7 Φεβ 2019

Στο Βουκουρέστι η Όλγα Γεροβασίλη για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Η παρέμβαση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στις εργασίες του Συμβουλίου


   Στo Βουκουρέστι βρίσκεται από χθες η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 7 και 8 Φεβρουαρίου 2019.
   Στις παρεμβάσεις της, η Υπουργός αναφέρθηκε, κατ’ αρχάς, στην ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών-μελών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με στόχο την αναβάθμιση της ευρωπαϊκής ικανότητας αποτελεσματικής αντιμετώπισης της τρομοκρατικής απειλής.
   Διαπιστώνοντας, εξάλλου, τις πολλαπλές προκλήσεις που παρουσιάζουν οι νέες ψηφιακές και τεχνολογικές εξελίξεις για τις διωκτικές αρχές, η Όλγα Γεροβασίλη παρουσίασε συνοπτικά τις ελληνικές θέσεις ως προς τις νέες δυνατότητες που οι εξελίξεις αυτές προσφέρουν για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.
   Τέλος, υπογράμμισε την σημασία της διατήρησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ό,τι αφορά στη συνοχή του χώρου Schengen, δεδομένων των συγχρόνων προκλήσεων για την εσωτερική ασφάλεια των κρατών-μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.