16 Απρ 2019

Βίκυ Σιαπάτη: Παρούσα στη μάχη για να βγάλουμε την Άρτα από τον λήθαργο

Ήρθε η ώρα ο Δήμος μας να αλλάξει σελίδα, να αποκτήσει ξανά όραμα και ελπίδα και να τελειώσουν οι δικαιολογίες για την παράλυση και την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης των τελευταίων χρόνων


   Δεν θα μπορούσα να απέχω από αυτή την αυτοδιοικητική μάχη προκειμένου να αντιστρέψουμε τους όρους και να βγάλουμε την Άρτα από τον λήθαργο.
   Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε σκληρή μάχη για να υπερασπιστούμε τα κοινωνικά αγαθά του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και να χαράξουμε το αναπτυξιακό πρότυπο που είναι αναγκαίο για το Δήμο μας.
   Χρόνια τώρα, ο Δήμος μας, διοικείται από τις ίδιες παρέες και φατρίες με αποτέλεσμα να οδηγείται στην θεσμική και οικονομική αποδιάρθρωση. Ουσιαστικά ο Δήμος μας έχει χάσει την ικανότητα αυτοτελούς υπάρξεως, σχεδιασμού και μακροπρόθεσμου προγραμματισμού. Κύριο μέλημά του πλέον είναι η εξυπηρέτηση των ημετέρων ενώ αφήνει τις υποδομές να καταρρέουν και τις γειτονιές στην αδιαφορία και εγκατάλειψη, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα για καθαρά προεκλογικούς λόγους.
   Εμείς πιστεύουμε ότι ήρθε η στιγμή για το Δήμο μας να αλλάξει σελίδα και να μπουν επιτέλους στο περιθώριο όλοι εκείνοι που τον οδήγησαν στην απαξίωση.
   Πιστεύουμε ότι ο μηχανισμός του Δήμου θα πρέπει να λειτουργεί σωστά έτσι ώστε να λύνονται τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, χωρίς μικροπολιτικές και ανταλλάγματα.
   Πιστεύουμε ότι οι αιρετοί, είναι οι άνθρωποι που επιλέγονται για να χαράζουν πολιτικές για την ανάπτυξη των Δήμων τους και όχι για εξυπηρετήσεις συγκεκριμένων ομάδων.
   Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα η Άρτα να δημιουργήσει τις υποδομές για την κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει η κεντρική κυβέρνηση και δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
   Πιστεύουμε ότι η Άρτα πρέπει να αποκτήσει εξωστρέφεια και να ξεκινήσουν άμεσα έργα για την ανάπτυξη του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα.
   Τέλος, πιστεύουμε ότι ήρθε η στιγμή να τελειώσουν οι δικαιολογίες για την παράλυση και την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης στο δήμο μας.
   Θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα σε εσάς που θεωρείτε ότι η Άρτα μας αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, να επιλέξετε ανθρώπους που θα την υπηρετήσουν με ήθος, ειλικρίνεια και καθαρότητα προθέσεων και σας ζητώ να προσπαθήσουμε μαζί, με ότι μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει, αρχίζοντας από την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στο δήμο μας, χωρίς μεγαλοστομίες και ψεύτικες υποσχέσεις. Φτάνει πια η παρουσίαση μελετών και μακετών από τη σημερινή δημοτική αρχή. Οφείλουμε όσοι αγαπάμε τον τόπο μας να έχουμε ενεργό ρόλο και να επαναπροσδιορίσουμε το όραμα και την ελπίδα, για να ξαναβρεί πλέον ο Δήμος μας την χαμένη του αξιοπρέπεια.
   Είμαι παρούσα λοιπόν και σε αυτό τον αγώνα, με διάθεση να εργαστώ για να δω την Άρτα μας, την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω να βγαίνει από το περιθώριο και να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει. Στηρίζομαι για αυτό στις γνώσεις και στην εμπειρία μου, μέσα από τις σπουδές μου και στις θέσεις που καλέστηκα να υπηρετήσω ανιδιοτελώς στον εργασιακό, πολιτικό και κοινωνικό μου βίο.

Βίκυ Σιαπάτη (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αρταίων με το συνδυασμό Δημοτική Αναγέννηση και επικεφαλής την Τζένη Ταπραντζή).

  Σύντομο βιογραφικό
   Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άρτα.
   Σπούδασα Λογιστική στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας και στη συνέχεια απέκτησα Μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στη ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ με κατεύθυνση ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.
   Εργάστηκα ως ελεύθερη επαγγελματίας Φοροτεχνικός – Λογίστρια Α΄ τάξης και μέλος του Οικονομικού επιμελητηρίου. Ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη σύνταξη και υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ επιχειρήσεων (1998-2010). Από το 2011 έως σήμερα είμαι Δικαστική Υπάλληλος στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών αρχικά και στο Υποθηκοφυλακείο Άρτας έως σήμερα.
   Ασχολούμαι έντονα με τα κοινά και συγκεκριμένα:
   - Ήμουν εκλεγμένη στη Δημοτική Κοινότητα του Δ. Αρταίων με τη παράταξη της Δημοτικής Αλλαγής με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη 2010-2014.
   - Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος 2014-2016.
   - Γεν. Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος 2017-2018.
   - Ειδική γραμματέας του ομίλου αντισφαίρισης Άρτας 2016-2017.
   - Αντιπρόεδρος του ομίλου αντισφαίρισης Άρτας 2018 έως σήμερα.
   - Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ από τις 24/8/2018 μέχρι σήμερα.
   - Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος 2018 έως σήμερα.
   - Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Άρτας.
   Είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Θεοδόση λογιστή – φοροτεχνικό και πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών ελευθέρων επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας και μητέρα 2 παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.