17 Απρ 2019

Παραιτήθηκε η Τζένη Ταπραντζή, στη θέση της ο Δημήτρης Τρομπούκης

- Τ. Ταπραντζή: Ώστε αναπόσπαστα να αφιερωθώ σ' αυτό που με τους συμπολίτες του Δήμου μας συστρατευθήκαμε
- Δ. Τρομπούκης: Nα αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε μαζί ό,τι είναι αναγκαίο για να πάρει ξανά μπροστά η ατμομηχανή της Άρτας


   Παραιτήθηκε από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου και της αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου η Τζένη Ταπραντζή - Κοίλια, η οποία κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές, ως υποψήφια δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δημοτική Αναγέννηση".
   Η Τζένη Ταπραντζή προχώρησε σε αυτή την απόφαση, σταθμίζοντας το γεγονός ότι οι αυξημένες της υποχρεώσεις ως υποψήφιας δημάρχου θα δημιουργούσαν πρόβλημα στην συνεπή εκπλήρωση του θεσμικού της ρόλου στο περιφερειακό συμβούλιο.
   Έτσι, με αυξημένη αίσθηση ευθύνης, προς τους συναδέλφους της αλλά και προς τον κόσμο που την τίμησε με την ψήφο του, έστειλε την παρακάτω επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο καθένας από μάς, στο σταυροδρόμι των δύσκολων αποφάσεων στην στάση του στα κοινά, εκτιμάει με τους δικούς του ανθρώπους, με τον εαυτό του και την οικογένειά του, μαζί με συνδημότες και συντρόφους στον αγώνα, και τελικά αποφασίζει σε ποιό μετερίζι θα στρατευτεί, υπηρετώντας την συνείδησή του και τον τόπο.
   Σ'αυτή την στιγμή, μετά από 20 περίπου χρόνια σαν εκλεγμένη στην υπηρεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών, και μπροστά στον κίνδυνο να μείνουμε πιό πίσω και από το χθές, στον δικό μας τόπο, στον δήμο της Άρτας, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί, ηγούμαι της Δημοτικής παράταξης "Δημοτική Αναγέννηση" και ανακοίνωσα υποψηφιότητα για την θέση του Δημάρχου στο Δήμο Αρταίων. Στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου, την Άρτα, στον διευρυσμένο Δήμο μας, καταθέτω πιά την αυτοδιοικητική μου παρουσία.
   Ο κάθε ένας από εμάς, που ορίζουμε τον εαυτό μας στην κρίση των συμπολιτών μας, πρώτα απ'όλα πρέπει να σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα και την αυτοτέλεια του χώρου που συναποφασίζουμε να υπηρετήσουμε. Έτσι, είναι κορυφαία υποχρέωση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας αλλά και σεβασμού στους συναδέλφους μας, να επιλέγουμε συλλογικά χώρο ενασχόλησης και εκλεγμένης διοίκησης στα κοινά. Πιστή σ'αυτή την αντίληψη, παραιτούμαι από την θέση του αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου και του περιφερειακού συμβούλου, έτσι ώστε αναπόσπαστα να αφιερωθώ σ'αυτό που με τους συμπολίτες μου του Δήμου μας συστρατευθήκαμε αλλά και έλλειμμα να μην έχει ο κόσμος που μας εμπιστεύθηκε στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές καθώς και οι σοβαρές υποχρεώσεις του περιφερειακού συμβουλίου.
   Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, τόσο της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, που για δύο συνεχείς θητείες και με συνολική αποδοχή με εκλέξατε αντιπρόεδρό σας, μα περισσότερο για την συνεργασία σας, όπως επιβάλει η λαϊκή εντολή και η συνείδηση όλων μας.
   Θα έχω πάντα, και σαν εμπειρία αλλά και σαν συναίσθημα αυτά τα 5 χρόνια μέσα στην καρδιά μου. Καλή αντάμωση και συνεργασία από καινούργια αυτοδιοικητικά μετερίζια αγώνα!

Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια
αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, περιφερειακή σύμβουλος, υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων

   Τη θέση της Τζένης Ταπραντζή καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών και εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου, με την παράταξη του Γιώργου Ζάψα, Δημήτρης Τρομπούκης, ο οποίος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook δηλώνει:

Μετά την παραίτηση της Κυρίας Ταπραντζη από Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω των πολλών υποχρεώσεων της ως υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, ήρθε η σειρά μου να αναλάβω την ευθύνη εκπροσώπησης του νομού Άρτας.
Αρχικά να ευχηθώ στην κυρία Ταπραντζη Καλή δύναμη και Καλή Επιτυχία στον δύσκολο αγώνα της!
Κυρίως όμως, θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλο τον κόσμο ο οποίος πίστεψε σε μένα και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.
Να είστε σίγουροι οτι έστω και για αυτούς τους λίγους μήνες που θα είμαι Περιφερειακός Σύμβουλος θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε μαζί ό,τι είναι αναγκαίο για να πάρει ξανά μπροστά η ατμομηχανή της Άρτας!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.