαμόγελα δικαιολογούνται βέβαια από την απόφαση της κυβέρνησης να "σπάσει" τον καλλικρατικό Δήμο Βελβεντού - Σερβιών, ένα πάγιο και σταθερό αίτημα των κατοίκων που λειτουργούν αυτόνομα, μέσα από την αυτοοργάνωση και την άμεση δημοκρατία.
   "Όπως εσείς, ως Δήμος Βελβεντού, αποκτάτε την αυτονομία σας, έτσι και ως χώρα συνολικά αποκτούμε την αυτονομία μας και την οικονομική μας ανεξαρτησία" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση της πόλης, ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το διακύβευμα των εκλογών: συνέχιση και ενίσχυση του ενάρετου οικονομικού κύκλου ή ελλείμματα, απολύσεις και ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ;



  Το τέλος του ΔΝΤ
   "Βρισκόμαστε μπροστά σε μια στιγμή απολογισμού αλλά και σε μια στιγμή που είναι γιορτή της δημοκρατίας, τις εκλογές. Πριν από τέσσερα χρόνια βρεθήκαμε στην άκρη του γκρεμού, αλλά χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εκτός Μνημονίων" υπογράμμισε μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση ο Αλ. Τσίπρας.
   Αναφερόμενος στην απόφαση για πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "φεύγουν πάνω από το κεφάλι μας αυτοί οι οποίοι έπαιρναν αποφάσεις, λάθος τις περισσότερες φορές, και είμαστε πια σε θέση να χαράξουμε έναν δρόμο, με επίγνωση όμως των δυσκολιών, διότι το πάθημα μας έχει γίνει μάθημα". Επισήμανε δε ότι πλέον "είμαστε σε θέση να ορίζουμε εμείς το μέλλον μας" με τρόπο τέτοιο ώστε να μην ξαναγυρίσουμε πίσω στα ελλείμματα και στη χρεοκοπία, αλλά ταυτόχρονα να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι, υπογραμμίζοντας ξανά τον στόχο για στήριξη της μεσαίας τάξης. Κάτι που υπογράμμισε και στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
   Όπως είπε χαρακτηριστικά, η μεσαία τάξη επωμίσθηκε μεγάλο μέρος του κόστους, αναφέροντας ότι μέχρι το 2012 έχασε 5.500 ευρώ εισόδημα, αλλά μετά το 2016 άρχισε να αυξάνεται. "Τώρα ήρθε η ώρα της φορολογικής ελάφρυνσης και των κινήτρων για την παραγωγή" τόνισε.
  "Βγαίνουμε στις αγορές"
   Εξηγώντας τη σημασία της εξόδου του ΔΝΤ από την Ελλάδα, τόνισε ότι η Ελλάδα εφάρμοσε την πιο σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή που έχει εφαρμοστεί στην Ευρώπη. "Δεν υπήρξε άλλη χώρα στην ιστορία του ΔΝΤ που να είναι οκτώ χρόνια σε πρόγραμμα. Αυτά τα αποτελέσματα είχαν οι αποφάσεις κάποιων τεχνοκρατών που έπαιρναν αποφάσεις αυτοί έναντι των εκλεγμένων κυβερνήσεων" είπε χαρακτηριστικά. "Αυτά όμως όλα είναι πια παρελθόν. Διότι η χώρα έχει πια την κεφαλαιακή επάρκεια, τη ρευστότητα για να μπορεί να βγαίνει στις αγορές και να δανείζεται" πρόσθεσε.
  Το δίλημμα των εκλογών
   Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι το πιο σημαντικό δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά ότι αυτή έγινε με τη στήριξη της κοινωνίας, των τμημάτων εκείνων που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα θέτοντας παράλληλα το διακύβευμα των εκλογών: "Ένα είναι το ερώτημα από εδώ και στο εξής: αυτός ο ενάρετος οικονομικός κύκλος θα συνεχιστεί ή θα γυρίσουμε πίσω; Αυτός ο ενάρετος οικονομικός κύκλος θα ενισχυθεί και θα βρει αντίκρισμα και στην καθημερινότητα των ανθρώπων ή θα ξαναγυρίσουμε πίσω στα ελλείμματα, στις απολύσεις, στα ασφαλιστικά τύπου Πινοσέτ, στις συνθήκες της χρεοκοπίας;". "Αυτό το ερώτημα θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός στις κάλπες" επισήμανε.
  Άδεια ταμεία και ανθρωπιστική κρίση
   "Βρεθήκαμε μπροστά σε άδεια ταμεία, δεν υπήρχε σάλιο, σκουπίζαμε τα αποθεματικά για να πληρώσουμε τις συντάξεις" ανέφερε σχετικά με την κατάσταση που βρήκε στα ταμεία όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση. Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα ήταν μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση, με 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχειας. "Πετύχαμε αυτά τα χρόνια κανένας συμπολίτης μας να μην βρεθεί χωρίς βοήθεια" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.