16 Φεβ 2019

Πλήθος κόσμου στη μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων - ΦΩΤΟ

Για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Φίλη


   Μεγάλη εκδήλωση της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Καρβούνης στην Ελεούσα, την Παρασκευή 15-2-2019.
   Πλήθος φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε μέρος στην εκδήλωση, στην οποία κύριος ομιλητής ήταν ο Νίκος Φίλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και πρώην Υπουργός Παιδείας.
   Επίσης, χαιρέτισαν η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων Λάζαρος Νάτσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου Σταύρος Ζηκόπουλος.


   Η μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομία σταθεροποιείται και επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης, είναι πρωταρχικός στόχος για την κυβερνητική προσπάθεια, τόνισε ο Ν. Φίλης και αναρωτήθηκε: Τι θα συνέβαινε αν περνούσε ο εκβιασμός της ΝΔ και του Καμμένου για να πέσει η κυβέρνηση; Θα αφήνονταν στο έλεος των πλειστηριασμών χιλιάδες δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια για την πρώτη κατοικία τους, δεν θα προχωρούσε η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, θα ακυρώνονταν η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα ματαιωνόταν η επιδότηση ενοικίου για χιλιάδες νοικοκυριά και δεν θα προχωρούσαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.


   Προϋπόθεση για να προχωρήσει η οικονομική ανάπτυξη προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων είναι η πολιτική σταθερότητα είπε ο Ν. Φίλης και τόνισε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με πολιτικό σχεδιασμό για εκλογές το Φθινόπωρο του 2019.


   Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση σημείωσε ότι έγιναν φανερά τα δύο αντικρουόμενα σχέδια για την ανασυγκρότηση της χώρας, αφενός εκείνο της συνταγματοποίησης του νεοφιλελευθερισμού και αφετέρου εκείνο της επανίδρυσης του κοινωνικού κράτους και της διεύρυνσης της δημοκρατίας. Καθώς βγαίνουμε από τους μνημονιακούς καταναγκασμούς, η νέα διαιρετική τομή στην κοινωνία βρίσκεται ανάμεσα στο νεοφιλελευθερισμό και το κοινωνικό κράτος, όπως παλαιότερα ήταν η τομή δεξιά –αντιδεξιά. Η νέα διαιρετική τομή αντανακλά τη κοινωνική πόλωση, που δημιουργήθηκε στα χρόνια των μνημονίων και συγκροτεί δυο αντικρουόμενα μπλοκ εξουσίας. ένα με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με άλλες ευαισθησίες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και ένα δεύτερο με βάση τη ΝΔ, που ολοένα πηγαίνει προς την ακροδεξιά.


   Η Κίρκη της εξουσίας δεν θα μεταμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυντάσσεται, ο κόσμος της Αριστεράς συσπειρώνεται, η μεγάλη πλειοψηφία των “από κάτω” δεν έχει μιλήσει ακόμη, θα το κάνει με εκκωφαντικό τρόπο στις εκλογές και θα πει όχι στη παλινόρθωση της Δεξιάς.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει ξανά την καρδιά των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, προβάλλοντας το έργο του, χωρίς να πέσει στη παγίδα της οξύτητας που στήνει η ΝΔ.
   Να μιλάμε ειλικρινά. Να αναδεικνύουμε παντού το ήθος και το ύφος της Αριστεράς.
   Έτσι και πάλι θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα ανάχωμα Δημοκρατίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε μια περίοδο που σηκώνει κεφάλι απειλητικά η ακροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.