2 Απρ 2019

Δ. Παπαδημούλης από την Άρτα: Από τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης θα επηρεαστεί σημαντικά και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών

Όλγα Γεροβασίλη: Ευρεία κοινωνική και πολιτική συμμαχία, με τη σύμπλευση των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, απέναντι στις αντιλαϊκές δυνάμεις των ελίτ και των ακροδεξιών εκφάνσεών τους


   Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ήταν κεντρικός ομιλητής, μαζί με τις υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Νάσση, στην πολιτική εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, με θέμα «Προοδευτική Συμμαχία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
   Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου το βασικό στοίχημα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη είναι κοινό», σημειώνοντας ότι αφορά στο «πώς θα διαχειριστούμε το ζήτημα της εργασίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της συνοχής, αλλά και πώς θα διαχειριστούμε το προσφυγικό και θα πιέσουμε για δημοκρατική λογοδοσία και διαφάνεια εντός της ΕΕ».
   Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι «από τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης θα επηρεαστεί επίσης σημαντικά και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, εάν θα συνεχίσουμε προς τα μπρος με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ή αν θα έχουμε την παλινόρθωση μιας έξαλλης, ρεβανσιστικής δεξιάς, με τον Κ. Μητσοτάκη υποχείριο γνωστών και επώνυμων ολιγαρχών».
   Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες συγκρότησης της προοδευτικής συμμαχίας, τονίζοντας πως «η προσπάθεια για τη συγκρότηση της "Προοδευτικής Συμμαχίας" ξεκίνησε από το 2016 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου διαμορφώσαμε έναν χώρο διαλόγου και κοινής δράσης με ευρωβουλευτές από την Αριστερά, τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές», συμπληρώνοντας πως «στην Ελλάδα, το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος καλείται να πάρει ξεκάθαρα θέση ανάμεσα στο διαμορφώμενο δίπολο, ανάμεσα δηλαδή στις δυνάμεις της προόδου, του αληθινού πατριωτισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, ή στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της σύμπλευσης νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, με κορμό τη ΝΔ».


   Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ανάφερε στον χαιρετισμό της:

Αγαπητές φίλες και φίλοι
Χαιρετίζω την αποψινή εκδήλωση και λυπάμαι ειλικρινά που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας.
Το θέμα της συζήτησης «Προοδευτική Συμμαχία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» με ομιλητές τους εκλεκτούς συντρόφους και υποψήφιους ευρωβουλευτές, Όλγα Νάσση και Δημήτρη Παπαδημούλη, είναι και το διακύβευμα τόσο των ευροεκλογών όσο και των εθνικών εκλογών.  
Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες και αποτυπώνει την ευρεία κοινωνική και πολιτική συμμαχία, τη σύμπλευση των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, απέναντι στις αντιλαϊκές δυνάμεις των ελίτ και των ακροδεξιών εκφάνσεών τους.    
Φίλες και φίλοι
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική αναμέτρηση. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου οι πολίτες θα γυρίσουν την πλάτη στους εκπροσώπους του νεοφιλελευθερισμού, της ακραίας λιτότητας, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της ακροδεξιάς.
Γι’ αυτό η συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα μας, δεν είναι τακτικισμός και πολιτική αριθμητική. Συνιστά πολιτική αναγκαιότητα για τη θωράκιση της δημοκρατίας.
Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των  εκλογών,  ότι διακυβεύεται η προοπτική της Ενωμένης Ευρώπης των λαών. Ότι το να σιωπάς, το να απέχεις, σημαίνει συναίνεση στην εξαθλίωση των εργαζομένων, στην εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, στον εκφασισμό της κοινωνίας, ευρωπαϊκής και ελληνικής.
Γι αυτό θα αντιμετωπίσουν την εκλογική διαδικασία, αποδίδοντάς της τη σημασία που τις πρέπει, ώστε καμία ψήφος να μην χαθεί.  Να μη χαθεί η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, μία Eλλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία, αλληλεγγύη και ανθρωπιά.  

Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη
Και καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.