8 Φεβ 2019

Μαυρογιαλούροι

Ας αφήσουν τις τζάμπα υποσχέσεις και ας εξηγήσουν πόσο καλό είναι το πρόγραμμα του Μητσοτάκη. Τόσο δύσκολο τους είναι;


   Σε κοινές του δηλώσεις με τον Κ. Μητσοτάκη, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, μας είπε ότι, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, μπορούμε, ενδεχομένως, να ελπίζουμε σε μείωση των πλεονασμάτων.
   Πρόκειται για στημένη εκλογική πάσα του Μ. Βέμπερ στον Κ. Μητσοτάκη. Πρώτα από όλα, είναι εντελώς αμφίβολο αν ο Μ. Βέμπερ θα γίνει ποτέ πρόεδρος της Κομισιόν. Και καλύτερα θα είναι να μη γίνει, γιατί οι θέσεις του σε ζητήματα όπως το προσφυγικό ή η σύνδεση Ε.Ε. - Τουρκίας, έρχονται σε απευθείας αντίθεση με τα ελληνικά συμφέροντα - ζήτημα, βέβαια, που ελάχιστα απασχολεί τον Κ. Μητσοτάκη.
   Δεύτερον, ακόμα και αν ο Μ. Βέμπερ γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, δεν είναι σε θέση να μειώσει τα πλεονάσματα με δική του απόφαση. Επομένως δίνει τζάμπα υποσχέσεις.
   Τρίτον, τα πλεονάσματα προκύπτουν από τις προβλέψεις της ανάπτυξης και από την επιθυμία των κρατών - μελών να πάρουν πίσω τα δανεικά. Δεν διαμορφώνονται αναλόγως με το αν η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση είναι του γούστου του εκάστοτε προέδρου της Κομισιόν.
   Όλα αυτά λοιπόν δεν είναι τίποτα περισσότερο από μαυρογιαλουρισμούς με τάσεις ανάμειξης του Βέμπερ στα εσωτερικά της χώρας μας. Αν ο Βέμπερ θέλει να υποστηρίξει το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη, μπορεί να το κάνει πολιτικά, όχι να καλεί τους ιθαγενείς να το εγκρίνουν σαν γουρούνι στο σακί με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια.
   Ας εξηγήσουν δηλαδή ο Μ. Βέμπερ και ο Κ. Μητσοτάκης πόσο καλά είναι για τις επενδύσεις το ασφαλιστικό Πινοσέτ, η επισφαλής εργασία και οι επιχειρησιακές συμβάσεις. Τόσο δύσκολο τους είναι;
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.