13 Απρ 2019

Μιλάς με γρίφους, Κυριάκο μας

Για να μην κοροϊδευόμαστε: ο Κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στους εργοδότες. Και αυτές οι ασαφείς γενικούρες στέλνουν στους εργοδότες ένα πολύ καθαρό μήνυμα...


   «Στα εργασιακά ζητήματα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να αποτρέψουμε πισωγυρίσματα τα οποία θα ανέκοπταν τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης». Αυτό, επί λέξει, είπε ο Κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του ομιλία στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών.
   Εν πρώτοις, ο Κ. Μητσοτάκης αποδέχεται ότι η ανεργία είναι σε πτωτική πορεία, και καλά κάνει, αφού οι συριζομαδούροι την έχουν μειώσει 9 μονάδες. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί.
   Ακούγεται όντως πολύ ηγεμονικό όταν κανείς λέει ότι είναι αποφασισμένος να αποτρέψει πισωγυρίσματα, σε οτιδήποτε κι αν αναφέρεται. Τι εννοεί όμως πισωγυρίσματα; Πώς ακριβώς αυτά τα πισωγυρίσματα απειλούν να ανακόψουν τη μείωση της ανεργίας; Και ποιος ακριβώς μεθοδεύει τα πισωγυρίσματα αυτά και με ποιον τρόπο; Αν αυτό συνιστά πολιτική αιχμή κατά των συριζομαδούρων, ο Κ. Μητσοτάκης όφειλε να την εξηγήσει. Αλλά προτίμησε να μιλήσει με γρίφους. Γιατί άραγε;
   Για να μην κοροϊδευόμαστε: ο Κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στους εργοδότες. Και αυτές οι ασαφείς γενικούρες στέλνουν στους εργοδότες ένα πολύ καθαρό μήνυμα, ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να τους στηρίξει με χαμηλή φορολογία, φτηνό εργατικό κόστος και ελαστική αγορά εργασίας.
   Διότι όλα αυτά, που αποτελούν και τα βασικά πιστεύω του Κ. Μητσοτάκη, εν ονόματι της αύξησης της απασχόλησης προωθούνται. Και όταν μείωσαν 22% τον κατώτατο μισθό σε ένα βράδυ, για την αύξηση της απασχόλησης είπαν ότι το κάνουν.
   Υπάρχουν όμως και οι χαζοί εργαζόμενοι που ακούνε. Και αυτοί πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι «αποφασισμένος να μειώσει την ανεργία». Δεν χρειάζεται να ξέρουν περισσότερες λεπτομέρειες. Γι’ αυτό ο Κ. Μητσοτάκης μιλάει με γρίφους.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.