12 Δεκ 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ σώζει τις συντάξεις, η Ν.Δ. απαντά με διχασμό

Για να αλλάξει την ατζέντα από τη μη περικοπή των συντάξεων και τη διάψευση της καταστροφολογίας, ο Μητσοτάκης κατέφυγε, χθες στη Βουλή, στον «χρυσαυγιτισμό»


   Για να αλλάξει την ατζέντα από τη μη περικοπή των συντάξεων και τη διάψευση της καταστροφολογίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέφυγε, χθες στη Βουλή, στον «χρυσαυγιτισμό» της Ν.Δ. και δεν δίστασε να διχάσει την Ελλάδα σε εθνικόφρονες και μιάσματα, σε πατριώτες και προδότες. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει τις συντάξεις, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αντάλλαξε τις συντάξεις με τη Μακεδονία», υιοθετώντας την εκδοχή του χρυσαυγίτικου συνθήματος «Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία»!
   «Ντροπή σας! Δεν σας επιτρέπω να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες εδώ μέσα» του απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε: «Αφού εμείς κάναμε ανταλλαγή της Μακεδονίας με αυτό τον νόμο, τότε γιατί τον ψηφίζετε; Πόσο χαμηλά θα πέσετε; Σας καλώ να αλλάξετε αμέσως την ψήφο σας αν θεωρείτε ότι ο νόμος είναι προϊόν συναλλαγής». Όμως ο Κ. Μητσοτάκης δεν ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό προδότες...
   Αντίθετα, βουλευτές της Ν.Δ., όπως η Άννα Καραμανλή, υπό την ανοχή του προέδρου του κόμματος, φώναζαν «προδότες» απευθυνόμενοι στα κυβερνητικά έδρανα. Έτσι η Βουλή, επειδή η Ν.Δ. δεν αντέχει να μιλήσει για την προστασία των συντάξεων που πέτυχε η κυβέρνηση, γύρισε στις μετεμφυλιακές εποχές!
   Βεβαίως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τις απόψεις για «ανταλλαγή» των συντάξεων με το «Μακεδονικό» δεν τις είδε μπροστά του για πρώτη φορά. Εκτός από την ακροδεξιά ομάδα της Ν.Δ. που τις διακινεί, ο Κ. Μητσοτάκης τις είχε διαβάσει στα «Νέα» του Μαρινάκη: «Δώρο οι συντάξεις αν λυθεί το Σκοπιανό» έγραφε ο πρωτοσέλιδος τίτλος της στις 14 Απριλίου. Ευλόγως λοιπόν ο πρωθυπουργός του επισήμανε ότι πρόκειται για «γραμμή ανατροφοδοτούμενη» από τον «φίλο σας εφοπλιστή».
   Οι γνωστές σχέσεις Μητσοτάκη - Μαρινάκη αποτέλεσαν σημείο αιχμής κατά την πολωτική χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε σειρά fake news που προέρχονται από τα έντυπα Μαρινάκη και αξιοποιήθηκαν από τη Ν.Δ. προκαλώντας εκνευρισμό στον Κ. Μητσοτάκη. «Για να δίνει τα ρέστα του αυτός ο φίλος σας με τόσα δημοσιεύματα fake και να σας υποστηρίζει τόσο ένθερμα, μάλλον κάτι θα περιμένει από εσάς σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των δικαστικών του υποθέσεων» σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας.
   Εκεί όμως που πραγματικά εκτέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης ήταν όταν προσπάθησε να διαψεύσει ότι σε συνέντευξή του στο Politico αναφέρθηκε σε «αυτονομιστικές δυνάμεις που θα δουν τη συμφωνία (των Πρεσπών) ως ευκαιρία για να οργανωθούν». «Δεν το είπα ποτέ. Δεν το είπα ποτέ», φώναζε ο Κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα για διασπορά fake news. Όμως ο πρωθυπουργός κατέθεσε στα πρακτικά τη συνέντευξη εκθέτοντας τον Κ. Μητσοτάκη!
   Ο Αλ. Τσίπρας προκάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής εφόσον θεωρεί ότι η κυβέρνηση απώλεσε την πολιτική εμπιστοσύνη, καθώς από την επόμενη εβδομάδα περνά το εξάμηνο από την πρόταση μομφής που είχε κάνει τον Ιούνιο η Ν.Δ. και αποκτά το πολιτικό όπλο. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να σηκώσει το γάντι και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να γίνουν εκλογές πριν κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.
   Επί της ουσίας του «Μακεδονικού» ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η ΠΓΔΜ οφείλει τόσο με τις συνταγματικές της τροπολογίες που συζητούνται τούτες τις μέρες στη Βουλή της όσο και με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της να τηρεί το γράμμα και το πνεύμα των Πρεσπών. Αν αυτό δεν γίνει, έχουμε δηλώσει δημόσια ότι δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έχουμε στείλει σαφώς μηνύματα εκεί που πρέπει να δοθούν και όχι στον δημόσιο διάλογο για εντυπωσιασμό».
γράφει ο Κώστας Πουλακίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.