15 Νοε 2018

Όλγα Γεροβασίλη: Πολιτικά και μιντιακά κέντρα καλλιεργούν κλίμα φόβου και ανασφάλειας

«Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς»


   «Ουδέν ψευδέστερο και θα αποδειχθεί σύντομα» τόνισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας στους ισχυρισμούς που διασπείρει η αντιπολίτευση ότι δήθεν υπάρχουν εντολές της Πολιτικής Ηγεσίας να μην γίνονται συλλήψεις από την Αστυνομία.
   Είναι παντελώς ψευδής η «βεβαιότητα» ότι υπάρχουν εντολές για τη μη δράση της Αστυνομίας, υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη κατά τη διάρκεια εκπομπής στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.
   Συμπλήρωσε δε, ότι «υπάρχει μια προσπάθεια, η οποία γίνεται συντονισμένα και από πολιτικά κέντρα, φυσικά συνοδευόμενα και από τα απαραίτητα μιντιακά, για τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας: “Η Ελλάδα ως ανασφαλής χώρα, η Αθήνα μια ανασφαλής πρωτεύουσα με τρομοκρατημένους και φοβισμένους πολίτες”. Αυτό είναι ένα αφήγημα το οποίο ντύνεται αναλόγως, με τη συμμετοχή και την ανοχή της πολιτικής ή φυσικής ηγεσίας ή και τα δυο». Σημείωσε, επίσης, ότι για κάθε περιστατικό γίνεται έρευνα προκειμένου να εξετάζεται τι ακριβώς συνέβη.
   Η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «προβλήματα όσον αφορά την εγκληματικότητα, την παραβατικότητα υπήρχαν και υπάρχουν. Δεν είπε κάποιος ότι δεν υπάρχουν», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Αστυνομία επιχειρεί και υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Η Υπουργός παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί γύρω από Πανεπιστημιακά ιδρύματα.
   Συγκεκριμένα, έπειτα από συνδυασμένες δράσεις της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη μόνο κατά το τελευταίο διάστημα -20 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου- έχουν γίνει 49 συλλήψεις για ναρκωτικά και σχηματίστηκαν 43 ποινικές δικογραφίες εκ των οποίων έξι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Αυτά αφορούν δράσεις πέριξ του Πανεπιστημίου «εκεί όπου η Αστυνομία μπορεί να παρέμβει και είναι εντελώς δική της υπόθεση».
   Αντίστοιχα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας μέσα στο πρώτο 10μηνο φέτος έγιναν 2.613 προσαγωγές και 339 συλλήψεις. Μία στις τρεις συλλήψεις ήταν για ναρκωτικά και μία στις τέσσερις για παράνομο εμπόριο. Πρόσθεσε δε, ότι στην ευρύτερη περιοχή, στην Κυψέλη πραγματοποιήθηκαν 6.727 έλεγχοι σε πολίτες κατά το πρώτο 10μηνο φέτος, από 1.931 πέρυσι, ενώ οι συλλήψεις ξεπέρασαν τις 700 φέτος από 449 πέρυσι.
   Αναφερόμενη στο σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ για την εμφανή αστυνόμευση με στόχο τον περιορισμό της μικροεγκληματικότητας στους δρόμους, εδώ και ένα μήνα που εφαρμόζεται καταγράφεται αύξηση στις συλλήψεις κατά 130%. «Αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα έχουμε και σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, είναι πλέον ελεύθερο από παραβατικότητα το Πεδίον του Άρεως όπως και η περιοχή του Φιλοπάππου. Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς», υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη.
   Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να «παίξει» στο πεδίο της ασφάλειας προσδοκώντας μικροπολιτικά οφέλη. «Γιατί το κάνει αυτό; Ξαφνικά συνέβη στην Αθήνα αυτό που δεν έχει συμβεί ποτέ; Δηλαδή η παραβατικότητα ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και επιτείνεται επί ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν. Εγώ λέω το εξής: Ότι η μικροπαραβατικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και έχει αυξηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Όχι στη μεγάλη εγκληματικότητα γιατί όπως τα ξέρετε τα στατιστικά δημοσιεύονται και οι δράσεις της αστυνομίας είναι εντυπωσιακές. Εντυπωσιακές δράσεις, που αν κάποιος παρακολουθεί και το site της Αστυνομίας καθημερινά, θα δει εξαρθρώσεις μεγάλων συμμοριών. Η μικροπαραβατικότητα, ακριβώς επειδή δεν έχει ελαττωθεί όσο θα θέλαμε, επιχειρούμε με το σχέδιο «Περσέας» για την αντιμετωπίσουμε και, όπως φαίνεται προς το παρόν, πάει καλά».
   «Αν κάποιος επιλέγει να πει στον πολίτη: Αφού τα πήγες καλά με την οικονομία, κοίτα, είσαι λίγο ανασφαλής έως πολύ, άρα θα παίξεις στο προνομιακό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας, που λέγεται καταστολή - αστυνομοκρατία. Έτσι συμπεραίνει η Νέα Δημοκρατία. Ότι ο πολίτης στην Ελλάδα είναι μέσα στην ανασφάλεια. Εδώ όμως να πω εγώ τι κάνει η Νέα Δημοκρατία; Δημιουργεί κάποια ζημιά στη Χώρα με αυτό που κάνει; Δηλαδή, προσβάλει την εικόνα της Χώρας Διεθνώς; Το έφτασαν μέχρι Ευρωκοινοβούλιο ότι η Αθήνα καταστρέφεται, ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια καταστρέφονται και δεν υπάρχουν. Αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί».
   Σε ερώτηση για το Πανεπιστημιακό Άσυλο, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι «το άσυλο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στα πλαίσια του νομικού πλαισίου της χώρας κινείται η αστυνομία. Πάντα με ενημέρωση από τους πρυτάνεις και καθοδήγηση από Εισαγγελικές Αρχές. Η αστυνομία δεν κινείται από μόνη της, όπως ξέρετε».
   Ανέφερε δε, το παράδειγμα του ΑΠΘ όπου «είχαμε τη ληστεία στο A.T.M και ο δράστης συνελήφθη την επόμενη μέρα. Ειδοποίησαν οι Πρυτανικές Αρχές, βγήκε στη δημοσιότητα, εισαγγελική παραγγελία, συνελήφθη. Αλλά δεν το άκουσα πουθενά να λέγεται αυτό. Ότι συνελήφθη σε μία μέρα. Η αστυνομία ενημερώνεται, παίρνει εισαγγελικές παραγγελίες και δρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν παίρνει εντολές από την Πολιτική Ηγεσία, “αυτόν άφησέ τον και εκείνον συνέλαβέ τον”».
   Συμπλήρωσε ακόμη ότι η πολιτική κατεύθυνση είναι σαφής: «Η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της και να αντιμετωπίζει τα ζητήματα της παραβατικότητας, εγκληματικότητας και ό,τι άλλο είναι στην αρμοδιότητά της».
   Στο ερώτημα, «η Νέα Δημοκρατία σας λέει ότι ο Ρουβίκωνας είναι δικός σας. Αυτό σας λέει. Και επειδή είναι δικός σας δεν τον πειράζετε», η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Έτσι ήταν και ο Αντρέας Παπανδρέου ο “αρχηγός της 17 Νοέμβρη”. Το ίδιο σχέδιο είναι αυτό». «Διαβάζω, ας πούμε, ένα δημοσίευμα χθες, πως έχει μία παρουσία ο Ρουβίκωνας στην ομιλία της Έφης Αχτσιόγλου. Ο Ρουβίκωνας πήγε πριν από τη συγκέντρωση εκεί, ανήρτησε τα πανό για λίγα λεπτά και έφυγε. Διαβάζω, λοιπόν, “ντου του Ρουβίκωνα”, “έκανε ντου ο Ρουβίκωνας”, “επίθεση ο Ρουβίκωνας, η αστυνομία ήταν εκεί αλλά δεν τους συνέλαβε”. Τι να συλλάβει; Να συλλάβει κάποιον ο οποίος ανήρτησε πανό και έφυγε; Και για να δραματοποιήσουμε λίγο το γεγονός ακόμα περισσότερο, λέμε ότι ήταν και κοντά στο σπίτι της Γεροβασίλη για να υπάρχει και το σχετικό δράμα».
   Εξήγησε παράλληλα ότι εκεί που υπάρχουν παραβατικές ενέργειες «εκεί πρέπει και οφείλει η αστυνομία να δράσει. Αλλά στο τρικάκι, θα πρέπει να συλλάβει τη μισή Ελλάδα. Η αστυνομία, αν το κάνει αυτό, διότι έχουν και συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο κινείται με πανό, κινείται με τρικάκια, πηγαίνει η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, στο Υπουργείο Οικονομικών… Θα πρέπει να καταλύσουμε τη Δημοκρατία; Κάποιοι μπορεί να το θέλουν. Εμείς δεν θα το κάνουμε ποτέ αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.