15 Μαρ 2019

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Πολιτιστική και Δημιουργική Βιομηχανία στην Άρτα

Ανάπτυξη της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας στην Ήπειρο και ειδική ενότητα αφιερωμένη στην Κοιλάδα του Αχελώου


   Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, από τις 10.00 έως 18.00, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ, διοργανώνει,στο πλαίσιο του έργου InClust και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Άρτας, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Clusters Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας.
   Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε φορείς Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Άρτας. Ως φορείς Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας (ΠΔΒ), θεωρούνται όλοι οι φορείς κερδοσκοπικοί και μη κερδοσκοπικοί, τυπικοί και άτυποι, υπό σύσταση και υφιστάμενοι, μονοπρόσωποι και πολυπρόσωποι που δραστηριοποιούνται ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά στις: εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία κλπ.), παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός, μουσική κλπ), λιανικό εμπόριο πολιτιστικών αγαθών, δημιουργία και εμπόριο προϊόντων λαϊκής τέχνης και παράδοσης υψηλού αισθητικού ή συμβολικού χαρακτήρα που η χρήση τους αποσκοπεί στον ερεθισμό των βιωματικών αντιδράσεων του καταναλωτή. εφαρμοσμένες τέχνες (γραφιστική, product design, web design κλπ.), αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, βιβλιοθήκες και μουσεία οπτικοακουστικά, αλλά και ό,τι σχετίζεται με την αναπαραγωγή τους όπως εκδόσεις, εκτυπώσεις, κατασκευές, περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαφήμιση κ.ά.
   Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης παρουσιάζεται παρακάτω:

   Η θεματολογία του Σεμιναρίου περιλαμβάνει: παρουσίαση του τρόπου δημιουργίας, οργάνωσης και λειτουργίας των Συνεργατικών Σχηματισμών (Clusters) καθώς και όλων των θεμάτων που σχετίζονται με αυτούς, καλών πρακτικών από εγχειρήματα και εφαρμογές της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας (ΠΔΒ), τη δυναμική και την προοπτική της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας στην Ήπειρο με μια εξωστρεφή προσέγγιση, σύγχρονων τεχνολογιών – εργαλείων που αξιοποιούνται από την ΠΔΒ όπως η Εικονική και η Επαυξημένη Πραγματικότητα, Στρατηγικές & Τακτικές Προώθησης – Προβολής της πολιτιστικής δημιουργίας μέσω SocialMedia, Μεθοδολογίες, πρότυπα και πρωτόκολλα ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης πολιτιστικού αποθέματος κλπ.
   Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Κράτηση θέσεων στο: info@3ts.gr και στο τηλ. 211 7057627.


  Λίγα Λόγια για το Έργο InClust 
   Tο έργο «InClust - Τοπικά Πολιτιστικά Clusters& Θερμοκοιτίδες Κοινωνικών Επιχειρήσεων στους τομείς του Πολιτισμού/Τουρισμού & της Λαϊκής Παράδοσης» αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση αναζωογόνησης των αστικών κέντρων, οικονομικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας. Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού αποθέματος, προκειμένου να αυξηθούν οι εξαγωγές των εγχώριων πολιτιστικών προϊόντων, να αυξηθούν οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στις τοπικές εκδηλώσεις, να βελτιωθεί η ποιότητας ζωής των πολιτών και να ενισχυθεί η τοπική τουριστική βιομηχανία.
   Μεταξύ άλλων δράσεων, το έργο InClust περιλαμβάνει και τη δημιουργία, σε κάθε μια από τις περιοχές εφαρμογής του έργου (Άρτα, Κέρκυρα, Αυλώνα, Κορυτσά), ενός Συνεργατικού Σχηματισμού (Cluster), αλλά και μιας Θερμοκοιτίδας υποστήριξης νέων εγχειρημάτων στον τομέα της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας.
   Για την υλοποίηση του έργου InClust συμπράττουν έξι (6) φορείς από την Ελλάδα και την Αλβανία. Η Αναπτυξιακή Εταιρία του Επιμελητηρίου Άρτας (Αμβρακία Αναπτυξιακή) ως επικεφαλής εταίρος, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, η ΑΜΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ, η Αναπτυξιακή Εταιρία AULEDA - Local Economic Development Agency (Αλβανία), ο Δήμος Κορυτσάς (Αλβανία) και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.