6 Φεβ 2019

Επιτέλους, όλοι οι κάτοικοι του νομού Άρτας θα έχουν πλέον τηλεοπτικό σήμα

- Δωρεάν εξοπλισμός (πιάτα και αποκωδικοποιητές) σε 123 χωριά και οικισμούς του νομού
- Μέχρι τις 19 Μαρτίου η διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στη δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής


   Ξεκίνησε ήδη, και στους τρεις Δήμους του νομού Άρτας, η διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στη δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής «Πρόσβαση των μονίμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς λήψης εθνικής εμβελείας».
   Ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν δεκάδες χωριά και οικισμοί σε ολόκληρη το νομό, ο αποκλεισμός δηλαδή από το ελεύθερο τηλεοπτικό σήμα, επιτέλους λύνεται. Η καθολική πρόσβαση σε ελεύθερη και δωρεάν τηλεόραση, είναι ένα δικαίωμα στο οποίο δε χωρούν διακρίσεις. Δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. 123 χωριά και οικισμοί και στους 4 δήμους του νομού Άρτας μπαίνουν επιτέλους στον τηλεοπτικό χάρτη.
    Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ακριβώς πάνω σε αυτή τη λογική, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο έφερε το νόμο 4563/2018. Με το νόμο αυτό χρηματοδοτεί και υλοποιεί τη δράση που αφορά την κάλυψη των περιοχών, στις οποίες μέχρι σήμερα οι πολίτες δεν έπιαναν τους ελεύθερους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Η δράση αυτή περιλαμβάνει 3.587 οικισμούς της χώρας και αφορά πάνω από 500.000 συμπολίτες μας.
   Η διαδικασία για να επιδοτηθεί κάποιος είναι απλή. Εφόσον η περιοχή της μόνιμης κατοικίας του βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές του αναφέρονται στο παράρτημα του νομοσχεδίου, ο πολίτης απευθύνεται στο ΚΕΠ του οικείου Δήμου και υποβάλει την αντίστοιχη αίτηση.
   Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο (δια ζώσης, ταχυδρομική αποστολή, τηλεομοιοτυπική αποστολή/fax, ηλεκτρονική αποστολή/e-mail) τα κατά περίπτωση προβλεπόμενα δικαιολογητικά (δείτε ΕΔΩ) έως τις 19 Μαρτίου 2019 στα ΚΕΠ του Δήμου τους, προκειμένου να πιστοποιηθούν, να ενταχθούν στο έργο και να λάβουν δωρεάν τις υπηρεσίες τηλεοπτικής πρόσβασης και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
   Επισημαίνεται ότι κατά την υποβολή των δικαιολογητικών εγγράφων, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες επιλέγουν την εταιρία από την οποία θα λάβουν τις υπηρεσίες τηλεοπτικής πρόσβασης του έργου. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο έργο είναι η COSMOTE TV (με το πακέτο υπηρεσιών “COSMOTE TV PACK”) και η DIGEA (ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΈΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ “DIGEA PACK”) και οι υπηρεσίες που προσφέρουν δωρεάν στους δικαιούχους παρουσιάζονται αναλυτικά ΕΔΩ.
   Ο δικαιούχος δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση καθώς παραλαμβάνει τον εξοπλισμό αξίας 110€ (πιάτο και αποκωδικοποιητή), εντελώς δωρεάν.
   Οι δικαιούχοι οικισμοί σύμφωνα με το νόμο 4563/2018 είναι:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.