14 Μαρ 2019

Εγκρίθηκαν 2.236.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της Αγίας Παρασκευής στο Δήμο Ν. Σκουφά Άρτας

Αλέξης Χαρίτσης: Προχωράμε στην υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής για τις τοπικές κοινωνίες, που εκκρεμούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια


   Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», το οποίο υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών και αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο της αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση προβλημάτων, ειδικά στον τομέα των υποδομών.
   Όπως έχει τονίσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, "το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών για να αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που πήρε τεράστιες διαστάσεις στα χρόνια της κρίσης.
   Με την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αλλά και με χρηματοδοτικά Προγράμματα, όπως ο «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», προχωράμε στην υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής για τις τοπικές κοινωνίες, που εκκρεμούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χρηματοδοτούμε, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ΟΤΑ, σημαντικά έργα στην ύδρευση, την αποχέτευση, τη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία".
   Χθες έγραψα (διαβάστε ΕΔΩ) για το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης που εγκρίθηκε ποτέ για το Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, ύψους 3,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία από τις 90 νέες εντάξεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού 173.700.000 ευρώ, που εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
   Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται και τα πρώτα 21 έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ). Να σημειωθεί ότι μαζί με τα συγκεκριμένα έργα δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης και δράσεων πρόληψης και προειδοποίησης.
   Έτσι, ανάμεσα στα έργα, υπάρχει και δεύτερη έγκριση για δήμο της Άρτας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Αντιπλημμυρική προστασία της ΤΚ Αγίας Παρασκευής του Δήμου Νικολάου Σκουφά, προϋπολογισμού 2.236.000 ευρώ
   Οι εντάξεις στο «ΦιλόΔημο» μέσα σε οκτώ μήνες, από τις 15 Ιουνίου 2018 έως σήμερα, έχουν ξεπεράσει τα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά ο προϋπολογισμός του Προγράμματος που εκκίνησε με 400 εκατ. ευρώ έχει φθάσει ήδη στα 2,026 δισ. ευρώ και αναμένεται να ανέλθει στα 2,3 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.