5 Φεβ 2019

Συνειδητοποιεί άραγε ο Μητσοτάκης τι είπε;

- Απερίγραπτος και επικίνδυνος
- Ανεύθυνες μικροπολιτικές αθλιότητες


   Όπως αναφέρει η χθεσινή «Εστία», αποδίδοντας την πληροφορία σε συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε στη Μέρκελ τη διαφωνία του με τη Συνθήκη των Πρεσπών, λέγοντας «δεν θα επιτρέψω την "καταλανοποίηση" της βόρειας Ελλάδας».
   Ας δούμε λοιπόν πόσο άθλια μικροκομματική ανευθυνότητα μπορεί να υποκρύπτει μια τέτοια δήλωση. Τι μπορεί να σημαίνει «"καταλανοποίηση" της βόρειας Ελλάδας»; Η Καταλωνία είναι μια αυτόνομη περιοχή του ισπανικού κράτους, η οποία μιλά διαφορετική γλώσσα και έχει διαφορετικό εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό από την υπόλοιπη χώρα. Τι θα μπορούσε, κατά τον Κ. Μητσοτάκη, να προκαλέσει αντίστοιχες «αυτονομιστικές» τάσεις στη βόρεια Ελλάδα; Προφανώς η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής ταυτότητας στο γειτονικό κράτος, αφού αυτά είναι τα σημεία στα οποία έχουν επικεντρωθεί οι διαφωνίες της Ν.Δ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
   Τι είπε λοιπόν επί της ουσίας ο Κ. Μητσοτάκης στη Μέρκελ: ότι η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής ταυτότητας στους γείτονες θα ανοίξει την όρεξη για αυτονομιστικές τάσεις στη βόρεια Ελλάδα. Υποστηρίζει, δηλαδή, ότι υπάρχουν Έλληνες πολίτες που η εθνική τους συνείδηση ταυτίζεται με αυτή των γειτόνων μας και οι οποίοι μάλιστα θα επιχειρήσουν να μεταβάλουν τη διοικητική σχέση της βόρειας Ελλάδας με την υπόλοιπη χώρα.
   Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κ. Μητσοτάκης λέει ανεύθυνες βλακείες περί σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα - η οποία μάλιστα περιμένει τις Πρέσπες για να ξεδιπλώσει τα αντεθνικά της σχέδια. Το έχει κάνει και παλιότερα.
   Η προσπάθειά του να εξάψει τα ακροδεξιά εθνικιστικά πάθη -και να τα μετατρέψει σε ψηφαλάκια- τον οδηγεί σε απερίγραπτες μικροπολιτικές αθλιότητες.
   Λίγος και ανεύθυνος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.