16 Μαρ 2019

Είναι καθαρός ναζισμός

- Ο τρόπος που εκφράζεται στο μανιφέστο του ο σφαγέας της Ν. Ζηλανδίας είναι φανερά εμπνευσμένος από τα ανάλογα μανιφέστα της Χρυσής Αυγής
- Εμετικά σχόλια και μισαλλόδοξα υπονοούμενα σε ελληνικό Διαδίκτυο και ΜΜΕ


   Ο τρόμος που εξαπολύει η Ακροδεξιά, οι λεγόμενοι υπέρμαχοι της «λευκής φυλής», είναι πλέον παρών παντού. Πυκνώνει η τυφλή δολοφονική βία και γιγαντώνονται οι πολιτικοί σχηματισμοί που την υποδαυλίζουν.
   Οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, που υποτιμούν το επικίνδυνο και ολοένα αυξανόμενο αυτό φαινόμενο, οφείλουν να πάψουν να κάνουν τα στραβά μάτια και να αναγνωρίσουν ότι και με τη δική τους ανοχή έχουν επιτρέψει να ανοίξει και πάλι η πόρτα του καθαρού ναζισμού.
   Δυστυχώς, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ούτε όσοι αποδίδουν τις δολοφονικές ενέργειες σε «παράφρονες» ούτε όσοι συνεχώς προπαγανδίζουν τις ίδιες συνωμοτικές θεωρίες για τους μουσουλμάνους ή για τους Εβραίους ή για τους μετανάστες ή για τους πρόσφυγες. Κανένας από τους ακροδεξιούς τρομοκράτες που αιματοκύλισαν όλες τις ηπείρους τις τελευταίες δεκαετίες δεν ήταν «παράφρων».
   Ο κόσμος συγκλονίστηκε, χθες, από τη σφαγή που διέπραξαν οι ρατσιστές «σταυροφόροι» και είναι εκ του πονηρού η επίκληση ανάλογων ενεργειών τυφλής βίας από φανατικούς τζιχαντιστές. Όπως δεν ήταν αποδεκτό και δεν επιχείρησε κανείς να συμψηφίσει πριν από λίγα χρόνια τις μαζικές δολοφονίες στο Παρίσι ή στις Βρυξέλλες ή στη Μαδρίτη, είναι εξίσου αδιανόητο σήμερα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αμέσως μετά τις μαζικές δολοφονίες να διατυπώνονται από ραδιόφωνα και κανάλια επικίνδυνοι συμψηφισμοί και αναφορές με μισαλλόδοξα υπονοούμενα.
   Τα εμετικά σχόλια που κατακλύζουν και το ελληνικό Διαδίκτυο δεν είναι άσχετα από την επίμονη και συνεχή αναμετάδοση του ανατριχιαστικού βίντεο με την «πετυχημένη», όπως ο ίδιος δήλωσε, ενέργεια του «Τάραντ» ή με το διαρκές κλείσιμο του ματιού, όταν όχι μόνο οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, αλλά και «φιλήσυχοι» πολίτες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί καλλιεργούν καθημερινά τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.
   Ο τρόπος που εκφράζεται στο μανιφέστο του ο σφαγέας της Ν. Ζηλανδίας, ο τρόπος που καλύπτει και ταυτόχρονα περιγράφει τη ναζιστική ιδεολογία του, είναι φανερά εμπνευσμένος από τα ανάλογα μανιφέστα της Χρυσής Αυγής.
   Οι δολοφονίες στα τυφλά, τα πογκρόμ κατά ευάλωτων αλλοδαπών και αντιφασιστών δεν έχουν πείσει ακόμα τους ψηφοφόρους της ναζιστικής οργάνωσης. Είναι, άραγε, σήμερα τουλάχιστον πιθανό να τους πείσουν τα δεκάδες πτώματα στη Ν. Ζηλανδία; Εμείς αμφιβάλλουμε.
η Άποψη της ΕΦΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.