7 Νοε 2018

Τζένη Ταπραντζή: «Η παρέμβαση της Εισαγγελέως Διαφθοράς και το ΞΕΝΙΑ μας, μια ανακοίνωση που δεν δόθηκε ποτέ...»

«Αυτήν την ανακοίνωση θα περιμέναμε, τόσο εμείς όσο και οι Αρτινοί συμπολίτες μας. Τέτοια αντίληψη και πρακτική θέλουμε από τους "τοπικούς μας άρχοντες"»


   Γνωστό στο πανελλήνιο έγινε το ζήτημα με τον διαγωνισμό για τις μελέτες αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας, καθώς αναφορά για φωτογραφικές διατάξεις στη μελέτη που υπερβαίνει το 1.000.000 € με το ΦΠΑ έφτασε στο γραφείο της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. (διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ).
   Με καθυστέρηση κάποιων ημερών, ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης έβγαλε ανακοίνωση που περισσότερα ερωτηματικά δημιούργησε παρά απαντήσεις έδωσε. Κι αυτό, διότι σε ένα φλύαρο κείμενο 3 σελίδων, σε 1077 λέξεις, δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για όσα του καταμαρτυρούν στην αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς. (διαβάστε την (μη) απάντηση του δημάρχου ΕΔΩ).
   Στην υπόθεση παρεμβαίνει με ανακοίνωση, που έστειλε στον τοπικό Τύπο, η γνωστή αυτοδιοικητικός της Άρτας, Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, στην οποία αναφέρει:
 
   «Ο Δήμος μας δεν έχει καμιά απολύτως προνομιακή σχέση με μελετητικές και κατασκευαστικές εταιρείες.
   Είναι θέμα αρχών, αντίληψης και συναίσθησης ευθύνης.
   Η χρηστή διοίκηση σε όλα τα επίπεδα είναι το διαρκές ζητούμενο για τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού της περιοχής μας και στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.
   Έκπληξη προκαλεί στους εκλεγμένους της πόλης μας η ενημέρωση από τον τοπικό Τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα, πως η κα Εισαγγελέας διαφθοράς ασχολείται με τον διαγωνισμό ανακήρυξης αναδόχου της μελέτης που θα αποδώσει το Ξενία -επιτέλους- στον Αρτινό λαό.
   Μέχρι να ενημερωθούμε αναλυτικά από την Εισαγγελέα διαφθοράς, δηλώνουμε πως είμαστε στη διάθεση της, ώστε να απεμπλακεί τάχιστα η διαγωνιστική διαδικασία από πρακτικές καθυστερήσεις και πολιτικές σκιές και βάρη.»

   Αυτήν την ανακοίνωση θα περιμέναμε, τόσο εμείς όσο και οι Αρτινοί συμπολίτες μας. Τέτοια αντίληψη και πρακτική θέλουμε από τους "τοπικούς μας άρχοντες", προοδευτική, διαφανή, στέρεα, προωθητική.
   Και όχι μακροσκελή, δυσνόητα, εσωστρεφή κείμενα, προσπάθεια απόσεισης ατομικής ευθύνης, που πετούν την μπάλα στην κερκίδα.
   Έτσι πρέπει να στεκόμαστε, με ευρείες συμμαχίες, στον τόπο που διεκδικεί και αξίζει συμμετοχή σε όσα μας ομόρφυναν τα νεανικά μας χρόνια και θέλουμε να δούμε στην καθημερινή μας ζωή στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.