7 Νοε 2018

Ψάχνοντας με αγωνία... την «ιερή» διαφωνία - VIDEO

Μέχρι και αν γράφει με το... αριστερό (!) ρώτησαν μητροπολίτη, για να πάρουν, όμως, "πληρωμένη" απάντηση


   Έψαχναν στα κανάλια από το πρωί με αγωνία την "ιερή" διαφωνία δίνοντας βήμα στους κληρικούς να διατυπώσουν τις απόψεις τους για τη χθεσινή συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας.
   Υπήρξαν μητροπολίτες που εξέφρασαν την ανησυχία τους λέγοντας ότι "αιφνιδιάστηκαν" ή ακόμα απειλώντας και με αντιδράσεις αλλά υπήρξαν και ηπιότερες φωνές.
   Μάλιστα ο μητροπολίτης Στέφανος βρήκε τη συμφωνία ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση και ότι εφόσον τηρηθεί είναι επωφελής και στο ερώτημα του δημοσιογράφου: "Θα περάσει η συμφωνία από τους ιεράρχες;" η απάντηση ήταν "γιατί να μην περάσει;"



   Παρά τα "προβοκατόρικα" ερωτήματα "περί αριστεράς του Κυρίου" ο μητροπολίτης Στέφανος απάντησε ψύχραιμα ότι "πρόκειται για ιστορική συμφωνία αλλά θα δούμε στην πορεία πως θα προχωρήσει". Επίσης ότι "δείχνει το νόημα της αγωνίας της Εκκλησίας, η περιουσία δεν είναι των κληρικών αλλά του τόπου μας", ενώ εκτίμησε ότι τελικά δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους κληρικούς.
   Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ο μητροπολίτης Στέφανος αν γράφει με το αριστερό εκείνος απάντησε "με το δεξί γράφω" προς μεγάλη ικανοποίηση των δημοσιογράφων του σταθμού όμως στη συνέχεια πρόσθεσε: "έχει όμως επιστημονικά αποδειχθεί ότι οι αριστερόχειρες όταν γράφουν έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα κείμενα".
   Η περιήγηση στα εκκλησιαστικά έκλεισε με τον μητροπολίτη, Πειραιώς Σεραφείμ που το κανάλι επιφυλάχθηκε ότι δεν είπε την τελευταία του λέξη...
γράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.