18 Φεβ 2019

Η εορτή της Αγίας Θεοδώρας μεταφέρεται, η αργία όχι

- Άκυρα τα σχέδια των Αρτινών για τετραήμερη αργία
- Κλειστά τα καταστήματα το πρωί, λόγω της λιτανείας, ανοιχτά το απόγευμα


   Πριν 20 μέρες έγραφα (δείτε ΕΔΩ) ότι "Λόγω του Τυπικού της Εκκλησίας, μεταφέρεται η εορτή της Πολιούχου Άρτας Αγίας Θεοδώρας για την 12η Μαρτίου 2019, καθώς η Καθαρή Δευτέρα πέφτει στις 11 Μαρτίου και την Καθαρά Δευτέρα δεν τελείται Θεία Λειτουργία."
   Και κατέληγα στο συμπέρασμα "Τετραήμερο αργίας, λοιπόν, για τους Αρτινούς φέτος."
   Έκανα, όμως, λάθος, όπως και πάρα πολλοί συμπολίτες μας, καθώς κάποιοι ετοίμαζαν τετραήμερη απόδραση και οι υπόλοιποι περίμεναν τετραήμερη αργία από την εργασία τους.
   Κι αυτό, διότι, μπορεί η εορτή να μεταφέρεται αλλά η αργία όχι. Η Τρίτη 12 Μαρτίου είναι κανονική εργάσιμη. Απλά το πρωί θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, αλλά θα ανοίξουν κανονικά το απόγευμα.
   Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου:
   "Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας ενημερώνει τα μέλη του για την αργία της Αγίας Θεοδώρας, ότι η αργία στις 11 Μαρτίου 2019 ΔΕΝ μεταφέρεται στις 12 Μαρτίου 2019. Μόνο η λιτανεία μεταφέρεται για την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 και παραμένει εργάσιμη ημέρα.
   Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε την ημέρα της Λιτανείας, λόγω της Θρησκευτικής κατάνυξης της ημέρας, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά μόνο το πρωί (το απόγευμα ανοιχτά)"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.