8 Νοε 2018

Αρχίζουν οι εργασίες για την οδική σύνδεση Ιόνιας Οδού με Τζουμέρκα

Έργο προϋπολογισμού 30,1 εκατ. ευρώ


    Απρόσκοπτα μπορεί να προχωρήσει το έργο για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης της Ιόνιας Οδού μέσω του Α/Κ Τερόβου με τη Γέφυρα Πλάκας (Τζουμέρκα).
   Από το Δασαρχείο Ιωαννίνων εκδόθηκε το πρωτόκολλο εγκατάστασης, που ήταν απαραίτητο για την πραγματοποίηση εργασιών που πρόκειται να γίνουν σε δημόσιες εκτάσεις δασικού χορτολιβαδικού ή βραχώδους χαρακτήρα και κηρυγμένης ως αναδασωτέας, στην περιοχή των Τ.Κ. Καλεντζίου, Πλαισίων, Πηγαδιών, Σκλίβανης, Πεστών & Αγίας Τριάδας των Δήμων Βορείων Τζουμέρκων και Δωδώνης.
   Σημειώνεται πώς ο προϋπολογισμός του έργου σε 30.132.543,92 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Ανάδοχος του έργου έχει αναδειχθεί η «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.»
   Ο νέος οδικός άξονας αποτελεί σχεδόν καθολικά νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού. Περιλαμβάνει δύο κόμβους, στο ύψος του Τερόβου και στη Γέφυρα Πλάκας καθώς και άλλες τρεις ισόπεδες συνδέσεις που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο.
   Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί οδικός άξονας μήκους 9,8 χλμ., γέφυρα μήκους 134 μ., πέντε ισόπεδοι κόμβοι, οδοφωτισμοί γέφυρας και κόμβων, και τεχνικά έργα απορροής ομβρίων. Θα γίνουν εργασίες οδοστρωσίας-ασφαλτικών και εργασίες σήμανσης-ασφάλισης.
   Με σκοπό την ομαλή απορροή των ομβρίων, τόσο από τις λεκάνες απορροής της ευρύτερης περιοχής, όσο και από το κατάστρωμα των οδικών τμημάτων, θα κατασκευαστούν 33 κιβωτοειδείς οχετοί διαφόρων διαστάσεων, 15 σωληνωτοί οχετοί Φ100 καθώς και τάφροι. Τέλος, στο έργο περιλαμβάνονται αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, η σύνδεση των pillar ηλεκτροφωτισμού και οι μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ και ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.