7 Φεβ 2019

Τους πρώτους υποψήφιους στην Π.Ε. Πρέβεζας παρουσίασε ο Γιώργος Ζάψας

«Με μικροαναθέσεις έργων και προγραμματικές συμβάσεις - δώρα στους δημάρχους δεν λύνεται το πρόβλημα. Θέλει σχέδιο, προγραμματισμό, ιεράρχηση στόχων και πραγματική συνεργασία με τους δήμους»


   Από την Πρέβεζα, τόπο καταγωγής και πολιτικής του αφετηρίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης το «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας ξεκίνησε την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, ενώ θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα οι παρουσιάσεις των υπολοίπων που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, με στόχο την διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου.
   «Η αυτοδιοικητική μας εμπειρία και η κοινωνικοπολιτική διαδρομή των στελεχών της παράταξης είναι τα εχέγγυα για να πειστούν οι Ηπειρώτες ότι αποτελούμε μια υπεύθυνη και σοβαρή επιλογή για την επόμενη 4ετία, σε μια εποχή κρίσιμη και για τη χώρα αλλά και για την Περιφέρεια», σημείωσε ο κ. Ζάψας στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, ενώ αναφέρθηκε σε μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν στον νομό.
   Είναι ζητήματα τα οποία ξέρουμε και για τα οποία έχουμε απαντήσεις ως αυριανή Περιφερειακή αρχή. Δεν ανακαλύψαμε την Πρέβεζα τον τελευταίο χρόνο - παραμονές εκλογών.Τα προβλήματα είναι ανοιχτά την τελευταία 10ετία και δεν έχουν προχωρήσει μια σειρά ζητημάτων και υποδομών, που θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον δρομολογηθεί προκειμένου η Πρέβεζα να πάρει τον δρόμο της ισόρροπης ανάπτυξης, όχι μόνο στον τουριστικό τομέα όπου έχουν γίνει βήματα, αλλά και στους άλλους τομείς, όπως π.χ. ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος υποστηρίχτηκε στα λόγια μόνο, από την απερχόμενη περιφερειακή Αρχή.
   Η ισόρροπη ανάπτυξη με το κέντρο, που είναι τα Γιάννινα, σε όλους τους τομείς και η σύγκλιση όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, μέσω των υποδομών παραμένει ακόμη ζητούμενο και για τον λόγο αυτό, χρόνια τώρα, μέσα και από το περιφερειακό συμβούλιο έχουμε καταθέσει σειρά Ερωτήσεων- Επερωτήσεων και προτάσεων, τονίζοντας την ανάγκη άρσης της συγκοινωνιακής απομόνωσης του νομού», σημείωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνδεθεί ο νομός με τους αυτοκινητόδρομους (Εγνατία - Ιόνια), να ολοκληρωθεί η μελέτη σύνδεσης Φιλιππιάδας – Πρέβεζας - Άκτιο, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του δικτύου Άκτιο-Αμβρακία, να προχωρήσει το βασικό δίκτυο με έμφαση στην παραλιακή Εθνική Οδό και η σύνδεση με την Εγνατία (Μεσοπόταμος – Παραμυθιά).
   Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται το λιμάνι και η ΒΙΠΕ, δύο βασικές υποδομές που αντί να τραβήξουν τον νομό μπροστά παραμένουν στάσιμες. Στο λιμάνι εκκρεμεί ακόμη το μάστερ πλαν, ενώ η ΒΙΠΕ, τα χρόνια της κρίσης και της αποβιομηχάνισης, όχι μόνο δεν έχει στηριχθεί, αλλά αντίθετα βασικές υποδομές, όπως η διαχείριση των ομβρίων και οι ασφαλτοστρώσεις, λείπουν. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η «ΛΑΜΑΡΗ», η «ΜΠΟΪΔΑ ΜΑΥΡΗ» και οι υπόλοιποι αναδασμοί που εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους.
   «Η Περιφέρεια Ηπείρου θα πρέπει και να δίνει λύσεις και να βοηθά τους ανθρώπους της παραγωγής να βρουν κατευθύνσεις διεξόδου. Με μικροαναθέσεις έργων και προγραμματικές συμβάσεις - δώρα στους δημάρχους δεν λύνεται το πρόβλημα. Θέλει σχέδιο, προγραμματισμό, ιεράρχηση στόχων και πραγματική συνεργασία με τους δήμους, για να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
   Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, που καθιστά αναγκαίες τις συνεργασίες και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
   «Η ψήφιση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση α’ & β’ βαθμού αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού και κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Συνεργασία στην πράξη κι όχι στα λόγια! Εμείς μπορούμε, γιατί πιστεύουμε στις αρχές που εισάγει ο νέος νόμος», ανέφερε. Οι πρώτοι υποψήφιοι της παράταξης είναι ο Γεωπόνος Θεόδωρος Κορωναίος, η Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Χριστίνα Κριτσιμά, ο Μηχανικός Γιώργος Μπεζεβέγκης και ο Οικονομοτεχνικός Σύμβουλος Παναγιώτης Τσούτσης.
   Πρόκειται για ικανά άτομα,που ζουν και εργάζονται στην Πρέβεζα και θέλουν να προσφέρουν στο Κοινό των Ηπειρωτών και στο κοινό όραμα όλες τις δυνάμεις τους. Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του επικεφαλής και τόνισαν ότι θα διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις για τον κοινό στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.