16 Φεβ 2019

Ο Γιώργος Ζάψας παρουσίασε τους πρώτους 16 υποψήφιους της Π.Ε. Ιωαννίνων

- Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου παρουσιάζονται οι πρώτοι υποψήφιοι της Άρτας
- Τι δήλωσε για τις μετεκλογικές συνεργασίες


   Τους πρώτους δεκαέξι υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους στο Νομό Ιωαννίνων παρουσίασε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Γιώργος Ζάψας, υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
   Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων στην Άρτα και την Θεσπρωτία, καθώς είχε προηγηθεί η Πρέβεζα και μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν ανακοινωθεί τα πλήρη ψηφοδέλτια και  για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.
   Ο Γιώργος Ζάψας αναφέρθηκε αναλυτικά στις βασικές θέσεις της παράταξής του ενώ τόνισε ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να μπει στην λογική ενός «αντικαχριμανικού μετώπου».
   «Θα καταθέσουμε το πρόγραμμά μας, η κάλπη θα βγάλει το αποτέλεσμα και θα δούμε ποιες συνεργασίες είναι εφικτές», σημείωσε ο κ. Ζάψας και συμπλήρωσε ότι τον ενδιαφέρουν οι απόψεις όλων των υποψηφίων περιφερειαρχών αλλά «δεν θέλω να μπω στην λογική του αντικαχριμανισμού και του αντικαχριμανικού μετώπου».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σημεία συνέντευξης
Παρουσιάζουμε σήμερα τους πρώτους υποψηφίους της παράταξής μας για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και από την έδρα της περιφέρειας θέλουμε να δώσουμε το στίγμα αυτής της παράταξης, έναν οδικό άξονα με βάση τον οποίο θα κινηθούμε.
Όπως αποτυπώνεται σε όλες μας τις δημόσιες τοποθετήσεις, θέλουμε να βλέπουμε την περιφέρεια Ηπείρου, όχι σαν την τελευταία περιφέρεια της Ευρώπης, αλλά σαν μια περιφέρεια με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.
Η Ήπειρος πρέπει μακροπρόθεσμα να κατακτήσει τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι σαν μια σύγχρονη και πρότυπη – γιατί έχει τις δυνατότητες – περιφέρεια, δυνατότητες που δεν τις αξιοποίησαν όσοι τη διοίκησαν τα προηγούμενα χρόνια.
Η - έστω και με αργό ρυθμό - ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών, η εκχώρηση διαχείρισης ευρωπαϊκών πόρων και από τα τομεακά προγράμματα και η συνεχής αναβάθμιση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της περιφέρειας, είναι στοιχεία που πρέπει να αξιοποιηθούν με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά μέσα από την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών, και κυρίως μια δημοκρατική και ανοιχτή διαδικασία, σε γνώση όλων και συνεννόηση με όλους τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς.
Μέχρι σήμερα, δυστυχώς, παρά τα βήματα που έχουν γίνει σε πολλαπλά επίπεδα, ο σχεδιασμός και οι αποφάσεις γίνονταν πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς ευρύτερες συναινέσεις και αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως πολλές φορές έχουμε καταγγείλει θεσμικά.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με όλες τις Επιτροπές του, το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Ταμείο, την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., να είναι εκείνοι που θα χαράσσουν τη στρατηγική της περιφέρειας, όχι να διεκπεραιώνουν τυπικά ζητήματα.
Ο στρατηγικός στόχος της δικής μας παράταξης είναι μακροπρόθεσμος και είναι η δίκαιη ανάπτυξη, με τους όρους που όλοι μαζί θα συναποφασίσουμε και θα θέσουμε.
Αποτελεί σημαντική αναγκαιότητα η εκπόνηση και η υιοθέτηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου Επενδύσεων στις μεταφορές στο επίπεδο της Περιφέρειας Ηπείρου το οποίο θα εναρμονίζεται με το Εθνικό Σχέδιο. Προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση των οδικών υποδομών, για τους οποίους έχουμε μιλήσει πολλές φορές  η σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, μέσω Ιωαννίνων – Καλαμπάκας - τρένο στην Ήπειρο!
Κρίσιμης σημασίας ζήτημα για την ανάπτυξη στην Ήπειρο αποτελεί η  τροφοδότησή της με φυσικό αέριο! Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την τροφοδότηση της περιοχής με το φυσικό αέριο αλλά και άμεσα να ωριμάσουμε τις συνθήκες για την υλοποίηση των δικτύων διανομής του στις πόλεις μας. Σε αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε σε κάθε πρωτοβουλία που αναπτύσσεται και στο επίπεδο των δήμων, όπως αυτή που εκδηλώθηκε από τον δήμο Ιωαννιτών. Αυτά τα ζητήματα είναι πάγια αιτήματα εδώ και χρόνια και πρέπει σε ορατό χρόνο να ικανοποιηθούν.
Στο νέο περιβάλλον που θα κινηθεί πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την θεσμοθέτηση του «Κλεισθένη» και  την εφαρμογή της απλής αναλογικής επιβάλλονται οι συνεργασίες σε κάθε επίπεδο. Αποδεχόμενοι το νέο πλαίσιο η παράταξή μας ιεραρχεί ως σημαντική προτεραιότητα την συνεργασία της με τα Δημοτικά Συμβούλια και τους Δημάρχους των Δήμων της Περιφέρειας.
 Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) θα αποτελέσουν ένα πεδίο συνεργασίας μας με τους Δήμους και ταυτόχρονα αποτελούν μια ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας ποιοτικότερος τρόπος ζωής των πολιτών που θα περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος των καθημερινών μετακινήσεων με εναλλακτικούς τρόπους που δεν θα στηρίζονται αποκλειστικά στο Ι.Χ. αλλά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο ποδήλατο και στην πεζή μετακίνηση. Τα ΣΒΑΚ πρέπει να αποτελέσουν την αφορμή για να κάνουμε τις πόλεις μας στην ‘Ήπειρο αειφορικές, ανθρώπινες και φιλικότερες προς όλες τις κοινωνικές ομάδες.   
Από εκεί και πέρα, η ενοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το μεγάλο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, πρέπει και μπορεί να έχει σημαντικότατο ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της Ηπείρου και της πόλης, αλλά και να συμβάλλει καθοριστικά στην σύνδεση του πρωτογενή τομέα με την καινοτομία, που σημαίνει προϊόντα με προστιθέμενη αξία, μικρότερο κόστος παραγωγής και περισσότερα έσοδα στον τόπο.
Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να σχεδιάσουμε για τον Τουρισμό, να δούμε το είδος Τουρισμού που θέλουμε, τι υποδομές και προϋποθέσεις χρειαζόμαστε, πως θα τις αποκτήσουμε και από ποια χρηματοδοτικά μέσα θα συντηρηθούν οι υπάρχουσες.
Η πρότασή μας είναι πιστεύουμε ρεαλιστική και εφικτή, γιατί βασίζεται πάνω από όλα σε όραμα, συνεργασίες, αναζήτηση και προσαρμογή καλών πρακτικών.
Στον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε τους πρώτους υποψηφίους στην Π.Ε. Ιωαννίνων:

  1. Αγλαΐα Ζούκη, ιδιωτ. Υπάλληλος
  2. Νίκος Βράνος, εκπαιδευτικός, Διευθυντής 8ο ΓΕΛ
  3. Κώστας Γιωτάκης, Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑ Ιωαννίνων
  4. Γιάννης Δάφλος, φοιτητής Ιστορικού-Αρχαιολογικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  5. Νίκος Καρατζένης, φιλόλογος-Συγγραφέας
  6. Γεωργία Κυριακάκου, Χημικός, πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου – Κέρκυρας - Λευκάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών
  7. Νίκος Λάκκας, συνταξ/χος Γ/Β Δωδώνη, πρώην Γραμματέας σωματείου εργαζομένων Γ/Β, διετέλεσε μέλος ΚΣ Ρήγα Φεραίου, από Γεροπλάτανο
  8. Παύλος Λιλής, Πολιτικός Μηχανικός, υπαλλ. Δήμου Ιωαννιτών, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, Τμ. Ηπείρου
  9. Νίκος Μάνθος, Αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών
  10. Αντώνης Μαυράκος, δημ. Υπάλληλος, πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ΓΓ Ομοσπονδίας Συλλόγων εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μέλος Νομ. Τμ. ΑΔΕΔΥ
  11. Βασίλης Οικονόμου, Ηλ/κός Μηχανικός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Αντ/δρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών ΤΕ Δημοσίων Υπαλλήλων
  12. Άρης Σπέγγος, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης - Εκπαιδευτής καταδύσεων - Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων
  13. Γιώργος Σταμάτης, Επιμελητής Α’ Γενικής Ιατρικής στο Κ.Υ. Κόνιτσας
  14. Θεόδωρος Χολέβας, Αρχιτέκτων Μηχανικός
  15. Μανώλης Παπαμιχαήλ, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τμ. Χημείας
  16. Σπύρος Ντάνης, καθηγητής φυσικής Αγωγής, προπονητής Πάλης, Αντιπρόεδρος στο ΠΕΑΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.