17 Δεκ 2018

Το... faux Χριστουγεννιάτικο χωριό (ο Θεός να το κάνει) της Άρτας!

"... έτσι ώστε οι δημότες της Άρτας να γνωρίζουν την αλήθεια"


   Όποιος επισκεφθεί την κεντρική πλατεία της Άρτας, θα "θαυμάσει" το Χριστουγεννιάτικο χωριό μας, που με τόσο καμάρι μας προσφέρει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του για να μπούμε στο εορταστικό κλίμα. Αποπνέει τέτοια αισθητική, που σε κάνει να αναρωτιέσαι μπας και είχε δίκιο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν πρόσφατα, ενώ έκανε τα ψώνια του στην αγορά των Ιωαννίνων, εξαπέλυσε επίθεση στην Άρτα και στη μίζερη αισθητική της. Του Δημοτικού Συμβουλίου της Άρτας είναι πρόεδρος, ε, κάτι θα ξέρει καλύτερα. (Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του δημοτικού "άρχοντα", όπως και την απάντηση που πήρε τότε από τον Πρόεδρο των Καταστηματαρχών Εστίασης της Άρτας).
   Το Χριστουγεννιάτικο χωριό (ο Θεός να το κάνει), λοιπόν, προκάλεσε την καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, με επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στους αρμόδιους, ακολούθησε απάντηση της δημοτικής αρχής και στη συνέχεια, χθες το βράδυ, ανταπάντηση από τον Σύλλογο που εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο του νομού μας.
   Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά:


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
   Με μεγάλη μας έκπληξη και αγανάκτηση είδαμε ότι σε ένα από τα σπιτάκια στο κέντρο της πόλης, που "ο Θεός να το κάνει χριστουγεννιάτικο χωριό" πωλούνται faux bijoux.
   Θεωρούμε απαράδεκτη και προκλητική κίνηση να δημιουργεί ο Δήμος ένα "παζάρι" στο κέντρο της πόλης και να αγνοεί τους τοπικούς εμπόρους του συγκεκριμένου αντικειμένου.
   Σας θυμίζω ότι στην συνάντηση που είχαμε πριν 20 ημέρες και στην οποία παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Σιαφάκας, ο Πρόεδρος ΑΔΑΕ-ΟΤΑ κ. Λιοντος, ο Πρόεδρος καταστημάτων εστίασης κ. Γκανιάτσας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας κ. Χουλιάρας συμφωνήσαμε για τις εκδηλώσεις, για τον στολισμό και για το πού θα μπουν τα σπιτάκια (δεν μπήκαν στις τρεις πλατείες που είπαμε).
   Σε αυτή την συνάντησης Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος ΑΔΑΕ-ΟΤΑ μας ανέλυσαν ότι τα σπιτάκια θα έχουν να κάνουν με την διασκέδαση των παιδιών, δηλαδή ζωγραφική, παιχνίδια, ξωτικά, κλόουν, ζαχαρωτά, και γενικά απασχόληση για τα παιδιά!!! Επίσης, κανονίστηκε τελική συνάντηση για το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου …….που δεν έγινε ποτέ!!!
   Καταγγέλλουμε αυτό το έκτρωμα με το σπιτάκι-παζάρι- faux bijoux και απαιτούμε από τον δήμο να το κλείσει αμέσως.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

   Σε αυτή την επιστολή απάντησε το Δημαρχείο ως εξής:

Απάντηση σχετικά με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας 
   Σχετικά με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου για το Χριστουγεννιάτικο χωριό που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Νίκος Λιόντος αναφέρουν σε απάντηση:
   «Στη συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Εστίασης ενημερώσαμε για το σχεδιασμό του Δήμου όσον αφορά τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Ενημερώσαμε ότι στα σπιτάκια θα μπουν κάποια γλυκίσματα και μικρό-δωράκια όπως σε όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια. Ενημερώσαμε, ακόμη, ότι τα σπιτάκια θα τοποθετηθούν στις κεντρικές πλατείες, όπως και τοποθετήθηκαν. Ζητήθηκε να τοποθετηθεί και κάποιο σπιτάκι στην πλατεία Κιλκίς, κάτι το οποίο δυστυχώς κατέστη ανέφικτο λόγω της ανισόπεδης πλατείας, μετά και από τον έλεγχο των υπηρεσιών μας. Ενημερώσαμε, επίσης, ότι το δέντρο και η φάτνη θα τοποθετηθούν στον αύλειο χώρο του Αγίου Δημητρίου που επίσης δεν έγινε λόγω αδυναμίας της υπηρεσίας να εγγυηθεί την ασφάλεια της κατασκευής.
   Όλες τις ημέρες που γίνονταν οι εργασίες ο Δήμος βρισκόταν σε επαφή συνεχώς και καθημερινά με όλους τους επαγγελματίες, τους καταστηματάρχες και τους δημότες, ώστε να ξεπεραστεί οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανιζόταν και να ενημερώσει για τις προθέσεις και το σχεδιασμό του, με στόχο την τόνωση της κίνησης στο κέντρο της πόλης.
   Σε ό,τι αφορά την χρήση στα σπιτάκια, υπήρξαν έξι αιτήσεις επαγγελματιών οι οποίες ικανοποιήθηκαν όλες και η διαδικασία ήταν διαφανής, ανοικτή και δεν αποκλείστηκε κανένας.
   Ο Εμπορικός Σύλλογος θα ήταν σοφότερο και πιο χρήσιμο, αν αντιλήφθηκε κάποιο πρόβλημα να ενημερώσει το Δήμο με σκοπό την επίλυσή του και όχι να καταφεύγει σε καταγγελίες για εντυπωσιασμό, τη στιγμή που φέτος ο Δήμος μετέφερε τη διοργάνωση στο κέντρο της πόλης ακριβώς για να τονώσει ακόμη περισσότερο την αγοραστική κίνηση τις ημέρες των εορτών.
   Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχει με προτάσεις και δράσεις στη διάρκεια των εορτών, ώστε να βοηθήσει και αυτός με τις δυνάμεις του, τους Αρτινούς συμπολίτες και τους επισκέπτες να έχουν καλές και ευχάριστες διακοπές Χριστουγέννων στην Άρτα»

                     Ο Αντιδήμαρχος Αρταίων            Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ
                      Χριστόφορος Σιαφάκας                       Νικόλαος Λιόντος

   Χθες το βράδυ στάλθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
   Ο αντιδήμαρχος της πόλης μας κος Σιαφάκας Χριστόφορος και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ κος Λιόντος Νικόλαος, απάντησαν στην επιστολή διαμαρτυρίας μας.
   Το ΔΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε να ανταπαντήσει ξεχωριστά σε κάθε παράγραφο έτσι ώστε οι δημότες της Άρτας να γνωρίζουν την αλήθεια.
   Μας απαντήσατε: "Σε ό,τι αφορά την χρήση στα σπιτάκια, υπήρξαν έξι αιτήσεις επαγγελματιών οι οποίες ικανοποιήθηκαν όλες και η διαδικασία ήταν διαφανής, ανοικτή και δεν αποκλείστηκε κανένας".
   Σας απαντάμε: Είμαστε τυχεροί που στις έξι αιτήσεις που κάνατε εμφανίστηκε μόνο ένας επαγγελματίας με ασημικά και δεν εμφανίστηκαν και άλλοι με ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα, καφέδες. Δεν κατηγορήσαμε την διαδικασία και την διαφάνειά της αλλά στον βωμό του χρήματος- για να νοικιάσετε τα σπιτάκια- δεν σας ενδιέφερε το αντικείμενο, παρόλο που είχε συμφωνηθεί, να έχει να κάνει με παιδιά-απασχόληση και γιορτές.
   Μας απαντήσατε: "Ο Εμπορικός Σύλλογος θα ήταν σοφότερο και πιο χρήσιμο, αν αντιλήφθηκε κάποιο πρόβλημα να ενημερώσει το Δήμο με σκοπό την επίλυσή του και όχι να καταφεύγει σε καταγγελίες για εντυπωσιασμό, τη στιγμή που φέτος ο Δήμος μετέφερε τη διοργάνωση στο κέντρο της πόλης ακριβώς για να τονώσει ακόμη περισσότερο την αγοραστική κίνηση τις ημέρες των εορτών".
   Σας απαντάμε: Άρα τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια που το κάνατε εκτός αγοράς , δύο φορές στο κάστρο και μια φορά στην πλατεία Σκουφά δεν σας ενδιέφερε η τόνωση της αγοραστικής κίνησης !!! Ήρθε λοιπόν η ώρα να πείτε την αλήθεια. Ότι ξοδέψατε τα προηγούμενα χρόνια πάνω από 200 χιλ ευρώ (όπως αναφέρει η ΑΔΑΕ-ΟΤΑ) και αποτύχατε στα Χριστουγεννιάτικα χωριά και τώρα με ψίχουλα προσπαθείτε να κάνετε "παραμυθένιο χωριό". Ακόμη περιμένουμε να μας καλέσετε στην δεύτερη συνάντηση όπως είχαμε συμφωνήσει για την ολοκλήρωση του εορταστικού προγράμματος. Όταν δεν καταλαβαίνετε από μόνοι σας τι πρόβλημα δημιουργείτε στους επαγγελματίες της Άρτας και περιμένετε να σας το πει ο Σύλλογος……τα λόγια είναι περιττά.
   Μας απαντήσατε: "Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχει με προτάσεις και δράσεις στη διάρκεια των εορτών, ώστε να βοηθήσει και αυτός με τις δυνάμεις του, τους Αρτινούς συμπολίτες και τους επισκέπτες να έχουν καλές και ευχάριστες διακοπές Χριστουγέννων στην Άρτα".
   Σας απαντάμε: Προφανώς ξεχνάτε ότι είμαστε συνδικαλιστικό όργανο και ότι οι πόροι μας είναι ελάχιστοι, αλλά και αυτό δεν μας κάνει εντύπωση γιατί και τα προηγούμενα χρόνια σε συναντήσεις για τον σχεδιασμό των εορταστικών εκδηλώσεων, μας ζητούσατε χρήματα (υπάρχουν πρακτικά) . Οι δράσεις στις γιορτές είναι δουλειά των Δήμων, αντισταθμιστικές με τα δημοτικά τέλη, οι σύλλογοι βοηθούν επικουρικά όπως και όταν μπορούν. Να σας θυμίσουμε ότι έχετε στα χέρια σας από πέρυσι ολοκληρωμένο σχέδιο και προτάσεις για διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου χωριού σε όλο τον κεντρικό ιστό, από τον Άγιο Γεώργιο έως την πλατεία Κιλκίς, (υπάρχουν τα πρακτικά από την παρουσίαση στον κ. Ζέρβα).
   Για να κλείσουμε, λοιπόν, σας θυμίζουμε ότι μπορείτε ακόμα να διορθώσετε το λάθος σας, αποσύροντας αυτό το σπιτάκι . Επίσης έρχονται άγιες ημέρες και ένα συγνώμη από πλευράς σας προς τους επαγγελματίες θα ήταν πρέπον εκτός αν θεωρείτε ότι έχετε το αλάθητο !!!!

Καλές Γιορτές, Ευτυχισμένο και σοφότερο το νέο έτος !!! 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.