17 Ιαν 2019

Αποκάλυψη: Σε ποιο κανάλι θα γίνει το debate - VIDEO

- #debate_στον_ΣΚΑΙ
- Η Ν.Δ. σήκωσε το γάντι και το... άφησε πάλι κάτω!
Τα tweets του αντιπροέδρου... Διαδικτύου


   Πολύς λόγος γίνεται από χτες το το βράδυ για το debate στο οποίο προ(σ)κάλεσε ο πρωθυπουργός τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών
   Η αλήθεια είναι ότι η χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έγινε με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη κοινοβουλευτική μάχη, αυτήν της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
   Αναφερόμενος στη ρηματική διακοίνωση που έφτασε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από την ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να μας πείτε ποια είναι τα επιχειρήματα που έχετε για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Για ποιο λόγο οδηγείτε σε διχασμό τον ελληνικό λαό;».
   Κάλεσε μάλιστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τηλεοπτικό debate, αναφέροντας: «Θέλετε να το κάνουμε και στον ΣΚΑΪ, να σπάσουμε το εμπάργκο; Θέλετε στη Δημόσια Τηλεόραση; Όπου θέλετε. Εγώ έχω επιχειρήματα, εσείς όχι. Εμείς έχουμε τη δύναμη των επιχειρημάτων μας, εσείς τη δύναμη του λαϊκισμού. Να συγκρίνουμε τα επιχειρήματα με τα συνθήματα».



   «Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έρθει σε τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί μου», συμπλήρωσε προφητικά ο πρωθυπουργός.
   «Επειδή, κ. Μητσοτάκη, μόνο για επιφωνήματα είστε και για ατάκες, εγώ για δεύτερη φορά σας προκαλώ και σας προσκαλώ. Ελάτε και εδώ στη Βουλή αλλά και σε έναν τηλεοπτικό διάλογο για τη Συμφωνία των Πρεσπών για να μας πείτε ποια επιχειρήματα έχετε», πρόσθεσε.
   «Τι θέλετε; Θέλετε στη Δημόσια Τηλεόραση; Όχι; Στον ΣΚΑΪ, να σπάσουμε και το εμπάργκο; Θέλετε με δημοσιογράφους που σας δίνουν σκονάκια; Θέλετε με αυτούς που σας γράφουν τις ομιλίες; Με όποιον θέλετε κ. Μητσοτάκη... Εγώ έχω επιχειρήματα, εσείς έχετε φωνές και συνθήματα».
   Με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας μάς έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε το περίφημο σκονάκι του Άρη Πορτοσάλτε προς τον πρόεδρο της Ν.Δ.:


   «Όπου θέλετε, όπως θέλετε και όποτε θέλετε» είπε προκαλώντας ακόμα περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη. «Και εδώ, δεν θα το γλιτώσετε. Θέλετε να στοιχηθείτε πίσω από κάποιους ακραίους που οργανώνουν συλλαλητήρια. Να έρθουν…» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
   «Εμείς, έχουμε μόνο τη δύναμη των επιχειρημάτων μας, εσείς έχετε τη δύναμη του ψεύδους και του λαϊκισμού που σας οδηγούν στη στάση της ψηφοθηρίας. Ας συγκρίνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας».
  Η Ν.Δ. σήκωσε το γάντι και το... άφησε πάλι κάτω!
   Η προσχηματική κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι προφανές ότι έχει οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση στη δημαγωγία και την απόσταση από την εθνική γραμμή, την οποία υποτίθεται ότι υπερασπιζόταν. Επιλέγοντας την εθνικιστική ρητορική, αποφεύγει συστηματικά να εκφράσει τη δική της θέση, γι' αυτό και στη ΝΔ αρνήθηκαν άμεσα την πρόταση με δικαιολογημένο φόβο.
   «Ο κ.Τσίπρας ζητάει ντιμπέιτ διότι προφανώς πάμε σε εκλογές. Ντιμπέιτ ζητάει όποιος χάνει», σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ.
  Καταλάβαμε...
   Όπως όλοι κι όλες καταλάβαμε η μόνη περίπτωση να γίνει αυτό το debate είναι σε κανάλι της Βενετίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να άδει το «Μακεδονία ξακουστή». Μόνο αυτό του επιτρέπει ο Αντώνης Σαμαράς και το φερέφωνό του, Άδωνις Γεωργιάδης...

  Ενδεικτικά τα ακόλουθα tweets του αντιπροέδρου... Διαδικτύου:



Περιμένουμε απάντηση από τον @AdonisGeorgiadi ο οποίος είναι σχεδόν κάθε μέρα καλεσμένος στο σταθμό...Ένα για την συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι μακραν η καλύτερη ιδέα για να ζυγιστεί η ΝΔ πολιτικά;
Μα σας απήντησα από χθες νομίζω. Ευχαρίστως μόλις προκηρυχθούν εκλογές. Σε μή προεκλογική περίοδο έχει γίνει ποτέ debate; Να βγάζουμε τους αρχηγούς και στα παράθυρα λέτε κάθε μέρα;

γράφει η Παπαλάμπραινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.