28 Δεκ 2018

Ανοίγει ο δρόμος

Δεν αφορά μόνο αριθμούς και δείκτες, αντικατοπτρίζεται, αργά αλλά σταθερά, στην καθημερινότητα των πολιτών


   Οι γαλαζο(πράσινοι) «μάγοι», αυτοί που «όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν», αυτοί που ζητάνε εκλογές από όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση προκειμένου να σώσουν τον τόπο από τους κατά αυτούς άσχετους αριστερούς, θα πρέπει να σκύψουν λίγο πάνω από τα οικονομικά στοιχεία, πριν ξαναξεκινήσουν την καταστροφολογία τους:
   «Η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ σε όγκο κατά 2,2% το γ' τρίμηνο του 2018 αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της οικονομίας από το α' τρίμηνο του 2008», αναφέρει το υπό έκδοση Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Από το 2008. Πριν την κρίση. Πριν τα Μνημόνια. Όταν κυβερνούσαν οι... «άριστοι».
   Το Δελτίο, όπως και η Εργάνη, τα στοιχεία για το υπερπλεόνασμα, όπως και τα σενάρια του ΟΔΔΗΧ, δείχνουν καθαρά ένα πράγμα: Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Αριστεράς, έχει πετύχει εκεί που οι άλλοι απέτυχαν - γι' αυτό άλλωστε κερδίζει σε αξιοπιστία έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και όχι βέβαια εξαιτίας σκοτεινών συνωμοσιολογικών σεναρίων περί συναλλαγών και λοιπών διχαστικών αφηγημάτων στα οποία καταφεύγει εσχάτως η ελληνική Δεξιά, βουτώντας στο πιο σκοτεινό παρελθόν της.
   Αυτή η επιτυχία δεν αφορά μόνον αριθμούς και δείκτες. Αντικατοπτρίζεται, αργά αλλά σταθερά, στην καθημερινότητα των πολιτών και ειδικά των οικονομικά ασθενέστερων, που αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.
   Η σταθερή αύξηση της απασχόλησης -και της πλήρους-, σε συνδυασμό με μια μικρή αύξηση μισθών, καταρρίπτουν το ιδεοληπτικό αφήγημα των καταστροφολόγων, που θέλουν να χαρίσουν τα πάντα σε μιαν ανεξέλεγκτη αγορά.
   Και δημιουργούν το εύφορο έδαφος για τη θεσμοθέτηση της αύξησης του κατώτατου μισθού, που, σε συνδυασμό με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ανοίγει τον δρόμο για την ανάκτηση της κανονικότητας στην εργασία.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.